Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig funksjonalitet og brukeropplevelse.
Du kan lese mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler i vår personvernerklæring. Ved å fortsette og benytte siden aksepterer du vår bruk av cookies.

×
Digitalisering

Økt lønnsomhet med digital forretningsutvikling

Digital forretningsutvikling er ikke lenger en trend, men en nødvendighet for at bedriften skal kunne effektivisere interne operasjoner og levere den beste kundeopplevelsen.

Smart-City

Digital forretningsutvikling er ikke lenger en trend, men en nødvendighet for at bedriften skal kunne effektivisere interne operasjoner og levere den beste kundeopplevelsen. Men hva er viktig for å oppnå suksess med den digitale transformasjonen? Her er fire trender som vil bli stadig viktigere.

Digital forretningsutvikling er i dag på agendaen til de aller fleste selskaper. Gartners 2018 CEO Survey viser at toppledere og konsernsjefer har fokus på å finne bedre metoder for å kunne drive vekst i virksomheten. Teknologisk forbedring og utvikling av nye strategier nevnes som noen av de største prioritetene.

Men hvordan kan du drive virksomhetens digitale forretningsutvikling fremover – og hva er de største trendene for digital transformasjon i 2019?

4 viktige trender for digital forretningsutvikling i 2019 

1) Skape nye forretningsmuligheter gjennom hybride skyløsninger

Stadig flere selskaper oppdager at det beste alternativet ikke alltid er å investere alt i en privat sky, en offentlig sky eller et datasenter – men heller å investere i en kombinasjon av dette.

Som følge av denne trenden har begrepet “hybrid sky”, eller “hybrid cloud”, vokst frem. Hybrid sky er nemlig et miljø som kombinerer private og offentlige skyer ved å tillate at data og programmer deles mellom dem.

På denne måten kan selskaper enklere bygge på eksisterende systemer og løsninger som brukes til kjerneoperasjoner med moderne løsninger, og dermed skape nye forretningsmuligheter.

Disse hybride skyene omtales ofte som “det beste fra begge verdener”, fordi de kombinerer lokal infrastruktur, eller private skyer, med offentlige skyer. På denne måten kan din virksomhet dra nytte av fordelene ved begge løsninger.

Så hvilke konkrete fordeler får du dersom du investerer i en hybrid skyløsning?

  • Du betaler kun for ekstra databehandlingskraft når du faktisk trenger det – etter som du har muligheten til å skalere til den offentlige skyen, betaler du bare for ekstra databehandlingskrefter når det behøves.
  • Du får bedre kontroll over dataen – din virksomhet kan opprettholde en privat infrastruktur for mer sensitive ressurser.
  • Du kan overføre virksomhetens data til skyen i ditt eget tempo – du kan overføre gradvis og fase inn arbeidsbelastninger over tid.
  • Du får større fleksibilitet – benytt deg av ekstra ressurser i den offentlige skyen når du skulle trenge det. 

Sørg for at du kan drive den digitale forretningsutviklingen i bedriften på best mulig måte!

[LAST NED] SJEKKLISTE FOR DIGITAL FORRETNINGSUTVIKLING

2) Legge til rette for bedre integrasjon mellom digitale løsninger – og av digitale tiltak

Denne trenden er todelt: Integrasjon er ofte en nøkkelkomponent i arbeidet med å digitalisere forretningsutviklingen og legge til rette for innovasjon og verdiskapning. For samtidig som etterspørselen etter skytjenester vokser, vokser også behovet for gode integrasjonsløsninger. Men teknologi alene vil ikke kunne drive bedriften fremover.

Fortsatt mislykkes rundt 70% av større endringstiltak - ikke bare digitale - så hvordan kan du sikre at den digitale transformasjonen i virksomheten ikke blir et mislykket prosjekt? En av de store trendene for 2019 er integrasjon av digitale tiltak.

Koordinert innsats på tvers av bedriften for å kunne levere konsistent, delt planlegging og en felles datamodell, er essensielt for å kunne drive virksomheten fremover og skape bedre resultater. Digitaliseringen må med andre ord bli et samarbeid på tvers av avdelinger og inkludere alle i virksomheten – spesielt toppledelsen.
 

3) Bruk av teknologipartnere til rådgivning

Digitalisering av virksomheten og forretningsmodellen er ikke noe som kan gjøres i løpet av et par dager eller ved hjelp av et par personer i bedriften. For å kunne lykkes med digitaliseringen er det helt avgjørende at du har tilgang på både riktig kompetanse og kapasitet.

Mange virksomheter leier derfor inn hjelp fra leverandører som fungerer som rådgivere i forhold til å utnytte dagens løsninger – og hvordan møte morgendagens utfordringer.

Ifølge en rapport laget av Microsoft og Quarts, er et av suksesskriteriene for digital transformasjon å være i stand til å identifisere og definere hvilke ferdigheter virksomheten må ha in-house – og hva som kan outsources.

Ofte outsources deler av IT-driften, men stadig flere virksomheter ser også verdien i å bruke disse IT-leverandørene som rådgivere og prosjektledere for sine digitaliseringsprosjekter. Slike rådgivere kan leies inn for kortere perioder eller lengre prosjekter, og har som regel fokus på å gi gode råd som både er konkrete og gjennomførbare for den spesifikke virksomheten.

4) Økt fokus på sikkerhet

Økt fokus på sikkerhet vil være kritisk i mange år fremover. Med stadig større mengder data tilgjengelig på nettet, blir bedre sikkerhet en viktig nøkkel i arbeidet med digitaliseringen. Mange virksomheter sliter med å få en oversikt over alle sikkerhetsutfordringer og hvordan de kan gå frem for å beskytte seg selv og sin data.

Accenture har snakket med 1,400 toppledere, inkludert Chief Information Security Officers (CISOs), om blant annet hvordan de prioriterer sikkerhet i nye virksomhetsinitiativer og hvorvidt deres sikkerhetsplaner adresserer fremtidige forretningsbehov.

I rapporten kommer det frem at 38% av virksomhetene inkluderer sikkerhetssjefene i alle diskusjoner om nye forretningsmuligheter på et tidlig stadium i prosessen. I tillegg sier én av to CISOs at deres ansvarsområder vokser raskere enn deres evne til å adressere dem.

Èn av løsningene på sikkerhetsutfordringene i virksomheten som trekkes frem i rapporten er å samarbeide med partnere, leverandører og andre tredjeparter for å dele kunnskap, produkter og tjenester for cybersikkerhet.

En stadig mer fremtredende trend er at virksomheter outsourcer hele sikkerhetsarbeidet til en leverandør som kan ta seg av blant annet risikovurderinger, sikkerhet i skytjenester, sårbarhetstester og sikkerhetsarkitektur. 

En trend som ikke er kommet like langt i utviklingen ennå, men som kan bli svært viktig noen år frem i tid, er Blockchain som en tjeneste for økt sikkerhet. Blockchain har de siste årene vært en av de mest omdiskuterte teknologiene.

Enkelt forklart er blockchain et nettverk av datamaskiner hvor alle medlemmer i nettverket sitter på en kopi av en felles, offentlig “reskontro”, eller transaksjonsoversikt. Den reskontroen er bygget som en kjede av blokker, hvor hver blokk inneholder en rekke transaksjoner som er blitt utført i et gitt tidsrom – derav navnet blockchain.

Teknologien skal blant annet kunne forbedre sårbare, kostbare og ineffektive forretningsnettverk, men som forfatter av Forbes artikkel “Top 10 Digital Transformation Trends For 2019” argumenterer: 

“Jeg tror mange smarte utviklere vil fortsette å jobbe med å realisere potensialet av blockchain i 2019, men jeg mener det vil ta 2-3 år før vi begynner å se trekkraften som har blitt lovet.”

Ønsker du å lære enda mer om hvordan du best kan sikre suksess med den digitale transformasjonen? Last ned vår sjekkliste som tar for seg sju steg for å drive virksomhetens digitale forretningsutvikling ved å klikke på knappen nedenfor.

last ned sjekklisten her