Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig funksjonalitet og brukeropplevelse.
Du kan lese mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler i vår personvernerklæring. Ved å fortsette og benytte siden aksepterer du vår bruk av cookies.

×
Nyheter

Trenger flere kvinner på topp!

I eiendomsbransjen er 40 % av meglerne kvinner, men kun 1 av 5 daglige ledere er kvinner. Daglig leder Kine Cecilie Grimsmo tok derfor initiativ til et nettverk for kvinner i eiendomsmeglerkjeden Nordvik. Administrerende direktør i Visolit Norway AS, Hege Støre, sier nettverket er et flott initiativ for å motivere kvinner til å ta på seg lederroller.

Eiendomsmegleren

I Nordvik er det totalt cirka 60 kvinner, og jevnlig inviterer Grimsmo til frokostmøter om ledelse, inspirasjon og faglig innhold. – Vi startet med frokostmøtene i 2019, og målet er klart: Vi trenger flere kvinnelige ledere i eiendomsmeglerbransjen.

 Ferske tall fra Finanstilsynet viser nemlig at 95 av 481 ledere i eiendomsmeglingsforetak er kvinner, tilsvarende 19,8 % av lederne. Andelen kvinner som er fagansvarlige er noe høyere, med 37,4 %.
-Det er viktig med kvinnelige rollemodeller. Da vil flere kvinner velge å ta på seg lederroller, og vi henter gjerne erfaringer fra andre bransjer for å bli bedre på å løfte kvinner i egen bransje, forteller Grimsmo. Grimsmo inviterer med ledere fra andre bransjer, og til frokostmøtet i mars fikk hun med seg administrerende direktør i Visolit Norway AS, Hege Støre og produktutviklingsdirektør Hege Moe Tveit fra Ambita.

-Jeg synes nettverket er et flott initiativ for å motivere kvinner til å ta på seg lederroller. Det å lære og erfare fra flere bransjer er en god oppskrift på hvordan vi sammen kan løfte mangfold som er viktig for både lønnsomhet og videreutvikling i samfunnet. Dessuten er Nordvik er en viktig kunde for oss, da vi leverer IT-drift til flere av kontorene, og som leverandør synes vi det er viktig å stille opp på gode initiativer, sier Støre.

Støre ga flere gode råd i sin innledning, og la vekt på at kvinner må «tørre å rekke opp hånda», påta seg budsjettansvar og ikke minst- gjøre jobben du er i supergodt, og levere på mål. Da vil neste mulighet dukke opp, forteller Støre.

Moe Tveit fra Ambita ga også flere tips til kvinnene fra Nordvik i sin innledning, og understreket at hun ikke er en kvinnelig leder, men en leder. -Ledelse handler også mest om lagspill, og å få frem det beste i deg selv og hos andre, sier Moe Tveit. Grimsmo legger til at det er viktig at kvinner heier på hverandre, og at nettverket er en arena der de kan inspirere hverandre og motivere hverandre. - Nettverket skal bidra til å løfte kvinnene i Nordvik. Vi har også en egen gruppe for kvinnene i Nordvik på vår interne Workplace by Facebook. Her deler vi også relevante artikler og fagstoff om ledelse, og invitasjoner til møter i nettverket, forteller Grimsmo. 

-Vi vil vise at det er mange dyktige kvinner som kan løftes opp og frem, for det er ingen tvil om at vi trenger flere kvinnelige ledere også i eiendomsmeglerbransjen, understreker Grimsmo.

Fremover vil nettverket fortsette med frokostmøter med innledere fra eksternt og internt, og målet er klart: Flere kvinner på topp!

Bildet viser fra venstre: Hege Moe Tveit fra Ambita, Kine Cecilie Grimsmo og Beatrice Haugland fra Nordvik, Hege Støre fra Visolit Norway AS og Klara Brandrud fra Nordvik.

Artikkelen sto på trykk i medlemsbladet Eiendomsmegleren, nr. 2, 2019. Forfatter av artikkelen er kommunikasjonssjef i Visolit, Iselin Paulsen.

Les mer om Nordvik her.