Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig funksjonalitet og brukeropplevelse.
Du kan lese mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler i vår personvernerklæring. Ved å fortsette og benytte siden aksepterer du vår bruk av cookies.

×
Retail

Slik kan du få ned kostnadene ved hjelp av ny skyteknologi

I dette innlegget ser vi nærmere på hvordan skyen kan forbedre virksomhetens IT-drift, samtidig kvitte seg med kostnader til gammel infrastruktur som hindrer effektivitet og er til besvær i økonomistyringen.

Retail9-2

Varehandelen er i kontinuerlig utvikling – dels for å møte endringer i kundenes behov og kjøpsmønstre, dels for å spare inn kostnader og effektivisere forretningsprosesser. Denne endringsprosessen påvirkes blant annet av sosiale medier, netthandel og skybasert teknologi.

Disse endringene skaper bekymring blant tradisjonelle detaljhandlere, men også nyere virksomheter som driver med netthandel, har utfordringer med å holde tritt. Disse utfordringene er blant annet:

 • mangel på samsvar mellom lokale systemer og den offentlige skyen
 • for lang utviklingstid og utrullingstid for programvare
 • for dårlig dataforvaltning, som kan gjøre det vanskelig å overholde stadig strengere personvernlovgivning
 • mangel på fleksibel infrastruktur som takler økte krav til kapasitet
 • vansker med å utnytte dataene optimalt for å oppdage trender i markedet og personalisere kundens handleopplevelse
 • vansker med å utnytte dataene optimalt for å ha riktige varer til riktige priser til riktig tid


Høres det kjent ut? I så fall er det på tide å modernisere IT-infrastrukturen. Heldigvis kan man modernisere uten at det påvirker driftsresultatet. I dette innlegget ser vi nærmere på hvordan skyen kan forbedre virksomhetens IT-drift, samtidig kvitte seg med kostnader til gammel infrastruktur som hindrer effektivitet og er til besvær i økonomistyringen.

[LES] KUNDENE FORTELLER- SLIK LØFTET VI VIRKSOMHETEN

Får virksomheten din lite igjen for den dyre infrastrukturen?

retail7Retail er en bransje med lave fortjenestemarginer. Det er viktig med god omsetning, men kostnadsreduksjon kan være det som sørger for at sluttresultatet blir godt.

For å si det enkelt oppnår man disse innsparingene ved å se på dagens kostnader og finne måter å fjerne eller effektivisere dem på. Et av områdene man kan effektivisere er IT-infrastruktur.

Men hvorfor kan det lønne seg å begynne med IT-infrastrukturen? Fordi det er sannsynlig at dagens oppsett ikke gir virksomheten de resultatene du ønsker!

Tradisjonell IT-arkitektur er vanskelig å skalere og krever større investeringer når man har behov for å øke kapasiteten. Det blir vanskeligere å skape innovasjon – og manglende evne til nytenkning kan gjøre at man kommer senere ut på markedet enn konkurrentene.

Skymiljøer er derimot fleksible, de kan enkelt skaleres opp og ned etter behov og man betaler kun for det man bruker. Skyen er løsningen – enten man ønsker å bygge opp programvare som støtter salgsvirksomheten, forvalte forsyningskjeden eller lagerbeholdningen, eller hente ut gode analyser om fremtidig forbrukeratferd.

Les: Gode IT-løsninger er gull verdt.


I en verden som er i konstant endring, er fleksibiliteten fra skyen noe som kan gi et fortrinn

Hybridsky med Microsoft Azure (Azure Stack), er noe av den nyeste teknologien som er tatt i bruk i detaljhandelen, og stadig flere detaljhandlere setter sin lit til at det vil gi dem et konkurransefortrinn.

Denne hybridskyplattformen gir et skaler bart system, i motsetning til eldre datasentre, og dette kan spesielt bidra til mer nøyaktig budsjettering. Som detaljhandler kan man for eksempel oppleve at en stor del av systemressursene lokalt bare er relevant noen få ganger i året (for eksempel når det er salg, og rundt jul).

Hvis man bytter ut den dyre maskinvaren med månedlige abonnementer og modeller der man betaler for faktisk bruk, kan man utnytte de fordelene som ligger i Azure Stack. Dermed går en fra en modell som er basert på kapitalutgifter, til en som er basert på driftsutgifter- fordi man ikke trenger å kjøpe, oppdatere og forvalte lokale systemer.

Fordi så mye av Azure Stack er automatisert eller forvaltet av en tjenestetilbyder, kan man også spare penger på at man ikke trenger å ansette internt til å forvalte den lokale infrastrukturen.

Dette frigjør også dagens IT-ressurser, og gjør at de kan få mest mulig ut av hybridskyen ved å effektivisere forretningen, forenkle prosesser, forbedre logistikk, og øke kvaliteten slik at virksomheten blir mer konkurransedyktig.

Les også: Hvilke bedrifter kan ha behov for Azure Stack?


Mange detaljhandlere har separate systemer for forsendelser, rapportering og lagerbeholdning. Hvis dette er tilfellet for din virksomhet, fører denne oppstykkingen av data til at den viktigste informasjonen i hver avdeling lagres og analyseres hver for seg.

Dette er ikke bare sløsing av tid, men også av ressurser. Ved å bruke Azure Stack til å samle alle dataene i ett system, kan man redusere driftsutgiftene og hente mer kunnskap ut av dataene.

Ved hjelp av stordataanalyse i skyen kan man ta bedre avgjørelser om hva man skal produsere og selge, ut fra data som er samlet på én plattform. Ved hjelp av skyen kan man ta beslutninger basert på fakta i sanntid og dermed eliminere gjetningen om hva som selger og ikke, og når på året en vare selger best. Slik får man bedre kontroll over lagerkostnader og mer igjen for produktinvesteringer.

Vi har sett at både store og små aktører i retail bransjen drar nytte av mobilrevolusjonen ved å lage sin egen app/programvare. Azure Stack er den perfekte plattformen hvis man ønsker å få appen raskere ut på markedet, fordi utviklerne kan bruke integrerte verktøy til å forenkle kodingen og testingen av appene.

Dermed kan de tas i bruk raskere fordi denne utviklingsfasen blir forenklet. Hvis man bygger opp programvaren med Azure Stack, vil man skape inntekter raskere, spare inn kostnader til testing og utvikling, forbedre utviklernes produktivitet og reduserer behovet for ekstern ekspertise til slikt arbeid i fremtiden.


På tide å investere i modernisering
Skyløsninger gir endringer i detaljhandelen, og bidrar til kostnadsreduksjon, slik informasjonen ovenfor viser. Azure Stack er optimalt for detaljhandlere som vil utnytte fordelene som ligger i den nyeste teknologien, samtidig som de oppnår effektivisering av IT-kostnadene sine. Skyen vil altså bidra til at du:

 • får økt forutsigbarhet og forenkling av budsjetteringen
 • unngår over- og underkapasitet ved hjelp av skalerbarhet
 • får tilrettelagt for teknologiske fremskritt
 • frigjør IT-medarbeideres tid, slik at de kan arbeide mer strategisk
 • blir kvitt utgifter til lokale servere

New call-to-action