Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig funksjonalitet og brukeropplevelse.
Du kan lese mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler i vår personvernerklæring. Ved å fortsette og benytte siden aksepterer du vår bruk av cookies.

×
Digitalisering

It`s all about integration!

integration summit 2019

Vårt datterselskap iBiz Solutions arrangerer hvert år Integration Summit i Stockholm og Oslo, og målet er å øke kunnskap om hvordan integrasjoner kan skape vekst for din virksomhet gjennom forvaltningsbar integrasjon. 

Salgssjef i iBiz Solutions, Henrik Rollvèn, åpnet konferansen med å understreke at integrasjoner stadig blir «hottere». -Digitalisering handler ikke om egenverdien i å flytte opp i skyen, men handler om å skape verdi gjennom virksomhetsutvikling og innovasjon.

iBiz Solutions har skapt et unikt integrasjonsrammeverk, og leverer konsulenttjenester for å hjelpe kundene med forvaltningsbar integrasjon for videreutvikling av virksomheter. Blant kundene finner vi store virksomheter i Norge og Sverige, både innen bank, apotek, eiendom, byggeindustri og hoteller- alle med avanserte behov knyttet til kundedata og integrasjoner.

[GRATIS RÅDGIVNING] FINN UT HVA VI KAN FÅ TIL SAMMEN

Sikkerhet og compliance- et felles ansvar!

Vi fikk besøk av National Security Officer fra Microsoft Norge, Ole Tom Seierstad, som kunne fortelle at skyen egentlig er driveren for den fjerde industrielle revolusjon!

Seierstad understreket at det i hovedsak er fire områder som man må beskytte:

  • Identitet
  • Device
  • Applications og data
  • Infrastructure

Cloud Services Security er et felles ansvar mellom Microsoft, din IT- partner og deg som kunde. Viktig at du tenker gjennom når du planlegger din skyreise: Hva må jeg gjøre selv og hva kan jeg overlate til leverandør?

Microsoft har over 90 ulike sertifiseringer globalt, og dette dekker mye av det som er viktig for deg som kunde. Men, som kunde må du ha kontroll på brukere, data og aksess til data.

Han understreket at identitetsstyring er essensielt, og oppfordret alle til å gå hjem til egen virksomhet og rydde opp i riktig tilgangsnivå! 

Seierstad gikk gjennom vanlige angrepsmetoder som utgjør sikkerhetsrisiko for virksomheter, og understreket at ingen egentlig liker passord. Svake passord og/eller stjålne passord er årsaken til over 80 % av hackerrelaterte angrep!

Seierstad fortalte videre at mange har investert i flere sikkerhetsløsninger, men at utfordringen er at landskapet har endret seg. -Det er ikke nok å bygge høyere murer og ansette flere rådgivere, fordi det er snakk om så store datamengder. Du må få innsikt i hva som rører seg, og du må ha systemer som finner avvik!


Hvordan skjer de vanligste angrepene?

De aller vanligste formene for angrep er utnyttelse av en slags endpoint (minnepinne, brukere, enhet eller nettside). Det som er skummelt er at det kan ta lang tid før angrepet oppdages. Ett til to døgn etter at den første "hosten" er infisert, har uvedkommende kanskje adgang til domeneadmin for virksomheten. De oppdages ofte ikke før etter 11-14 måneder!

I Microsoft bruker man systemet Protect-Detect-Respond.

-Vi skal fortsatt beskytte (Protect) systemene, men vi må tenke identitetsbeskyttelse på en helt annen måte. Vi må se på hygiene, du må ha kurs og opplæring for dine ansatte, slik at de er klar over utfordringene, og vi må kryptere dataene. Du trenger systemer som oppdager (Detect) den ubudne gjesten tidligere! Og du trenger å agere (Respond) på hendelser.


Finn din egen vei til skyen, og bygg kunnskap over tid!

CTO i iBiz Solutions, Richard Hallgren, hadde flere gode råd til kundene og de fremmøtte. Han understreket at det finnes flere veier til integrasjoner i skyen, og det handler om å finne sin vei til skyen og gjøre det stegvis. Kunnskap om skyen bygges over tid, og det å ha en plan for bruken av skyen og din skyreise er viktig.


It`s all about fish and integration!

CIO i sjømatprodusenten Pelagia, Frode Vatne, kunne fortelle om de store integrasjonsprosjektene iBiz Solutions og Pelagia har samarbeidet om.

IS

I januar 2017 hadde Pelagia 0 IT ansatte, 5 ulike ERP-systemer, 5 ulike MES systemer, standard outsourcing avtale, med et tradisjonelt kunde og leverandør-forhold.  Det var også minimalt med datautveksling mellom systemer. IT-driften var statisk.

Vatne fortalte hvordan Pelagia startet med en gjennomgang av forretningsstrategien, og hva den betyr for IT. Pelagias mål om å ekspandere utenfor Nord-Atlanteren medførte at IT måtte ha globale systemløsninger med høy stabilitet. Målet om å lage «a new industry benchmark» medførte at Pelagia måtte ha standardisere konsepter og redusere antall systemer. "Hva skulle IT bidra med?" var spørsmålet vi stilte oss for å bli bedre, sa Vatne.

-Vi gikk tilbake til verdigrunnlaget vårt. En av verdiene våre er «Creating trust in all our relations». Da kunne vi ikke tenke vanlig kunde- og leverandørforhold. Vi måtte ta eierskap sammen med leverandøren! Vi er en virksomhet i konstant endring, og vi har gått fra et statisk til et innovativt tankesett for IT.

Fokus for IT i Pelagia:

  • Transaksjoner: Korrekt informasjon levert på riktig tid, med minimalt ressursbruk
  • Effektivitet: Ved bruk av IT-verktøy og metode, vil vi prøve å redusere manuelt arbeid så mye som mulig
  • Kunnskap: Ved hjelp av analyse og kunstig intelligens, skal vi prøve å forutse fremtidens kundebehov og gjøre kundefokusert produksjon.

Vi operasjonaliserte IT-fokusområdene, og definerte hvilke strategiske leverandører vi skulle ha, reforhandlet avtaler og definerte «roadmaps» for hvert område. Vår IT-leverandør er vår IT-avdeling. Vi bygget om arkitekturen til å bli dynamisk, og vi driver forbedringer hele tiden. For å redusere interne behov for ressurser, tid til markedet, redusere kostnader og kompleksitet, valgte vi iBiz Solutions som vår integrasjonspartner, og vi har Visolit som vår IT-avdeling.

Vi fikk også en gjennomgang av samarbeidet mellom Caverion og iBiz Solutions, og fra Visolit ble det også en gjennomgang av de viktigste innsiktene fra Microsoft Ignite, ved Bjørn Andersson og Jocke Bergquist.


Forvaltningsbar integrasjon

Digitalisering forutsetter gode integrasjoner, og integrasjon er helt nødvendig for å kunne drive komplekse IT-systemer.

iBiz Solutions har laget et unikt system for forvaltningsbar integrasjon- som de kaller Integration Framework. iBiz Solutions kan håndtere hele kjeden fra analyse til driftssetting, og analyserer nåværende infrastruktur og gir anbefalinger på prioriterte områder. Prosjekthåndtering gjøres for å utvikle de tekniske løsningene, og de sørger for dokumentasjon etter testing. Deretter overleveres løsningen til forvaltning, og våre konsulenter er med helt til man har satt integrasjonen i drift og kan forvalte den.

Integrasjoner bygges i dag i stor grad på Azure, og vi i Visolit og iBiz Solutions har bred erfaring i å bygge opp styring og kontroll rundt Azure-plattformen. Det er viktig å sette opp riktig overvåking, kostnadskontroll, sikkerhet og arkitektur helt fra start! Ta kontakt med oss om du vil ha en prat om hvilke muligheter våre integrasjoner kan gi for deg!

Henrik Rollvèn, Head of Sales iBiz Solutions
Iselin Paulsen, Head of Communications, Visolit

Kontakt oss for å finne ut hva vi kan gjøre sammen