Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig funksjonalitet og brukeropplevelse.
Du kan lese mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler i vår personvernerklæring. Ved å fortsette og benytte siden aksepterer du vår bruk av cookies.

×
Nyheter

Visolit og Pelagia fornyer: Ny fireårskontrakt signert

– Sjømatprodusentene er inne i en stor digital transformasjon, og Visolit kan være med på å løfte oss videre. 
TCogPelagia

Sjømatprodusenten Pelagia fornyer tilliten til Visolit, og skriver ny fireårskontrakt med IT-selskapet. Kontrakten er av betydelig verdi, og er inngått mellom to selskap i sterk vekst.

– Fisken fra Pelagia havner på mange matbord rundt i verden, og vi er stolte av å ha blitt gjenvalgt av et selskap som har en sterk posisjon i markedet, sier konsernsjef i Visolit, Terje Mjøs.

- Visolit kjenner behovene våre. Sjømatprodusentene er inne i en stor digital transformasjon, og Visolit kan være med å løfte oss videre, sier daglig leder i Pelagia, Egil Magne Haugstad.

Pelagia utnytter 100 % av fisken de kjøper: de delene av fisken som ikke benyttes til menneskemat, brukes til fiskefôr, dyrefôr eller som ingredienser i annen human anvendelse. - Vi opererer i et konkurranseutsatt marked, og vi ser hele tiden etter måter å forbedre prosesser og operasjoner på. For å bli best i klassen på drift, investerer vi også mye ressurser i IT, understreker Haugstad.

– Vi har god kunnskap om muligheter og utfordringer i næringen, og vårt sterke fagmiljø på hybride skytjenester gjør oss til en god sparringspartner for Pelagia. Vi er glade for fornyet tillit, og vil jobbe sammen med Pelagia for videre vekst og forsterket markedsposisjon, sier Mjøs.

Mulighetene teknologien gir står høyt på dagsordenen i Pelagia. Stabile, sikre og skalerbare IT-løsninger er en nødvendig grunnmur for Pelagias videre utvikling. Den hybride løsningen fra Visolit er felles for alle anlegg, og gjør at man raskt kan komme opp med nye anlegg og raskt kan optimalisere produksjonen.

Avtalen inkluderer outsourcing av IT-tjenester som skytjenester, infrastruktur, nettverk, brukerstøtte, klienter, sikkerhet og applikasjonsdrift. I tillegg omfatter avtalen produkter og konsulenttjenester.

Ny måte å samarbeide på

Tjenestene gir fleksibilitet med skalerbarhet i takt med endrede eller nye behov. Pelagias IT- tjenester produseres i et moderne, stabilt og sikkert driftsmiljø i Visolits nordiske datasentre. Pelagia har allerede vært kunde i fire år, og planene er lagt for samarbeid også de neste fire år.

Kontrakten er en såkalt «vested kontrakt», der begge parter setter mål for samarbeidet. Suksesskriteriene for samarbeidet settes av kunde og leverandør i samarbeid, og felles interesser og verdier er satt. –  Dette er en forholdsvis ny måte å tenke outsourcing på, der målet er det viktigste, ikke detaljstyring av hvordan man skal nå målene, understreker Haugstad. –Denne type kontrakt styrker partnerskapet mellom kunde og leverandør, og er vinn-vinn for begge parter, sier Mjøs.

- Kontinuerlig forbedring av prosesser, logistikk og informasjonsflyt er viktig for at vi skal vokse videre. Samtidig har Internet of Things åpnet muligheter for oss som vi må utnytte, og her er partnerskapet med Visolit viktig. Vi ser frem til et fortsatt tett samarbeid, sier Haugstad.

Fakta om Pelagia:

Pelagia er en av verdens største aktører innen fisk med produksjon av 1,4 milliarder kilo fiskeråstoff.  Råstoffet kommer enten fra direkte fangst/fiske i nord Atlanteren eller som biprodukter/restråstoff fra annen fiskeindustri.  Selskapet har 26 fabrikker lokalisert i Norge, Storbritannia, Irland og Danmark. 100 % av fisken utnyttes.  De delene av fisken som ikke blir solgt til direkte konsum til mennesker blir bearbeidet til fiskemat/dyremat, hovedsakelig til fiskeolje og fiskemel. I tillegg har Pelagia en betydelig aktivitet i produksjon av kosttilskudd av Omega3 produkter basert på fiskeolje.  Pelagia-konsernet har over 800 årsverk, og omsatte for 6,1 milliarder NOK kroner i 2017 i 100% eide selskaper.  I tillegg har Pelagia betydelig aktivitet i selskaper med eierskap på 50% eller lavere.