Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig funksjonalitet og brukeropplevelse.
Du kan lese mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler i vår personvernerklæring. Ved å fortsette og benytte siden aksepterer du vår bruk av cookies.

×
Digitalisering

Hva kan skyte fart på bedriftens digitale transformasjon?

Virksomheter har de siste årene innsett at digital utvikling er strategisk viktig for bedriftens vekstmuligheter. Les mer om trendene som kan skyte fart på bedriftens digitale transformasjon.

Visolit speed up your business-1

Hva har de beste virksomhetene gjort for å være et steg foran? Her er trendene som kan skyte fart på bedriftens digitale transformasjon.  

Virksomheter har de siste årene innsett at digital utvikling er strategisk viktig for bedriftens vekstmuligheter. Gartner’s SEO Survey fra 2018 viste at toppledere ønsker bedre metoder for å drive vekst i virksomheten, og at teknologisk forbedring og utvikling av nye strategier er blant de prioriterte områdene for 2019. 

Det blir stadig viktigere å skyte fart på bedriftens digitale transformasjon. Her gir vi en oversikt over 5 store trender for digitalisering: 
 

5 trender for digitalisering  
 

1) Innovasjon i ledelsesstrukturen  

I tråd med at virksomheter ikke lenger anser digitalisering som kun et teknologisk mål, innser stadig flere at de må adressere hvordan bedriften ledes og hvordan digitaliseringen påvirker bedriftens drift 

I en undersøkelse gjennomført av Randstad kom det frem at hele 95% av de 3,000 spurte bedriftene tror de har behov for en ny og annerledes ledelsesstruktur for å kunne adressere påvirkningen digitaliseringen kommer til å ha på bedriften.  

Følgende egenskaper vil bli enda viktigere for ledere å ha fremover:  

  • Evnen til å engasjere de ansatte (76%).  
  • Være mer fleksibel og kunnskapsrik i bruk av digitale verktøy for å drive suksess (77%) 
  • Drive en kultur med fokus på innovasjon, læring og kontinuerlig forbedring (76%)  

[INFOGRAPHIC] TRENDER FOR DIGITALISERING i 2020

2) Bedre integrasjon av digitale initiativer 

Integrasjon er helt nødvendig for å kunne drive komplekse IT-systemer. Skal virksomheten klare å raskt digitalisere alt fra virksomhetens prosesser til ledelse og teknologi, er det helt nødvendig at det jobbes med å integrere digitale initiativer på alle nivåer i bedriften. Delt planlegging, koordinerte tiltak og en felles datamodell er derfor en viktig trend innenfor digitalisering.

Å ha kontroll på og nærhet til integrasjoner er en nøkkelfaktor for suksess. Dette bekreftes også i følge tall fra det nordiske Radar Ecosystems.  

Les også hvordan Visolit kan hjelpe deg å kickstarte din digitale transformasjon her 

3) Fornyet fokus på endringsledelse for å sikre skalerbarhet og bærekraft 

Moderne IT-direktører bør ha forretningskompetanse i tillegg til teknisk kunnskap for å kunne ta gode, strategiske valg som bidrar til at virksomheten når sine forretningsmål. IT-rollen er i stadig utvikling, og med det kommer behovet for å kunne kombinere flere ferdigheter. 

Manglende intern kompetanse anses å være en av de største hindringene for digital transformasjonFremover vil det derfor bli økt fokus på å blant annet identifisere og lære opp personer i virksomheten som kan være drivere av transformasjonen eller leie inn rådgivere som kan lære opp de ansatte. 

Les mer: Slik får du IT-systemer som jobber effektivt for bedriften 
 

4) Oppdatere og forbedre strategien for skyløsninger  

Til tross for at mange virksomheter har investert i ulike skyløsninger i flere år, er det fortsatt mange som ikke har en definert og fremtidsrettet strategi for sin skysatsing 
Fremover vil virksomheter i økende grad investere i en primær skyleverandør som tilbyr både teknologi og forretningsutvikling for å øke hastigheten på den digitale transformasjonen, og samtidig investere i mulitcloud-styringsverktøy for å håndtere resten. 

Nøkkelen er å finne den riktige kombinasjonen for din bedrift, basert på dine forutsetninger og forretningsmål.  

5) Systematisk eksperimentering med nye teknologiske trender 

Virksomheter blir stadig bedre på å systematisk teste ut ny teknologi, og vi ser derfor en trend med Failure-as-a-service og prioritering av nytenkende teknologi som kunstig intelligens (AI), maskinlæring, IoT, 5G og blockchain. 

MIT Sloans “The 2018 Digital Business Global Executive Study” omtaler eksperimentering og repetisjon som to nøkkelelementer i digital disruption.   

 Virksomheter kommer til å ha fokus på å lære seg å eksperimentere raskt, ofte med samarbeidspartnere, sette i gang pilotprosjekter og distribuere lovende teknologier raskt for å holde bedriften relevant, oppdatert og konkurransedyktig. 

Oppsummert kan vi si at bedre integrasjon, forbedring av skystrategier og systematisk eksperimentering kan skyte fart på bedriftens digitale transformasjon 

De største trendene for digitalisering i 2020