Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig funksjonalitet og brukeropplevelse.
Du kan lese mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler i vår personvernerklæring. Ved å fortsette og benytte siden aksepterer du vår bruk av cookies.

×
Pressemelding

Advania fullfører kjøpet av Visolit

Stockholm 30.09.2021.
Som oppfølging til pressemeldingen den 10. august 2021 har Advania gleden av å informere om at oppkjøpet av Visolit er fullført og eierskapet formelt overført.

Advania AB («Advania»), en av Nordens ledende fullservice IT-leverandører, har fullført transaksjonen med IK Investment Partners («IK») om kjøp av 100 % av aksjene i Visolit AS («Visolit»), en ledende leverandør av IT-løsninger og skytjenester til bedriftsmarkedet i Sverige og Norge.

Goldman Sachs Asset Management fortsetter som hovedaksjonær i Advania-konsernet, mens IK IX Fund går inn som minoritetsaksjonær i det sammenslåtte konsernet og danner et nytt og sterkt partnerskap med omfattende IT-ekspertise i Norden.

Samlet vil konsernet ha en omsetning på drøye 9 milliarder svenske kroner og rundt 2550 ansatte. Ekspertisen hos både Advania og Visolit vil bli forent for å tilby et solid, omfattende og dyptgående utvalg av IT-tjenester skreddersydd for hver enkelt kunde. Målet er å bli Nordens foretrukne leverandør av IT-tjenester, med basis i begge selskapenes eksepsjonelle evne til utvikling og entreprenørskap, med en desentralisert modell tett på kunden.

«Det er fantastisk å kunne fullføre transaksjonen med Visolit og deres eiere. Vi fokuserer nå på å ønske alle nye medarbeidere og kunder velkommen, og på at den sammenslåtte enheten skal fortsette reisen som Nordens foretrukne leverandør av IT-tjenester, sier Mikael Noaksson, CEO i Advania.

Mer informasjon fås ved å kontakte:
Mikael Noaksson, CEO Advania AB
E-post: mikael.noaksson@advania.com
Telefon: +46 76 140 00 80

Om Advania AB
Advania er et nordisk IT-selskap med kontorer på 27 ulike steder i Sverige, Island, Norge, Finland og Danmark. Selskapet fokuserer på å hjelpe kunder med å forbedre ytelsen ved innovativ bruk av de beste IT-plattformene og ‑tjenestene som er tilgjengelige. Advanias tjenester leveres til mange tusen næringslivskunder, multinasjonale selskaper, myndigheter og offentlige institusjoner, samt store, små og mellomstore selskaper i samfunnet. Advanias røtter kan spores tilbake til 1939, da en islandsk gründer startet et verksted for reparasjon av kontorutstyr i Reykjavik. I de neste tiårene oppsto det tre separate IT-selskaper i tre av de nordiske landene, Island, Sverige og Norge. I 2012 gikk de sammen om å danne Advania. Mer informasjon finnes på nettsiden www.advania.com.