Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig funksjonalitet og brukeropplevelse.
Du kan lese mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler i vår personvernerklæring. Ved å fortsette og benytte siden aksepterer du vår bruk av cookies.

×
Event

Fem punkter fra Arendalsuka

Visolit deltok på Arendalsuka fra 12. august til 14. august. Kompetanseutfordringene  og konkurransekraft i Norge var den røde tråden for oss.

Hege2

Visolit-teamet var administrerende direktør Hege Støre, markedsdirektør Heidi Kopperud, regiondirektør sør Stian Brekke og kommunikasjonssjef Iselin Paulsen. Her er fem høydepunkter fra Arendalsuka!

Kompetanseløft

Det er ikke robotene vi skal være redde for, det er tilgang på nok og riktig kompetanse, sa Støre i debatten i regi av IKT-Norge. Støre påpekte at Norge må møte kompetanseutfordringen, og at privat næringsliv må få være med på utformingen av tiltak. I panelet var også byrådsleder i Oslo kommune, Raymond Johansen fra Arbeiderpartiet, konsernsjef i EVRY, Per Hove, direktør i Lånekassen, Nina Funnemark, Telia-sjef Abraham Foss og Morten Irgens fra Høyskolen Christiania.

Konkurransekraft

Hege399 % bedriftene i Norge er i sjiktet små og mellomstore. Da må tiltakene vi kommer med for å øke konkurransekraften også hjelpe små og mellomstore bedrifter til å løfte seg, var budskapet fra Hege Støre da hun debatterte med DLA Piper, Microsoft, Google og Vipps om hvordan vi kan få mer kraft i digitaliseringen. Støre refererte også til Danmarks disrupsjonsråd, og mente norske myndigheter burde samle myndigheter, privat sektor, akademia og offentlig sektor rundt samme bord, for å sette digitalisering høyere på agendaen. Også her er kompetanse nøkkelen, for all omstilling begynner med kompetanse, sa Støre.

Omstillingsbarometeret

Teknologibedriftenes forening Abelia lanserte under Arendalsuka sitt Omstillingsbarometer 2019, som tar tempen på omstillingsevnen i norsk økonomi, sammenlignet med 29 andre land. La oss ta det positive først: Norge gjør det svært godt på breddeutdanning, generelle ferdigheter i befolkningen og digitalisering av næringslivet. Innovasjonstakten er økende, noe som er bra for Norge. Dessverre viser rapporten at utviklingen går feil vei på flere sentrale områder for omstilling. Vi er nær bunnen av rangeringen på andel med spissutdanning, vi er dårlige på å tiltrekke oss internasjonale studenter og arbeidstakere, og vi faller videre på spisskompetanse innen teknologi og digitalisering. Les Omstillingsrapporten her.

Global Outlook

Også internasjonale utfordringer er blant temaene på Arendalsuka, og på Global Outlook fikk vi mer innsikt i hvilke utfordringer vi møter i en verden i endring. Klima, energi og bærekraft var gjennomgående temaer. Toppledere i globale selskaper nevnte også kompetanseutfordringene i sin diskusjon.

Møte med Fellesforbundet

HegeDet ble også tid til en prat med vår kunde Fellesforbundet, som hadde en travel uke med arrangementer. Forbundsleder Jørn Eggum og sjef for samfunnspolitisk avdeling tok en prat med Hege Støre om kompetanseutfordringen i Norge og behovet for et kompetanseløft. 

Tradisjonen tro hadde Arendalsuka også partilederdebatt og ungdomspartilederdebatt, der viktige tema som klima, kompetanse, helse, næringspolitikk og digitalisering ble debattert.

Arendalsuka hadde denne gang over 1000 arrangementer, og er en viktig møteplass for å  komme i direkte kontakt med sentrale nasjonale aktører innenfor politikk, organisasjons- og næringsliv. Visolit fikk god oppmerksomhet rundt kompetanseutfordringene, og hvorfor kompetanseløft er nødvendig. Takk for oss i denne omgang, Arendal!