Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig funksjonalitet og brukeropplevelse.
Du kan lese mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler i vår personvernerklæring. Ved å fortsette og benytte siden aksepterer du vår bruk av cookies.

×
Nettverk

Hvordan bygge bro mellom dagens og fremtidens nettverksløsning

iStock-675913278-1

For at en bedrift skal blomstre i en teknologistyrt verden, må nettverket tilpasse seg endrede forretningskrav. Nettverket må støtte et stadig mer mangfoldig og raskt skiftende sett med brukere, enheter, applikasjoner og tjenester – samtidig som det må sikre rask og sikker tilgang.

Når enheter, brukere og distribuerte applikasjoner vokser i antall, blir også markedet for nettverksløsninger mer komplekst.

Hvordan sikre et nettverk som kan tilpasses fremtiden behov?

Cisco Meraki er bygget for å håndtere fremtidens behov. Meraki ble opprettet som et skyadministrert nettverk og har en produktfamilie som blant annet inkluderer WiFi, sikkerhetsløsninger og Ethernet-svitsjer. Plattformens funksjoner gjør det mulig å oppnå mer på kortere tid.

Når du kjøper et Meraki-produkt kjøper du alt det løsningen er i stand til å gjøre, uten å måtte kjøpe ekstra lisenser per funksjon eller ekstra maskinvare for å utnytte alle løsningens muligheter. I tillegg jobber Meraki for å sikre at funksjonene i skyteknologien holder seg oppdaterte og produserer stadig nye funksjonsoppdateringer.

Visolit har tett partnerskap med Cisco og god erfaring med leveranse av Meraki. Vi har sertifiserte konsulenter på Meraki nettverk og har API integrert overvåking mot vår NOC som kan overvåke nettverket 24/7. Vi drifter i dag rundt 5 000 slike nettverksenheter, og som kunde får du ditt Meraki-nettverk levert av erfarne nettverksressurser.

[Last ned] E-bok: 5 grunner til at du bør oppgradere nettverket

 

En ny generasjon WiFi

I 2019 kom den nye generasjonen WiFi, WiFi 6 (også kjent som 802.11.ax), kom på markedet. WiFi 6 leverer opp til fire ganger kapasiteten og ytelsen enn sin forgjenger . I tillegg forbedres tilkoblingssikkerheten og batterilevetiden takket være forbedringer i strømsparealgoritmene.

De tre største fordelene med WiFi 6

Med ny teknologi følger også nye fordeler og forbedringer. Her er de tre største fordelene neste generasjons WiFi vil gi:

1. Bedre ytelse ved høy tetthet

Vi har aldri brukt smarttelefonene, nettbrettene, PC-ene og Smart-TV-ene våre så mye som vi gjør i dag. Og ingenting tyder på at vi har nådd toppen nå. Tall og beregninger viser at det vil være omtrent 75 milliarder IoT-enheter på verdensbasis i 2025. Dette er et enormt antall enheter, og dersom vi skal kunne fortsette å bruke dem like mye og raskt som vi forventer, er vi avhengige av at nettverket yter bedre.

Du har antageligvis allerede kjent på problemene bruken av mange trådløse enheter kan by på. Dette vil for eksempel kunne være problematisk på konserter, hvor flere tusen tilskuere prøver å bruke smarttelefonen samtidig. I dag kan utfordringene også merkes på offentlige steder. Du har kanskje forsøkt å koble deg på et WiFi på en flyplass for å svare på noen jobbmailer, uten særlig hell?

En av fordelene med WiFi 6 er at ytelsen på nettverk med høy tetthet har blitt drastisk forbedret. WiFi 6-aksesspunkter bruker en variasjon av teknologier for å forhindre forstyrrelser mellom enheter og overfører pakker på en mer effektiv måte. Dette resulterer i et mer stabilt nettverk som leverer høy hastighet, selv når flere enheter kobles til.

2. Høyere hastighet

WiFi 6 sørger ikke bare for at flere kan være koblet til samme nettverk med en jevn og bedre ytelse. Hastigheten blir også høyere for hver enhet.

Ifølge estimater gjort av OECD (Organization for Economic Cooperation and Development) vil en gjennomsnittlig husholdning ha omkring 50 enheter med mulighet for oppkobling til internett, inkludert mange IoT-enheter, fra sensorer til smarthjem-teknologi innen utgangen av 2022. I tillegg vil den totale mengden av internett-trafikk være høyere i 2022 enn noen gang før i internettets historie. WiFi vil stå for over halvparten av denne trafikken. Det er også ventet at 4K-video vil ha vokse fra 3 % til 22 % hva gjelder all IP-trafikk.

3. Energiebesparende

WiFi 6 gir bedre effektivitet til batteriene i enhetene som er koblet til det trådløse nettverket. Ved hjelp av en funksjon som heter Target Wake Time (TWT) sørges det for en energibesparelse på opptil 67 %. Dette kan sørge for at fremtidens telefoner, IoT-enheter og applikasjoner varer enda lenger og må lades sjeldnere.

WiFi 6 leveres på følgende Meraki aksesspunkter: MR45 og MR55, med henholdsvis kapasitet for inntil 100 (MR45) og 150 (MR55) klienter.

Full kontroll over ditt nettverk med Cisco Meraki

Med Meraki sitt innebygde styringsverktøy har Visolit alltid full kontroll over nettverket til kunden. For kunden betyr dette at de slipper å administrere og drifte nettverket selv. På denne måten er bedriften alltid rigget for vekst når behovet melder seg og kan alltid tilpasse nettverket i henhold til bruken.

Er du klar for fremtidens muligheter?

Med Cisco Meraki får du en komplett nettverksløsning driftet av Visolit. Dette gjør det både mulig og kostnadseffektivt for din bedrift å kjøre et skybasert nettverk. Er du klar for fremtidens muligheter med Cisco Meraki?

5 grunner til at nettverket kan løse virksomhetens utfordringer