Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig funksjonalitet og brukeropplevelse.
Du kan lese mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler i vår personvernerklæring. Ved å fortsette og benytte siden aksepterer du vår bruk av cookies.

×
Skytjenester

Finn den beste IT-leverandøren for akkurat din bedrift

Hva kan IT-leverandøren tilby som gjør at din bedrift kan dra nytte av det? Her er fire spørsmål du bør stille før du velger en.

telescope

Før du skal velge en IT-samarbeidspartner, bør du gjøre god research, gjerne ved å kontakte potensielle leverandører for å stille noen spørsmål. Dette er din sjanse til å finne ut om IT-leverandøren er riktig for deg og behovene din bedrift har.   

Her er fire spørsmål du bør stille før du velger partner:  

1. Hvilke fordeler kan samarbeidet gi?  

Hva kan samarbeidspartneren tilby som gjør at din bedrift kan dra fordel av det? Dette gir også muligheter til å kartlegge hvilke løsninger som eventuelt kan integreres i eksisterende IT-miljø, og hvilke nye løsninger som sikrer den fleksibilitet bedriften trenger.

Her er det også rom for oppfølgingsspørsmål. Samtidig som du spør om fordelene og styrkene til IT-leverandøren, kan det være lurt å kartlegge svakhetene. Du er kanskje ute etter en totalleverandør av tjenester? Finn ut hva de ikke kan levere. Dette kan bli en viktig faktor når du senere skal bestemme deg for et samarbeid. 

Om du kartlegger svakheter før du inngår et samarbeid, unngår du å bli sittende med en løsning som ikke svarer til forventningene.

2. Prosess? 

Hvor lang tid kan du regne med at byttet vil ta? Mål samarbeidspartneren på dette svaret. Dersom de gir et tydelig og klart estimat, kan det tyde på profesjonalitet og erfaring hos leverandøren. Vage svar kan tyde på at tjenesteleverandøren ikke har vært med på alt for mange slike bytter før. Det gir deg også en stor usikkerhet rundt når det nye systemet eller tjenesten faktisk vil være oppe å gå i bedriften. Med andre ord, unngå å gå inn i en prosess der det ikke fremgår et klart og tydelig svar på tidsestimatet. 

I spørsmål rundt prosessen kan du også forhøre deg om priser og skaffe deg et totalt kostnadsbilde.  

Krever de nye løsningene mye opplæring? I en ellers hektisk hverdag kan det være vanskelig å holde i dette selv. Er dette noe leverandøren stiller med? 

Hvordan er oppfølgingen fra leverandøren gjennom hele løpet? Vil de komme med ny og verdifull informasjon som vil kunne være med på å hjelpe forretningsutviklingen?   

3. Kunder? 

Ved å kartlegge hvilke kunder leverandøren har, og se på relevante kundereferanser for din bedrift, får du et bilde av kompetansen til leverandøren. Har de mange relevante kunder, kan leverandøren være den rette for din bedrift. Spør derfor gjerne om kundereferanser. Kundereferanser vil være en god kilde til ærlige svar om hvordan det er å samarbeide med leverandøren. 

Når du har skapt et bilde av kundene til leverandøren kan du snike inn litt spørsmål om kapasitet. Dette vil være en smart måte å finne ut hvor god oppfølging du kan forvente deg, samtidig som du får inntrykk av om de har kapasiteten som trengs for å yte den samme supporten til alle sine kunder. 

Skaff deg et bilde av hvor raskt du vil få hjelp om noe skulle oppstå. Nedetid kan koste din bedrift dyrt. Mål derfor leverandøren på dette svaret. Har de kapasitet til å bistå deg raskt?

4. Hvilke skytjenester kan de levere? 

Skytjenester er i vinden og det byr på en rekke fordeler for forretningsutviklingen. LogicMonitor spår at 73% av arbeidsprosesser foregår i skyen i 2020 (41% offentlig. 20% privat og 22% hybrid).  

Hvilke skytjenester kan IT-leverandøren levere? Hvilke erfaringer har leverandøren rundt de ulike tjenestene? Dette er en fin måte å kartlegge hvilke løsninger som kan passe til din bedrift og IT-miljø. Kan disse tjenestene redusere kostnadene, øke effektiviteten og brukervennligheten for alle i bedriften? 

Helt til slutt:  

Be leverandøren gjennomføre en kartlegging av din bedrift. En slik kartlegging vil kunne identifisere relevante aspekter du kanskje har glemt å stille spørsmål rundt. Prosessen vil også føre til at du ikke bare får et innblikk i hvordan de jobber, den tilrettelegger også for effektivisering og kostnadsreduksjoner.

Det er alltid en fordel med en gjennomgang av dagens situasjon i bedriften for å vite hvilke tiltak man må sette inn for å videreutvikle bedriften. Last gjerne ned vår sjekkliste for hvordan du velger riktig teknologipartner her: 

New call-to-action