Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig funksjonalitet og brukeropplevelse.
Du kan lese mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler i vår personvernerklæring. Ved å fortsette og benytte siden aksepterer du vår bruk av cookies.

×
Sikkerhet

Arendalsuka: Innovasjon, kompetanse og cybersikkerhet

Denne uken deltok Visolit på Arendalsuka der vi møtte aktører innenfor politikk, samfunns- og næringsliv til samtaler om viktige temaer for verdiskapning i Norge. Sammen med samarbeidspartnere som Digital Norway og Noroff School of Technology and Digital Media, fikk vi belyst utfordringer og muligheter innen innovasjon, kompetanse og cybersikkerhet.

 

CYBERSIKKERHET OG SIKKERHETSKOMPETANSE FOR NÆRINGSLIV OG SAMFUNN:

I samarbeid med Noroff satte vi søkelyset på cybersikkerhet og hvordan næringslivet kan håndtere cybertruslene og jobbe for å reduere egen sårbarhet. Vi debatterte viktige tiltak fra både næringsliv, myndigheter og akademia.

Vår egen direktør for cybersecurity, Wiggo Wilhelmsen, ga gode råd til en sikrere hverdag og hvordan bedriften kan heve kompetansenivået innen sikkerhet. Vi fikk også verdifull innsikt fra Nasjonal sikkerhetsmyndighet, ved Tom-Andre Røgden, samt CSO i Microsoft, Ole-Tom SeierstadRektor på Noroff, Beathe Due, ga gode innspill til hvordan akademia og næringslivet kan jobbe tettere sammen for å øke cyberkompetansen i Norge.  


Gikk du glipp av arrangementet? Se opptaket her: 

 

 

INNOVASJON I SKYEN - ET LEDERANSVAR?

Visolit samarbeider med DigitalNorway om å styrke innovasjonsevnen hos små og mellomstore bedrifter. Under Arendalsuka inviterte vi derfor til samtale om innovasjon i skyen. Vår egen administrerende direktør Hege Støre påpekte behovet for økt kompetanse, og økt samarbeid for å styrke innovasjonsevnen hos bedriftene. Hun belyste også behovet for et nasjonalt krafttak for innovasjon og digitalisering, og gjentok ønsket om en norsk omstillingskommisjon. Daglig leder for DigitalNorway, Liv Dingsør, understrekte at bedriftens bestillerkompetanse må styrkes for å kunne ta i bruk de mulighetene innovasjon gir.

Arendals Fossekompani og DNB jobber begge med innovasjon i skyen, og forretningsutvikler Magnus Johansen fra Arendals Fossekompani fortalte hvordan erfaringsdeling og samarbeid kan gi et sterkere løft for bedriftene. Forbrukerteknolog Yngvar Ugland fra DNB ga innsikt i hvordan store aktører også tar i bruk smidige metoder for innovasjon for å utvikle egen forretning.  


Gikk du glipp av arrangementet? Se opptaket her:

 

I tillegg til å møte gode samarbeidspartnere og myndigheter, hadde vi også en god dialog med kunder, både på scenen og i uformelle møter før og etter debattene 
 
Vi takker for gode samtaler, og en spesiell takk til våre samarbeidspartnere DigitalNorway, Noroff, UN Global Compact og Visolit-kolleger I Arendal, som bidro til at vi fikk løftet viktige samfunnstema som  innovasjon, kompetanse og sikkerhet.  

 Takk for oss!