Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig funksjonalitet og brukeropplevelse.
Du kan lese mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler i vår personvernerklæring. Ved å fortsette og benytte siden aksepterer du vår bruk av cookies.

×
Nyheter

Visolit har ansatt Hans Vigstad (46) som Head of Group Business Development

Hans Vigstad vil inngå i konsernledelsen og rapportere til konsernsjef Terje Mjøs. Han kommer fra stillingen som Vice President for Managed Services & Cloud i Atea-konsernet.

-Jeg er svært glad for å få Vigstad på laget i Visolit. Han kan vise til gode resultater, og med lang erfaring fra skytjenester og forretningsutvikling, har han de beste forutsetninger til å bidra til å løfte Visolit videre, sier konsernsjef Terje Mjøs.

- Det er motiverende å bidra til at Visolit styrker sin posisjon gjennom sterk satsing på skytjenester, og jeg ser frem til å jobbe med dyktige kolleger i et selskap i sterk vekst.  Markedet for skytjenester vokser raskt, og Visolit har et stort potensial hos eksisterende og nye kunder både i privat og offentlig sektor, sier Vigstad.

Visolit har styrket forretningsutvikling og innovasjon i konsernet, både gjennom kontinuerlig forbedring av organisasjonen og satsing på nye tjenester.  I tillegg  styrkes nå konsernledelsen ved å legge ansvaret til en ny konserndirektør. -Vi intensiverer nå både innovasjonsevne og forretningsutvikling ved å øke til to konserndirektører. Vigstads brede erfaring fra IKT-ledelse og digitaliseringsprosesser for privat og offentlig sektor i inn- og utland, er en bra match med lederteamet i Visolit. Det er også en fordel at han historisk kjenner Visolit fra sin tidligere ansettelse i selskapet, sier Mjøs.

Morten Søgård fortsetter som COO, og vil ha ansvaret for oppkjøp, integrasjon av oppkjøpte selskaper, Compliance/CSO-funksjonen, og konserninitiativ innen kontinuerlig forbedring.

Vigstad får i første omgang ansvaret for innovasjon og forretningsutvikling, herunder tjenesteutviklingsavdelingen og CTO-funksjonen. Vigstad vil, som en del av det ansvaret, lede Visolits store satsing på skytjenester gjennom «Public Cloud First-programmet». Gradvis, og i løpet av sommeren 2020, vil han også overta ansvaret for å drive strategiprosessen i konsernet i tett samarbeid med COO.

Vigstad har jobbet i Atea siden 2011, og var de første årene en del av Atea Sveriges ledergruppe med ansvar for etablering av Outsourcing Services. Fra 2013 var Vigstad en del av Atea Norges ledergruppe som direktør for Atea Outsourcing Services og Cloud. Som Vice president Managed Services & Cloud har han hatt øverste ansvar for satsingen, med en årlig omsetning på rundt 2 milliarder kroner og over 1000 ansatte på tvers av Atea-konsernet.

Vigstad er utdannet bedriftsøkonom fra Høyskolen i Oslo og Akershus, og har universitetsutdannelse i kunnskaps- og informasjonsledelse fra NTNU. Han har høyskoleutdannelse i Personalutvikling og ledelse, teknisk utdannelse fra høyskolen på Gjøvik, samt gått på befalsskolen for infanteriet i Trøndelag Jegerlinje.

Han har lang erfaring fra ledende stillinger innen IT-bransjen, Politiet og Rica-kjeden, og jobbet i tidligere TeleComputing som teknisk direktør fra 2006-2011.

Vigstad tiltrer stillingen 1.4. 2020.