Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig funksjonalitet og brukeropplevelse.
Du kan lese mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler i vår personvernerklæring. Ved å fortsette og benytte siden aksepterer du vår bruk av cookies.

×
Kundereferanser

3 kunder forteller: Derfor outsourcet vi IT-driften

Å outsource IT-driften kan være både mer effektivt og betryggende. Her er historiene til noen av våre kunder.


Møt noen av våre kunder, og lær hvorfor de valgte å sette ut IT-tjenester til oss i Visolit. 

Vita – fra IT som problemområde til suksessdriver

I 2014 hadde VITA 20 forskjellige PC-varianter, opptil 18 passord per bruker, lite samhandling og begrenset innovasjon. De måtte ta grep, rydde opp og gjøre IT til et konkurransefortrinn.

For å klare dette, trengte de en profesjonell og kompetent partner, og valget falt på Visolit. Resultatet ble en hybridløsning med Microsoft Office 365 i bunn, i tillegg til lagring, servicedesk, og levering av applikasjons- og datavare. Samhandlingsverktøyet Yammer gjorde det lettere for også de ansatte å jobbe som én enhet. Visolit leverte i tillegg nye datamaskiner – av én og samme modell – og sørget for at ni av ti applikasjoner kunne bruke én og samme pålogging. IT har gått fra å være et problemområde til å drive forretningen fremover!

Nå sparer Vita 100 000 kroner i måneden på support. Over tusen medarbeidere møter på jobb i Vita hver dag, men IT-avdelingen består av kun én person. Det er mulig på grunn av gode eksterne leverandører som Visolit. 

Frende Forsikring sikret fremtiden

Frende Forsikring er et forsikringsselskap, eid av 15 ulike sparebanker rundt om i landet. Frende forsikring kom inn som en Askeladd i bransjen, og har skapt et forsikringseventyr- med Visolit på laget.

Da Frende Forsikring måtte flytte til nye og større lokaler, valgte de å sette ut IT-driften til Visolit, fremfor å investere i egen datahall. Frende trengte en partner som kunne samhandle med egen IT-utviklingsavdeling og forretningsmodell, og nå har Frende og Visolit hatt et langt og godt liv sammen.Frende forsikring

– Vi kjenner hverandre godt og har et nært samarbeid og samspill som fungerer bra, sier IT-driftsansvarlig Bjørn-Erik Gjerde i Frende Forsikring. 

Frende har nå en IT-hverdag der de ikke trenger å tenke på datarom, serverdrift og brukerstøtte! 

 

Color Lines skip er lastet med gode IT-løsninger

Color Line har seilt lenge, men Visolit gikk først om bord i 2015. I tillegg til seks skip som transporterer passasjerer og varer, tilbyr Color Line konferanse, hotell, restauranter, detaljhandel, underholdning og turproduksjon. Det er mange biter som skal klaffe for en helhetlig og optimal kundeopplevelse, og IT-biten er en av de viktigste.

Color Line trengte mer rom til å arbeide med digitalisering av forretningsdriften, og valgte derfor å sette bort store deler av infrastrukturmiljøet til Visolits moderne datasenter. Siden skipsreisene ofte tar over et døgn, er de avhengig av servicedesk som er tilgjengelig 24 timer i døgnet. I tillegg kommer drift av lokale serverplattformer, nettverk, klienter og mye av øvrig IT-infrastruktur ombord i skipene og på terminalene.

Color Line har også fått på plass nytt intranett basert på Microsoft Azure. Med Visolits kompetanse har Color Line nå et større teknisk miljø å trekke på, i tillegg til skalerbarheten og fleksibiliteten i løsningen.

Marianne Gade Gørbitz, IT-direktør i Color Line, sier hun er veldig fornøyd med jobben Visolit har gjort, særlig siden hun innrømmer at kompleksiteten gjør dem til en både vesentlig og krevende kunde, som hele tiden forsøker å ligge foran utviklingen i bransjen.

Dette er bare noen få av kundene våre. Er du interessert i å lese mer om hvordan vi har løst utfordringene til forskjellige bedrifter? Klikk på bildet nedenfor: 

New call-to-action