Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig funksjonalitet og brukeropplevelse.
Du kan lese mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler i vår personvernerklæring. Ved å fortsette og benytte siden aksepterer du vår bruk av cookies.

×
Skytjenester

Hjørnestensbedriften Hunton velger Visolit som skypartner

Gjøvikbaserte Hunton, en av Nordens ledende produsenter av byggematerialer basert på trefiber, har valgt Visolit som ny skypartner.  Visolit skal modernisere og transformere Huntons totale IT-plattform til Microsoft Azure.  Avtalen inkluderer også skybaserte sluttbrukertjenester (Microsoft O365) og øvrig infrastruktur.  

- Vi er stolte av å være den foretrukne skypartner for et tradisjonsrikt og fremtidsrettet konsern. Avtalen styrker Visolits rolle som en ledende aktør innen skyløsninger til industrien, med både Borregaard og Hunton som nye kunder den siste tiden, sier konsernsjef i Visolit, Terje Mjøs.   

Bilde1-Treforedlingsindustrien endres, både med tanke på teknologi og digitalisering, men også på løsninger og arbeidsmetoder. Ved å investere i moderne skyplattformer og arbeide med sterke partnere som Visolit, styrker vi våre konkurransefortrinn. Verden søker etter grønne produkter, noe som gir store vekstmuligheter for anvendelse av kortreiste og fornybare skogressurser, sier administrerende direktør i Hunton, Arne Jebsen.  


Visolit
 har etablert et skybasert datasenter i Microsoft Azure med moderne sikkerhetsløsninger for økt produksjonsstabilitet og sikkerhet knyttet til fabrikkenes viktige styringssystemer. I tillegg skal Visolit modernisere infrastruktur og etablere nye tjenester, for å tilrettelegge for Huntons bruk av moderne plattformtjenester som datavarehus- og Business Intelligence-løsninger.  

- Innovasjon og videreutvikling er høyt på agendaen hos Hunton, og vi jakter alltid etter å forbedre og optimalisere forretningsbeslutninger. Digitaliserte dataløsninger gir store gevinster i hele prosessen fra innkjøp av flis til levering av våre produkter og løsninger til kunde. Sammen med Visolit styrker vi kapasiteten på nettverket og kvaliteten på våre egne data, samtidig som vi øker sikkerheten, sier Karen Ristebråten, leder for IT og digital utvikling i Hunton.  

-Hunton har både en stolt historie, og en spennende fremtid. Visolits skyekspertise kombinert med Hunton`s sterke kompetanse på utnyttelse av tremasse, gjør at vi sammen finner løsninger som bidrar til innovasjon og videreutvikling av virksomheten. Vi ser frem til å styrke Hunton ytterligere gjennom tett og godt partnerskap, sier Mjøs.   


Om
 Hunton  
Hunton ble etablert på Gjøvik 1889. Gjennom generasjoner har vi bygd opp en sterk kompetanse på å produsere og bygge med trefiber – byggematerialet for dagens og morgendagens bygg. I dag er vi en av Nordens ledende produsenter av byggløsninger med tre som hovedingrediens. Hunton produserer plater, isolasjon, og konstruksjonsprodukter ved fabrikker på Gjøvik, Skjerven og Borås, Sverige. Hunton har 160 ansatte i Norden, og har en forventet omsetning i 2020 på 500 MNOK.  Les mer på www.hunton.no

For ytterligere informasjon, kontakt:
Visolit  
Terje Mjøs, konsernsjef  
Telefon: +47 900 34 159  
E-post: terje.mjos@visolit.no  

Hunton  
Arne Jebsen, administrerende direktør  
Telefon: +47 913 25 904  
E-post: arne.jebsen@hunton.no  
Karen Ristebråten, leder for IT og digital utvikling 
Telefon: +47 906 24551 
E-post: karen.ristebraten@hunton.no