Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig funksjonalitet og brukeropplevelse.
Du kan lese mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler i vår personvernerklæring. Ved å fortsette og benytte siden aksepterer du vår bruk av cookies.

×
Pressemelding

Visolit fortsetter veksten både i Norge og Sverige - kjøper ytterligere tre selskaper

Visolit ekspanderer og styrker sin posisjon i Norden ytterligere med oppkjøpene av Aison AS, Netscenario AS og H2O Data AB. 

visolit-name

De tre IT-selskapene er som Visolit, leverandører av hybride skytjenester med tilhørende konsulenttjenester. De har alle sterke posisjoner innen Visolits hovedsegment som er mindre og mellomstore private og offentlige virksomheter i Norden.

- Oppkjøpene er et viktig ledd i vår ekspansjonsstrategi, og innebærer også at vi ytterligere styrker vår posisjon i nye geografiske områder på det voksende nordiske markedet for hybride skytjenester, sier Terje Mjøs, konsernsjef i Visolit.

Fremfor alt har de tre selskapene svært høy kompetanse som ytterligere styrker Visolits evne til å bistå kundene med å utvikle og styrke sine IT-løsninger for å sikre fremtidig konkurranseevne.

Aison og Netscenario er to norske selskap med sterke kundeporteføljer i flere bransjer, spesielt maritim virksomhet, industri og eiendom. Det svenske H2O Data har kunder innen produksjon og distribusjon. Visolit har allerede omfattende virksomhet i industri- og eiendomssektoren, og får med de nye områdene ytterligere spesialistkompetanse.


Styrket lokal tilstedeværelse både i Sverige og Norge

Aison og Netscenario styrker selskapets tilstedeværelse i Vestfold, Telemark og på Vestlandet, mens H2O Data styrker tilstedeværelsen i Malmö-regionen.

- Nærhet til kunde er viktig for oss og de nye oppkjøpene har et viktig geografisk aspekt. I Norge dekker vi nå hele den sørlige delen av landet. Kjøpet i Sverige innebærer et inntog i Sør-Sverige, sier Terje Mjøs.

De tre nye oppkjøpene innebærer et tilskudd til Visolit med 104 ansatte og 235 millioner NOK i omsetning, og omsetning for Visolit i 2019 forventes å bli 2,8 milliarder NOK.

aisonOm Aison AS
Aison ble etablert i 2002, og har kontor i Stokke i Vestfold. Aison leverer hybride skytjenester, IT-drift, konsulenttjenester, og har sterke posisjoner på produkter, kommunikasjonsløsninger og telefoni. Aison har over 1200 kunder, hovedsakelig på Østlandet. Selskapet omsatte for 78 MNOK i 2018, og har 32 ansatte. Les mer på www.aison.no


netscenarioOm Netscenario AS
Netscenario ble etablert i 2005, og har kontorer i Skien, Stavanger, Bergen, Trondheim og Oslo. Netscenario leverer hybride skytjenester, IT-drift, konsulenttjenester, og har i tillegg en sterk posisjon innen high performance hosting. Selskapet omsatte for 72,5 MNOK i 2018, og har 32 ansatte. Les mer på www.netscenario.no


H2OdataOm H2O Data AB
H2O Data ble etablert i 1995 og har kontorer i Malmö, Bjuv og Karlskrona. H2O Data leverer driftstjenester og infrastruktur, først og fremst basert på teknologi fra IBM. Selskapet omsatte for 60 MNOK i 2018 og har 40 ansatte. Les mer på www.h2odata.comKontakt
Visolit, konsernsjef Terje Mjøs, telefon: +47 900 34 159,
E-post: terje.mjos@visolit.no