Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig funksjonalitet og brukeropplevelse.
Du kan lese mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler i vår personvernerklæring. Ved å fortsette og benytte siden aksepterer du vår bruk av cookies.

×
Digital forretningsutvikling

3 bøker du som jobber med IT kan kose deg med i julen

Hvorfor ikke kombinere sofatid med kompetanseheving? Her er tre gode bøker du som jobber med IT kan kose deg med i juleferien.

peis-bok

Julen er tid for å slappe av, nyte god mat og godt selskap – men for noen blir det ofte litt for mye tid til å slenge bena på bordet og senke skuldrene. Hvorfor ikke kombinere sofatid med kompetanseheving? Her er tre gode bøker du som jobber med IT kan kose deg med i juleferien.

 

1) Unleashing the Power of IT: Bringing People, Business, and Technology Together

Forfatter: Dan Roberts

Bok1

Boken blir beskrevet som en guide til hvordan man kan gjøre IT om til en strategisk forretningspartner. Det er forventet at dagens ledere skal redusere kostnader, øke produktiviteten, drive innovasjon og hjelpe virksomheten med å identifisere og forfølge nye forretningsmuligheter.

De IT-lederne som kommer til å oppnå suksess i rollen, er de som klarer å tre inn i en strategisk rolle som er med på å påvirke forretningskritiske beslutninger som blir tatt i virksomheten.

Usikker på hvordan du tar dette steget? Denne boken beskriver i detalj hvordan du kan endre tankesettet ditt, hvilke kjerneferdigheter du må ha og et verktøysett som hjelper deg som leder med å føre sammen forretning og IT i et stadig mer komplekst og utfordrende forretningsmiljø.

I boken finner du blant annet konkrete strategier, teknikker, velprøvde rammeverk og praktisk veiledning som hjelper deg med å transformere IT-kulturen og drive forandring i din virksomhet. Du finner også tips til hvordan du går frem for å bygge en kundesentrert IT-kultur.

I tillegg får du et innblikk i hvordan en rekke verdenskjente organisasjoner har implementert prinsippene i denne boken og du kan lære av deres “best practices” og suksesser.

2) Digital forretningsforståelse

Forfatter: Tarjei Alvær Heggernes

bok2I dag er det et krav til at ledere på alle nivå i bedriften skal kunne forstå og utvikle en digital strategi. Men hvordan griper det digitale inn i forretningsdriften? Denne boken setter digitalisering i et strategisk perspektiv, går inn på teknologier som gjør digitaliseringen mulig og tar for seg forretningssystemer, datasikkerhet og store data.

Boken passer for praktikere som ønsker en bedre forståelse av blant annet hvordan det digitale støtter opp under virksomhetens verdiskapning.

Forfatteren har siden år 2000 undervist i strategisk bruk av IT og forretningssystemer, og vært innom emner som Business Intelligence, teknologiledelse, strategi og virksomhetsutvikling.

Les mer: Intervju: Veien til skyen - fra gamle tradisjonelle IT-systemer til moderne, skybaserte løsninger

 

3) IT Savvy: What Top Executives Must Know to Go from Pain to Gain

Forfatter: Peter Weill

bok3Digitalisering av forretningsmodellen, interaksjoner og prosesser er i gang for fullt, men mange virksomheter opplever at IT-kostnadene øker – mens avkastningen flater ut.

Utfordringen med å modernisere, automatisere og effektivisere virksomheten krever at den tradisjonelle IT-rollen utvikles og blir mer strategisk og forretningsorientert. IT-ledere må nå evne å forvandle selskapets teknologiske ressurser til operativ effektivitet som gir økonomiske fordeler.

 

Denne boken tar derfor for seg hvordan du går frem for å: 

  • Definere virksomhetens driftsmodell – hvordan kan IT hjelpe deg med å gjøre bedre forretninger.
  • Få mer forretningsverdi ut av virksomhetens teknologiressurser.
  • Bygge en digitalisert plattform for forretningsprosesser, IT-systemer og data
  • Få større beslutningsmyndighet innenfor den teknologiske utviklingen og virksomhetens forretning

I boken finner du dessuten eksempler fra, og research av, 1800 ulike organisasjoner i mer enn 60 land om hvordan de har tatt virksomheten til nye høyder.

Ønsker du å lære mer om hvordan du kan lede digitaliseringen av virksomhetens forretningsutvikling? Last ned vår 7-stegs-sjekkliste for å få innsikt i hvordan du kan tre inn i en mer strategisk rolle, digitalisere forretningsmodellen og engasjere de riktige menneskene i digitaliseringsarbeidet.

last ned sjekklisten her