Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig funksjonalitet og brukeropplevelse.
Du kan lese mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler i vår personvernerklæring. Ved å fortsette og benytte siden aksepterer du vår bruk av cookies.

×
Digitalisering

Hva er integrasjoner og APIer og hvorfor er de en nøkkel til digitalisering?

Digitalisering forutsetter integrasjoner, og integrasjon er helt nødvendig for å kunne drive komplekse IT-systemer. Vi viser hvordan hybride skytilbud og sterk rådgivningskompetanse kan gi din bedrift konkurransefortrinn.

TC Integrasjon

I dette innlegget gjennomgår vi markedstrendene for integrasjoner, hva integrasjoner og APIer er og hvorfor de er viktige for innovasjon og digitalisering. Vi viser hvordan hybride skytilbud og sterk rådgivningskompetanse kan gi din bedrift konkurransefortrinn!

 

Digitalisering forutsetter integrasjoner!

Det finnes ingen IT-prosjekt som ikke også er integrasjonsprosjekt, og digitalisering blir «bare ord» om man ikke har smarte løsninger for informasjonsutbytte- og her er systemintegrasjon essensielt. Våre stabile og sikre driftsløsninger gir deg grunnmuren for IT-driften, og gjennom vårt tilknyttede selskap iBiz Solutions  får dere integrasjonsekspertisen.

systemintegrasjon

iBiz Solutions ble i 2017 kåret til årets Microsoft-partner, og har spisskompetanse på Microsofts BizTalk on-prem løsninger så vel som Microsofts Azure plattform. iBiz Solutions har også nylig fått en Microsoft MVP på Azure som en av få i Norden.

Vårt samlede tilbud kan gi din bedrift konkurransefortrinn, og gir deg muligheten til å kickstarte din digitale transformasjon. I dette innlegget forklarer vi nærmere hva integrasjoner er, hvorfor de er viktige, hvilken rolle APIer spiller og hvordan integrasjoner hjalp maskinutleiebedriften Cramo å digitalisere og innovere.

Les om: Årets mest inspirerende integrasjonsevent - Høydepunkter fra Integration Summit 2018


[LAST NED] SJEKKLISTE FOR DIGITAL FORRETNINGSUTVIKLING

Integrasjoner er viktig nå- og fremover

Integrasjon er helt nødvendig for å kunne drive komplekse IT-systemer. Det er også ett av tre teknikkområder man må beherske fullt ut for å kunne utnytte mulighetene digitaliseringen gir. Markedsforskningsbyrået Technavio identifiserer tre trender som er driverne for veksten i markedet for integrasjoner:

  • Økt bruk av skybaserte integrasjonsløsninger
  • Fremveksten av integrasjonsløsninger for e-handel
  • Fremgangen i hybrid skyteknologi 

Å ha kontroll på og nærhet til integrasjoner er en nøkkelfaktor for suksess. Dette bekreftes også i følge tall fra det nordiske Radar Ecosystems.

Hele 4,8 prosent av IT-budsjettene legges på integrasjoner, og er en av de tre største utgiftsområdene på IT-budsjettene. De to andre store utgiftspostene er sikkerhet og forretningssystemer. Integrasjon er også helt nødvendig for å kunne drive et tungt IT-miljø. I følge Radar er integrasjoner et teknikkområde man må beherske, sammen med sky og sikkerhet, for å kunne utnytte mulighetene innen digitalisering.

Samtidig som etterspørselen etter skytjenester vokser, vokser behovet for gode integrasjonsløsninger.


Integrasjonsløsninger, hva betyr det for deg?

Hver dag er vi omringet av integrasjonsløsninger. De nye mulighetene innen maskinlæring, kunstig intelligens og tingenes internett forutsetter at bedriftene kan holde orden på samhandlingen mellom løsningene. Integrasjoner er egentlig snakk om å få et puslespill til å gå opp, der brikkene i systemet kalles «komponenter». Programfunksjoner (APIer) er nøkkelen til puslespillet.

APIer - hva er det og hvorfor er de så viktige for innovasjon?

api

API er en forkortelse for Application Programming Interface, som er en programfunksjon som gjør det mulig å samle og koble sammen flere programmer. Du kan dermed utveksle opplysninger på tvers av programmene.


Oracles leder Amit Zavery beskrev betydningen av API slik: «Data er den nye bedriftsvalutaen, og API-ene er avgjørende for virksomheters modernisering og fleksibilitet, slik at brukerne enkelt kan koble og dele nøkkelinformasjon på tvers av applikasjoner og enheter – mobil, IoT, i skyen eller på stedet.» Det er en god beskrivelse!

Systemintegrasjon handler nettopp om hvordan man får de ulike programmene og systemene til å «virke sammen» på en måte som utvikler bedriften videre. Gode systemer for integrasjon gir deg også muligheter for å bygge videre på APIer, lage nye APIer og kombinere innsikt fra de ulike delene av systemet til ny kunnskap.


Kundene forteller

Kundebevis er den beste måten å forklare hvordan systemintegrasjoner skaper verdi. For utstyrsutleiefirmaet Cramo var dette en viktig del av å forbedre forretningen. Cramo leier ut maskiner, både små og store, og utstyr som trengs til en byggearbeidsplass. Cramo har 230 000 enheter, og ønsket å bli mer digital, videreutvikle websidene sine med mer. Cramo har store ERP-systemer i bunn, og utfordringen var hvordan bryte ned de store systemene i mindre deler, som man kunne «jobbe videre» med. Referansearkitekturen måtte gjennomgås. For Cramo var det viktig å få frem nye programvareprodukter og å bruke mulighetene i IoT.

Løsningen var gode integrasjoner, levert av dyktige rådgivere i iBiz Solutions. Når grunnstrukturen ble satt, inkludert APIer for websider med mer, kunne APIene også brukes til å bygge en applikasjon som kunne løse behovet for produktinformasjon, både internt og ovenfor kunder. Alle store enheter er oppkoblet, og leverer data. Data kan hentes ut på batteritid, feilkoder, alarm, notifikasjoner, geolokasjon etc. Dette gjør at Cramo kan videreutvikle seg og gir de viktige konkurransefortrinn.

iBiz Solutions jobber med virksomheter i Norden, som Scandic, Olav Thon-gruppen, Sandvik, Felleskjøpet, AlfaLaval, Caverion, Forex Bank og Jämtkraft. Hovedkontoret ligger i Karlstad, og selskapet har i tillegg kontorer i Oslo, Stockholm, og Gävle.

 

Visolit og iBiz Solutions- hybride skyløsninger, integrasjoner og rådgivning!

Med Visolit og iBiz Solutions på laget, får du et godt utgangspunkt for å utvikle bedriften din videre.

iBiz logo2Integrasjoner bygges i dag i stor grad på Azure, og Visolit og iBiz Solutions har bred erfaring i å bygge opp styring og kontroll rundt Azure-plattformen. Det er viktig å sette opp riktig overvåking, kostnadskontroll, sikkerhet og arkitektur helt fra start!

Med hybride skytilbud og sterk rådgivningskompetanse fra Visolit og integrasjonsekspertisen fra iBiz Solutions, kan din bedrift utnytte de mange mulighetene som ligger i maskinlæring, kunstig intelligens og tingenes internett.

Ta kontakt med oss om du ønsker en samtale om hva vi kan gjøre for din bedrift. Sammen kan vi gå gjennom dine behov, og videreutvikle dine systemer for å løse morgendagens behov.

last ned sjekklisten her