Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig funksjonalitet og brukeropplevelse.
Du kan lese mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler i vår personvernerklæring. Ved å fortsette og benytte siden aksepterer du vår bruk av cookies.

×
Skyløsninger

Hva er Power BI?

Les om Power BI: En skybasert Business intelligence løsning som skal gi deg mulighet til å ta bedre beslutninger på bakgrunn av data. Løsningen gjør dataene dine til anvendelig kunnskap, og konverterer kunnskapen til verdi.

PowerBI TC

Det finnes flere effektive Business Intelligence verktøy på markedet, så hvorfor benytte seg av Power BI? Vi viser deg mulighetene verktøyet kan gi deg. 


Hva er Power BI?

Power BI er en skybasert Business intelligence løsning som skal gi deg mulighet til å ta bedre beslutninger på bakgrunn av bedriftens data. Løsningen er en 360 graders visning av din virksomhet og gjør om dataene dine til anvendelig kunnskap, og deretter konvertere denne kunnskapen til verdi.

BI handler om å gjøre bruk av de mange informasjonene som skapes i en organisasjon, slik at det raskere kan treffes bedre beslutninger med færre ressurser. Det gir også mulighet til å koble sammen informasjon fra flere datakilder fra forskjellige systemer og plattformer. 

PowerBI TeleComputing

  

1. La dataene gjøre jobben for deg

Du kan glemme tidkrevende prosesser for å sette sammen rapporter ved å ta i bruk Power BI og la den gjøre jobben. Power BI henter data fra dine eksisterende systemer og presenterer dem i et interaktivt web grensesnitt.

Dette gjør at du ikke bare får oversikt over dagens salgstall og inntjening i sanntid, men også en analyse av hvilken leverandør som ga deg best kvalitet på råvarene, hvilken transportør som var tregest og hvilken parameter som da må forbedres for å øke.

Med rett data får ledelsen bedre beslutningsgrunnlag til å ta de rette valgene. Det er da utbyttet av skytjenesten blir omsatt til forretningsverdi.

[LES] KUNDENE FORTELLER- SLIK LØFTET VI VIRKSOMHETEN

2. Finn dataene dine

Dataene du har hentet ut kan nå bruks til statistiske analyser for å forutse fremtiden. Dette er den neste naturlige utviklingen for bedriftens bruk av skytjenester. Ved å ta dataene som er samlet inn via Power BI, og utnytte den kraftfulle utregningen i skyløsningen, kan de fleste ved hjelp av maskinlæring med stor sannsynlighet fastslå hva som er det neste trekket. Power BI kan dermed visualisere data som kommer som ett resultat av maskinlæring.

Uansett om dataene dine ligger i Excel eller et annet verktøy, kan du samle alle dataene på ett sted, slik at du sparer tid på å lete og i stedet kan sette i gang med å analysere. Du kan gå i dybden på dataene dine ved hjelp av dra og slipp-dashboards og svært brukervennlige rapporteringsverktøy, og du kan vise kollegene dine hvor det er rom for forbedringer.

3. Brukertilpassede visualiseringer

Du kan lage personlige dashboards og rapporter med interaktivt og forståelig visuelt oppsett. Du er ikke begrenset til visualiseringer som allerede er en del av Power BI, men kan bruke de tilpassede visualiseringene som er tilgjengelige i Office Store og på andre nettsteder. På den måten kan du med høy sannsynlighet finne akkurat den visualisering som er riktig for deg. 

4. Innsikt og effektivisering

Med Microsoft Power BI kan du effektivisere prosessen med dataintegrering fra flere kilder – herunder virksomhetsdatabaser, regneark, rapporter og datastrømmer.

Se en kort video her fra Microsoft om hvordan du kan bruke Power BI.

5. Integrasjon med Office 365

Siden Power BI er et Microsoft produkt, er det naturligvis integrert med Microsofts øvrige produkter, som Microsoft Dynamics NAV, CRM, Azure, Excel, m.fl. Det som gjør Power BI til en sterk og kraftig løsning er de muligheter verktøyet gir for å dele informasjon på tvers av de ulike løsningene.

Konklusjon

Microsofts ambisjon og kontinuerlige arbeid med å forbedre applikasjonen gjør Power BI til et spesielt interessant Business Intelligence verktøy. Power BI er for deg som ønsker et kraftig selvbetjent verktøy til å lage intuitive dashboards og visualiseringer, slik at du kan presentere dataene dine på en måte alle kan forstå og dermed ta bedre beslutninger. 

Vurderer du å ta i bruk Power BI eller lurer på hvordan du skal komme i gang? 
Vi har gjort det enkelt for deg å komme raskt i gang med vår startpakke.

New call-to-action