Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig funksjonalitet og brukeropplevelse.
Du kan lese mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler i vår personvernerklæring. Ved å fortsette og benytte siden aksepterer du vår bruk av cookies.

×
Digitalisering

5 nye digitale løsninger du vil høre mer om i 2019

Hva er de viktigste nyhetene og trendene du burde ta i bruk for å digitalisere bedriften i 2019? Vi har samlet 5 stykker i denne artikkelen. 

Digitaletrender

Intelligente sikkerhetssystemer (ISS) og machine-learning-as-a-service (MLaaS) er to av morgendagens største trender innenfor digitale løsninger. Men hva innebærer det og hvordan kan det hjelpe deg med å digitalisere bedriften? Lær mer om disse trendene - og flere - i dette blogginnlegget.   

 

1) Failure-as-a-service (FaaS)  

Failure-as-a-Service, eller FaaS, ble nevnt av Forbes som en av de store trendene innenfor digital transformasjon i 2018 – og det er ingen grunn til å tro at det ikke blir en enda viktigere trend i år. Grunnen til det er enkel: Det å kunne feile er et av de viktigste elementene for suksess i dagens raskt endrede digitaliseringsmiljø.   

Flere undersøkelser viser at evnen til å eksperimentere, feile og overkomme frykten for risiko, er en viktig karakteristikk for digital modne selskaper. MIT Sloans “The 2018 Digital Business Global Executive Study” omtaler eksperimentering og repetisjon som to nøkkelelementer i digital disruption.  

I Deloittes studie av digitalt modne selskaper, kommer det frem at 71% av organisasjonene som defineres som suksessfulle med tanke på digitalisering,oppmuntrer sine ansatte til å eksperimentere og akseptere risikoen for fiasko – mot kun 29% av organisasjonene som er i et tidlig stadie av modningsprosessen.  

Virksomheter bør bruke resultatene av disse eksperimentene til å drive endring i organisasjonen, noe FaaS kan hjelpe til med.   

Failure-as-a-service vil kunne gi rask prototyping, visualisering og feilsøkingsmetoder, noe som vil hjelpe bedrifter med å raskere tilrettelegge for suksess. Hvorvidt det vil bli kalt Failure-as-a-service eller noe annet, er det kanskje litt for tidlig å spekulere i, men evnen til å raskt gjenkjenne når noe ikke fungerer vil være en sentral forskjell mellom vinnerne og taperne av den digitale transformasjonen.  

Ikke gå glipp av de viktigste trendene for digitalisering i 2019:

[INFOGRAPHIC] TRENDER FOR DIGITALISERING i 2020

 

2) AI-tjenester, verktøy og infrastruktur  

Utviklingen av kunstig intelligens har fortsatt et stykke igjen før vi kommer opp på et nivå hvor vi kan dra full nytte av de mange mulighetene. Likevel finnes det allerede flere verktøy, tjenester og infrastruktur som kan hjelpe din bedrift med å utvikle neste generasjon smarte programmer, effektivisere interne prosesser og forbedre den totale kundeopplevelsen.   

Kunstig intelligens er ingen ny trend, men det er stadig mer anvendelig teknologi som hele tiden utvikles for å kunne automatisere og effektivisere manuelle arbeidsoppgaver.  

En PwC-rapport viser at 72% av forretningsledere mener at AI kommer til å være et stort konkurransefortrinn fremover og 80% av forretnings- og IT-ledere sier at AI allerede øker effektiviteten

Et eksempel på et slikt produkt er Azure AI. Med Azure-plattformen og en relativt stor portefølje av AI-produktivitetsverktøy, kan du utvikle fleksible og pålitelig AI-tjenester til eksempelvis kundeinteraksjon og kognitive tjenester.   

 

3) Hybrid sky  

Den hybride skyen kombinerer en offentlig og en privat sky ved å tillate at data og programmer deles mellom dem, noe som gjør det mulig for bedrifter å skalere den lokale infrastrukturen til den offentlige skyen.   

Virksomhetene kan derfor dra nytte av både fleksibiliteten og behandlingskraften til den offentlige skyen for de databehandlingsoppgavene som er ikke-sensitive, og samtidig ha driftskritiske data og programmer lokalt og beskyttet av virksomhetens egen brannmur.   

Du får med andre ord alle fordelene ved databehandling i skyen: skalerbarhet, fleksibilitet og kostnadseffektivitet – og lavest mulig risiko for eksponering av data.  

 

4) Machine-learning-as-a-service (MLaaS)  

Det spås at en rekke virksomheter over de neste årene vil investere i MLaaS, hovedsakelig for å drive den digitale transformasjonen.  

Ved å investere i programvare for kunstig intelligens og maskinlæring, kan bedrifter blant annet:  

  • Bedre effektivisere driften 
  • Forbedre sine produkter 
  • Bedre kommunisere med kunder 
  • Skape mer forutsigbare og presise forretningsstrategier 

 

5) Intelligente sikkerhetssystemer (ISS)  

Intelligente sikkerhetssystemer er teknologi som er adaptivt og effektiv når det gjelder å bekjempe cybertrusler. Slik teknologi blir både mer populært og mer nødvendig ettersom hackere fortsette å finne nye måter å få tilgang til data på og malware fortsetter å vokse.  

Fordi det finnes en grense for hvor raskt vi mennesker kan reagere og tilpasse oss denne trenden, behøver virksomheter intelligente sikkerhetssystemer som kan forbedre vår evne til å forsvare oss mot farlige, nettbaserte trusler.   

Slik teknologi kan komme i form av alt fra neste generasjons brannmurer til overvåkning av skyservere og har evnen til å identifisere og bekjempe nye former for skadelig programvare. 

 

Lyst til å lære mer om hva som kommer til å være de viktigste teknologiske trendene for digitalisering av bedriften i året som kommer? Last ned vår infographic ved å klikke på knappen nedenfor – selvfølgelig helt gratis.

New call-to-action