Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig funksjonalitet og brukeropplevelse.
Du kan lese mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler i vår personvernerklæring. Ved å fortsette og benytte siden aksepterer du vår bruk av cookies.

×
Skytjenester

Hva betyr våre sertifiseringer for deg som kunde?

Kompetanseheving blant de ansatte er og har alltid vært et satsningsområde for Visolit, og i år kanskje mer enn noen gang. Key Account Manager, Line Berentsen, og Cloud Architect, Steffan Hafnor Røstvig, forteller om hvordan muligheten til å ta sertifiseringer gjør dem til bedre rådgivere for Visolits kunder.

Visolit satser på kompetanse. Menneskene som jobber hos oss er vår viktigste ressurs og deres kompetanseutvikling er en kjernesak for oss. Som leder for Visolits konsulentvirksomhet har jeg ansvar for at våre konsulenter har tilgang på de kursene som gir størst utbytte.

Kompetanseheving er en mulighet. Både for våre ansatte og for våre kunder. Vi ønsker å rådgi våre kunder på de mest ettertraktede og moderne løsningene som er tilgjengelige på markedet i dag. Da må vi sørge for at våre konsulenter har tilgang på den nyeste informasjonen og kunnskapen om løsningene vi leverer. Og det har de med vårt program for kompetanseheving.

[LES] KUNDENE FORTELLER- SLIK LØFTET VI VIRKSOMHETEN

Oppfordres til å utvide kompetanse

Alle våre ansatte, både de som jobber i salgsavdelingen og de tekniske rådgiverne, oppfordres til å utvikle og utvide sin kompetanse på områder som er viktige for våre kunder.

Line Berentsen, Key Account Manager, og Steffan Hafnor Røstvig, Cloud Architect, har begge nylig fullført sertifiseringer og er takknemlige for muligheten til å lære noe nytt.

– Jeg har alltid vært interessert i å lære, og i løpet av min karriere har jeg tatt mange kurs og sertifiseringer. Det er viktig for meg som ansatt å ha muligheten til å lære noe nytt og holde meg oppdatert, sier Berentsen. 

Sertifisering i Azure Fundamentals

Berentsen har bestått sertifisering i Azure Fundamentalsen sertifisering alle i Visolit, uavhengig av rolle, skal gjennom. 

– Sertifisering gir grunnleggende kunnskap om Azure og inkluderer alt fra teknisk oppbygning til hva man har tilgang på og hva som inkluderes i supportavtalen, forteller Berentsen. 

Berentsen har tatt kurset som et selvstudium innimellom andre arbeidsoppgaver. Hun forteller at hun var svært motivert fordi innholdet var så relevant for henne og kundene hun jobber med. 

– Sertifiseringen i Azure Fundamentals var omfattende. Jeg brukte en del tid på å forberede meg og leste mye, fordi innholdet var både interessant og relevant for meg og mine kunder. Innsatsen ga et godt resultat og jeg er veldig fornøyd, forteller Berentsen. 

Les mer: 4 grunner til at Microsoft Azure øker innovasjonstakten.

Sertifisering i Azure Administrator

Steffan Hafnor Røstvig har gjennomført en annen Azure-sertifisering. Sertifiseringen er tilpasset rådgivere som har erfaring med implementering, håndtering og overvåkning av virksomheters Microsoft Azure-miljøer.

– Azure Adminstrator Associate er den sertifiseringen som er mest relevant hvis du skal gå fra et on prem-miljø til et skymiljø, sier Røstvig. 

Han legger til at mange av Visolit sine kunder er i denne prosessen nå eller ser for seg å gå over til et fullstendig skybasert miljø innen kort tid. Visolits rådgivere og eksperter skal hjelpe til med å finne de beste løsningene og den beste fremgangsmåten for hver enkelt virksomhet.

Ser kundens behov og de store linjene 

Berentsen forteller at hun alltid har med seg en av sine kollegaer med teknisk dybdekunnskap når hun er ute hos kunder.

– Jeg er så heldig at jeg jobber i en virksomhet med ekstremt mange dyktige mennesker med skikkelig fagkunnskap, sier hun.

Selv om Berentsen jobber tett med kollegaer som er eksperter på de tekniske løsningene kunden har, er det viktig for henne at også hun har forståelse for de grunnleggende skykonseptene, i tillegg til den brede tjenesteporteføljen, priser, support og hvordan sikkerhet og personvern håndteres i Azure. 

– Min rolle som rådgiver er å forstå kundenes behov, se de store linjene og komme med råd og forslag til nye løsninger. Det kan jeg ikke gjøre uten forståelse for løsningene vi leverer til våre kunder, sier Berentsen.

Oppdatert på teknologi i konstant utvikling

Røstvig er enig i at muligheten til å følge kurs og ta sertifiseringer gjør ham til en bedre rådgiver for kundene han jobber med.

– Teknologien vi jobber med utvikles så raskt at det er umulig å være ekspert på alt hele tiden. Da er det viktig at vi har mulighet og blir oppfordret til å fornye og utvikle vår kompetanse jevnlig, forteller han.

Visolit er en av tungvekterne blant de nordiske IT-leverandørene og har lang erfaring med å levere svært komplekse løsninger, miljøer og infrastruktur til sine kunder. Con-Form, et nordisk konsern som leverer og monterer råbygg, forteller at Visolits erfaring og kompetanse, samt det gode kundeforholdet de to virksomhetene har hatt de siste 12 årene, var viktige faktorer da de valgte å bruke Visolit som partner for å utnytte mulighetene i skyen.

–  Vi skal være gode rådgivere for våre kunder og hjelpe dem med å se de store linjene i den teknologiske utviklingen, sier Røstvig. 

Godt læringsmiljø og kunnskapskultur 

I Visolit jobber flere av bransjens klokeste hoder, og målet er å være kundens viktigste kunnskapspartner på skyens muligheter. Derfor satses det kontinuerlig på kompetansebygging, og det sertifiseres på flere områder i høyt tempo.

– Vi har en veldig god læringskultur i Visolit. De som velger å gå litt utenfor sitt daglige virke og lære noe nytt, blir løftet frem i selskapet. Kompetanseutvikling er noe som blir verdsatt av både kollegaer og ledelse, forteller Røstvig.

Berentsen sier seg enig. Hun trekker spesielt frem hvordan de ansatte samler opp sertifiseringer de har planlagt å ta for å kunne gjøre det sammen med gode kollegaer.

 Når alle de ansatte samles rundt sertifiseringene blir det et godt miljø for læring i virksomheten. Det er både inspirerende og motiverende, sier hun.

Les mer: Slik ivaretar Visolit din sikkerhet når hele forretningen er i skyen. 

Microsoft 365 og DevOps

Både Røstvig og Berentsen har allerede planlagt sin neste sertifisering og ønsker å ta den så snart som mulig. Berentsen forteller at hun planlegger å utvide Azure Fundamentals med Micorsoft 365 Fundamentals.

– Dette er en sertifisering som er veldig relevant for meg som rådgiver, sier hun.

Røstvig på sin side skal se nærmere på DevOps Engineer Expert, en sertifisering som er nyttig for dem som blant annet designer og implementerer strategier for samarbeid, kode, infrastruktur, kildekontroll og sikkerhet.

 Dette er veldig aktuelt for Visolit og våre kunder ettersom det er slik vi ønsker å levere våre tjenester i skyen, avslutter han. 

New call-to-action