Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig funksjonalitet og brukeropplevelse.
Du kan lese mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler i vår personvernerklæring. Ved å fortsette og benytte siden aksepterer du vår bruk av cookies.

×
Nyheter

Color Line fornyer med Visolit

ColorLine Hybrid

Det norskeide rederiet Color Line AS mønstrer igjen på med Visolit, og har fornyet avtalen med 42 nye måneder. -Vi er glad for fornyet tillit fra et av Europas ledende rederier, og ser frem til å samarbeide for ytterligere å styrke markedsposisjonen for Color Line, sier konsernsjef i Visolit, Terje Mjøs.

Color Line får skytjenester fra Visolits datasentre i Norge, og fra Microsoft gjennom Office 365. Visolit leverer også 24/7 servicedesk. – Vi valgte Visolit fordi vi har høye krav til sikkerhet og gode kommunikasjonsløsninger, som er viktig for at vi skal kunne videreutvikle oss som rederi. Vi opererer 24/7, og trenger en profesjonell og kunnskapsrik kundeservice som alltid er tilgjengelig, sier Chief Information Officer i Color Line, Marianne Gade Gørbitz.

I tillegg til skytjenester, leverer Visolit drift av lokale serverplattformer, nettverk, klienter og mye av øvrig IT-infrastruktur ombord i skipene og på terminalene.

Årlig transporteres nesten fire millioner passasjerer og ca 180.000 fraktenheter på Color Lines skip!  Color Line lanserte verdens største plug-in hybrid skip M/S Color Hybrid i august 2019, og har de senere årene investert mye i ny teknologi, kostnadseffektivisering og produktutvikling. Color Line AS hadde i 2018 en omsetning på over fem milliarder kroner.

Blant satsingene er ny digital booking- og innsjekkingsplattform med automatisk innsjekk, og nytt Wi-Fi-nett om bord i alle skip. Color Line investerer også tid og ressurser i analyseverktøy og datakvalitet for å optimalisere kundereisen og effektivisere driften. For tiden jobbes det også med en ny løsning for butikk-, restaurant og hotelldrift om bord i skipene, og ny lager- og logistikkløsning. Ombordkjøring med automatisk bilnummergjenkjenning har redusert innsjekkingstiden, og er et eksempel på hvordan Color Line bruker teknologi for å forenkle egne oppgaver, samtidig som kunder får en bedre opplevelse.

-Color Line er en spennende kunde, som investerer mye i ny teknologi for å digitalisere sine forretningsprosesser. Visolit sørger for sikre og fleksible løsninger, som muliggjør fortsatt innovasjon og videreutvikling for Color Line, sier Mjøs.

Gørbitz forteller at forbedringsprosesser må skje kontinuerlig. -Å fylle skipene med passasjerer, biler og gods krever kunnskap, erfaring og effektive systemer. Vi utvikler gode systemer for kundeinnsikt for å møte kundenes forventninger. Visolits rolle som vår IT-partner er viktig for dette forbedringsarbeidet, understreker Gørbitz.

Om Color Line
Color Line er Norges største rederi i internasjonal passasjer- og godstrafikk til og fra Norge, og blant Europas ledende rederier innen nærskipsfart. Selskapet har en flåte på syv skip, og opererer fire internasjonale linjer mellom syv havner i Norge, Sverige, Danmark og Tyskland. I tillegg til person- og godstransport, driver Color Line konferanse og messer, hotelldrift, restauranter og butikker. Selskapet sysselsetter ca. 2.400 årsverk i fire land, og er i dag det eneste rederiet i den internasjonale passasjer- og godstrafikken i regelmessig trafikk til og fra Norge, med skip registrert i norsk skipsregister og med norsk eierskap og norsk hovedkontor.