Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig funksjonalitet og brukeropplevelse.
Du kan lese mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler i vår personvernerklæring. Ved å fortsette og benytte siden aksepterer du vår bruk av cookies.

×
Digitalisering

Få på plass en skystrategi tilpasset din virksomhet

Med over 3 000 kunder i Norden har våre rådgivere mulighet til å hente kunnskap, inspirasjon og erfaring fra et bredt spekter av små, mellomstore og store virksomheter. Det gir våre rådgivere et kunnskapsgrunnlag svært få IT-leverandører og -partnere kan stille opp mot. 

Visolit har lang erfaring med å omsette behov for endring til digitale grep som gjør din virksomhet mer lønnsom og tilpasset et moderne marked. Vi har jobbet med innovasjon, digitalisering og innovativ bruk av skyplattformer i flere tiår og lang erfaring med operativ drift.
[GRATIS RÅDGIVNING] FINN UT HVA VI KAN FÅ TIL SAMMEN

On-prem eller skybasert?

I dag står mange ledere overfor en overgang fra on prem-løsninger til en mer eller mindre skybasert virksomhet. Visolit arbeider med kunder i alle deler av denne prosessen og ivaretar rådgivning, planlegging, migrering og kjøring av tjenestene. Derfor vet vi at mange virksomheter lurer på hvordan de bør gå frem for å sikre at virksomheten utnytter tjenestene på best mulig måte.

I denne artikkelen får du svar på hvordan Visolit kan hjelpe deg med å ta riktig beslutning for din virksomhet.

Visolit Consulting

Det er helt avgjørende at du lager en helhetlig plan for hvordan du skal ta i bruk tjenestene og hvordan de skal henge sammen. Vi ser at mange av våre kunder opplever dette som utfordrende og har derfor videreutviklet vår rådgivningstjeneste. Hos Visolit Consulting finner du våre beste rådgivere. Vi jobber for at du skal få den innsikten og de rådene du trenger for å bygge en mer effektiv, mer robust og mer moderne IT-plattform.

Les også: Hvordan ta i bruk skyen på riktig måte.

Få på plass en skystrategi tilpasset din virksomhet

Overgangen fra en lokal virksomhet med et tradisjonelt datasenter til en helt eller delvis skybasert drift, kan virke omfattende. Derfor er vi opptatt av å utarbeide en skystrategi for våre kunder. En skystrategi går ut på å kartlegge nåværende situasjon og behov, for deretter å legge en plan for videre implementering av skybaserte løsninger. 

En typisk skystrategi vil for eksempel kunne inneholde følgende: 

  • evaluering av forretning med fokus på mål, fordeler, risiko og mål 
  • tjenestestrategi 
  • prismodeller 
  • grunnleggende prinsipper for bruk av skyen 
  • oversikt over tjenester som benyttes i dag med tilhørende evaluering 
  • valg av arkitektur og bemanning 
  • kontrakter, SLA og vurdering av lock-in 

Disse vurderingene danner grunnlaget for hvordan du bør bruke skyen for å få mest mulig igjen for investeringen og for å bygge en moderne, tilpasningsdyktig og fleksibel virksomhet. 

Kort fortalt deler Visolit oppgavene med å ta i bruk sky- og hybridplattformer inn i fire faser med tilhørende aktiviteter.

Tabell, Bli en moderne og smidig virksomhet med skyteknologi

Fordelen med Visolit 

Visolit har som nevnt lang erfaring med drift og bruk av skytjenester. Det er en fordel for våre kunder fordi vi er en trygg og erfaren samarbeidspartner. Jeg vil også legge til at Visolit ikke bare er en rent rådgivende virksomhet, men også kan fungere som en operativ partner og en støttefunksjon for din IT-avdeling. 

For våre rådgivningstjenester betyr det at det er kort vei fra vurdering, evaluering og planlegging til en eventuell gjennomføring. Vi har en stor tjenestekatalog og kan enkelt komme i gang med den operative driften dersom våre kunder ønsker det. På den måten kan Visolit være din partner, både som rådgiver og i forbindelse med drift. Vi tar et helhetlig ansvar og er en støttefunksjon for deg om IT-leder. 

Ta de beste beslutningene for din virksomhet

De siste årene har det vært et enormt fokus på behovet for skytjenester og mange IT-ledere er usikre på hvilken fremgangsmåte som vil være mest lønnsom for deres virksomhet. Ønsket om å gå over til en skybasert virksomhet bunner ofte i et behov for bedre sikkerhetsløsninger, mer effektivitet, bedre arbeidsmetodikk, skalerbarhet eller en mer moderne drift. 

Alle disse driverne er gode, og skyen kan hjelpe virksomheter med å komme dit, men ikke uten videre. I Visolit Consulting er vi opptatt av at virksomhetene vi jobber med skal gå over til skybasert drift på riktig måte. Det innebærer å gjennomføre en gradvis overgang basert på gjennomarbeidede analyser av behov. Derfor bistår vi med å sikre et godt kunnskapsgrunnlag som gir IT-ledere mulighet til å ta de beste beslutningene for sin virksomhet. 

Få råd som er skreddersydd din situasjon 

Visolits rådgivningstjeneste er ikke en supporttjeneste, men en mulighet for virksomheter som har behov for kompetanse og støtte. I tillegg til at vi kan se din virksomhet fra et objektivt perspektiv, kan vi også basere våre analyser og vurderinger på erfaringen vi har fra hva som har fungert for andre, lignende virksomheter. Våre rådgivere er eksperter i å sette seg inn i dine forretningsområder og -behov. Vi lærer virksomheten din å kjenne og skreddersyr våre råd til din situasjon.

Vil du vite mer om hvordan vi kan hjelpe din virksomhet med å flytte til skyen på riktig måte? Kontakt oss gjerne for en uforpliktende prat om hvordan vi kan hjelpe deg. 

Kontakt oss for å finne ut hva vi kan gjøre sammen