Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig funksjonalitet og brukeropplevelse.
Du kan lese mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler i vår personvernerklæring. Ved å fortsette og benytte siden aksepterer du vår bruk av cookies.

×
Digitalisering

Statskog sikrer jakta med Visolit

Statskog er Norges største skogeier, og forvalter hele 1/5 av Norges fastlandsareal av skog- og fjelleiendommerStatskog har de siste årene gjennomgått en stor digitaliseringsprosess, og har valgt Visolit som sin skypartnerAvtalen har en verdi på 10 millioner over en treårsperiode, med mulighet for fornyelse.  

Statskog er statens grunneier, Norges største skogeier og landets største forvalter av fellesgoder innen friluftsliv, jakt og fiske. For å løse samfunnsoppdraget effektivt og med høy kvalitet, må vi investere i moderne IT- og skyløsninger. Etter mer enn ti år med svært omfattende digitalisering, går vi nå over til skybaserte tjenester for å få høyere sikkerhet og bedre utviklingsmuligheter, sier administrerende direktør i Statskog, Gunnar Lien.  

-Vi er stolte av å jobbe med Statskog, som er et fremoverlent og digitalt drevet statsforetak. Visolit sørger for fleksible løsninger, som muliggjør fortsatt innovasjon og videreutvikling for Statskog. Samfunnstrender innenfor klima og bærekraft gjør Statskogs arbeid enda viktigere fremover, og vi ser frem til samarbeidet med en viktig samfunnsaktør, sier konsernsjef i Visolit, Terje Mjøs.  

Avtalen er inngått for tre år, og med opsjon for forlengelse på ett år av gangen inntil maks fem ganger. 

Ikke èn tømmerstokk blir hugget uten en fungerende IT-plattform 

Det siste tiåret har vært preget av sterk digitalisering og automatisering i Statskog. Dette har først og fremst hevet kvaliteten i foretakets virksomhet, men også vært avgjørende for å kunne hente ut betydelige effektiviseringsgevinster over tid. 

 Løsningene våre er nå sammenhengende og automatiserte. Løsningene er essensielle for at våre ansatte landet rundt skal kunne gjøre jobben sin på en god måteIkke èn tømmerstokk blir hugget uten en fungerende IT-plattform, sier Statskogs fagsjef for IT, Bård Hansen, som også har ledet arbeidet med overgang til Visolits plattform. 

I Statskog er forbedringer av forretningsprosesser et kontinuerlig arbeid, og elgjakten er et konkret eksempel. Alt av papirarbeid rundt elgjakten er nå eliminert. Elgjakten har lange tradisjoner i Norge, og opp mot 1500 elg felles i året på Statskogs eiendommer 

- Har du skutt en elg, melder du inn type dyr og vekt via tekstmelding. Fakturering og annen oppfølging skjer deretter automatisk. Jaktlederne våre er også «heldigitale»Totalt opererer 4000 elgjegere på våre jaktfelt, så alt dette må fungere hver eneste gang, forteller Hansen.  

Som en del av moderniseringen går Statskog fra å jobbe i en tradisjonell Citrix-løsning over til Microsoft «Modern Workspace», hvor brukere skal benytte moderne samhandlingsverktøy og kunne jobbe med sine data, kollegaer og samarbeidspartnere overalt.  

- Alt må være ytelsesintensivt, siden vi har mye kart og grafikkinnhold. Vi sto også foran store investeringer i ny maskinvare, og fant ut gjennom konkurranseprosessen at vi var bedre tjent med å leie kapasitet enn å eie selv.  

Om Statskog 
Statskog har om lag 110 ansatte fordelt på 18 kontor i hele landet, fra Agder til Troms. Den desentrale organiseringen krever gode systemer på tvers, men gir samtidig mulighet for tett oppfølging av Statskogs lokale aktiviteter. Statskog er Norges største skogeier, og forvalter en femtedel av Norges fastlandsareal. Statskog tilbyr jakt og fiske hele landet, og har 85 utleiehytter og mer enn 100 åpne buer i norsk natur. 

Kontaktpersoner 
Konsernsjef Visolit, Terje Mjøs: tlf: +47 900 34159 
IT-fagsjef Bård Hansen: tlf: +47  909 46 091