Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig funksjonalitet og brukeropplevelse.
Du kan lese mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler i vår personvernerklæring. Ved å fortsette og benytte siden aksepterer du vår bruk av cookies.

×
IT-sikkerhet

Jobb sikrere med Microsoft 365

Det går nesten ikke en dag uten at vi åpner et eller flere av Microsoft-programmene. Word, Excel, Power Point og, ikke minst, Outlook har lenge vært en selvsagt del av arbeidshverdagen, men hvis du vil ha bedre sikkerhet og fullt utbytte av mulighetene i disse programmene, bør du vurdere en oppgradering til Microsoft 365. Her får du vite hvorfor.

I Norge ser vi at et overveldende flertall av norske arbeidstakere og arbeidsgivere har et forhold til Microsofts operativsystem og bruker dette regelmessig i jobbsammenheng. Microsoft melder blant annet at 93 av Fortune 100-selskapene bruker samhandlingsplattformen Teams for kommunikasjon og deling av dokumenter og at over 650 organisasjoner har mer enn 10 000 brukere. 

Se webinaret "Snarvei til økt sikkerhet med Microsoft 365"Office 365 + Enterprise Mobility & Security, eller Microsoft 365?

Samtlige norske virksomheter har behov for gode sikkerhetsløsninger, og svært mange bruker en variant av Office 365-pakken. Derfor er det mange som velger en kombinasjon av Office 365-pakken og sikkerhetsløsningen Enterprise Mobility & Security. Dersom din virksomhet sitter på en slik løsning, vil vi anbefale deg å bytte til en komplett Microsoft 365-lisens.

Grunnen til at vi anbefaler alle våre kunder en Microsoft 365-lisens fremfor en kombinasjon av Office 365 og Enterprise Mobility & Security, er at du med Microsoft 365-lisensen får

  • optimale sikkerhetsløsninger
  • muligheter for moderne klienthåndtering
  • operativsystemet Windows 10 Enterprise eller Professional

Les mer: Office 365 vs. Microsoft 365 – Hva er egentlig forskjellen?

Fleksibel hverdag krever sofistikerte sikkerhetsløsninger

Både arbeidsgiver og arbeidstaker forventer at arbeidet kan utføres hjemme, på hytta, på reise og fra mobile enheter. Vi er tilgjengelige hele tiden og logger på hvor som helst, når som helst og fra hva som helst. Dette innebærer økt risiko for dataangrep og krever sofistikerte sikkerhetsløsninger. Disse løsningene får du med Microsoft 365.

Tidligere var de vanligste dataangrepene gjerne perimeterorienterte, altså rettet mot brannmurer og andre stengsler mot bedriftens interne systemer. I dag lever brukeridentitetene våre overalt på nettet, ikke bare innenfor brannmuren. Det betyr at vi må sikre våre enheter og vår identitet på langt mer avanserte måter enn å beskytte hvert lokale nettverk med en brannmur.

Det første og viktigste skrittet å ta når det gjelder å sikre brukeridentitet er å innføre flerfaktorautentisering (MFA). Mer enn 80% av identitetsrelatert hacking skyldes svak sikring av brukeridentitet. Når vi innfører MFA vil bruker måtte godkjenne påloggingen med en kode, SMS eller en enkel bekreftelse i en app. Vi kan også lage differensierte påloggingsregimer som er strengere på åpne og offentlige nett, enn det som gjelder på et sikret kontornett.

Les mer: Behov for hurtigetablering av Microsoft Teams?

Optimal sikkerhet med Microsoft Enterprise Mobility & Security

I Microsoft 365 Enterprise ligger også muligheten for å aktivere Microsoft Defender Advanced Threat Protection. Dette gir fullstendig beskyttelsesfunksjonalitet for alle dine enheter og Microsoft 365-tjenester. I tillegg får du tilgang på verktøyet Intune, et Mobile Device Management-verktøy som blant annet kan brukes til å holde oversikt over hele klientparken din.

Med Intune kan du sikre virksomhetens data på brukernes mobile enheter. Det vil si at brukeren fortsatt har tilgang til virksomhetens data på sin mobil, men at det for eksempel ikke er mulig å kopiere eller dele virksomhetens data fra enheten. Intune sørger også for at all data som tilhører virksomheten blir slettet fra brukerens telefon dersom vedkommende mister den eller slutter i jobben, mens brukerens personlige data beholdes.

Les mer: Sikkerhet i skyen – et lederansvar

Fordeler med Windows 10 Enterprise og Professional

I tillegg til markedets beste sikkerhetsløsning får du med Microsoft 365 også tilgang på operativsystemet Windows 10 Enterprise eller Professional, det mest brukte operativsystemet på norske arbeidsplasser. Hvilken versjon av operativsystemet du får tilgang på avhengig av lisensen du velger. Begge løsningene betaler du uansett for på månedlig basis, slik at det er enkelt å skalere opp eller ned etter behov.

Windows 10 er enkelt å sette opp og kan administreres fra et sentralt grensesnitt gjennom Intune. I tillegg har operativsystemet de beste sikkerhetsløsninger på markedet.

Overgang som ikke påvirker sluttbrukeren

Dersom du velger å gå fra Office 365 til en fullstendig Microsoft 365-løsning, kan vi forsikre deg om at brukerne ikke vil oppleve dette som en voldsom endring. Utvidelsen fra Office 365-pakken til Microsoft 365 kan finne sted samtidig som brukere fortsetter arbeidet som før. Applikasjonene brukerne benytter seg av i hverdagen vil forbli de samme, det er kun sikkerhetsnivået som endres og forbedres. Det er med andre ord snakk om en funksjonalitetsutvidelise, ikke et systembytte som krever omfattende opplæring.

På mange måter er overgangen til Microsoft 365 en endring som først og fremst merkes på «bakrommet». Det vil si at IT-avdelingen som administrerer alle brukere og klienter får langt flere muligheter til å styre sikkerhetsnivå etter behov og kontrollere at alle virksomhets dokumenter håndteres på en god måte, uten at sluttbrukeren påvirkes i stor grad.

Planlegg overgangen nøye

Før du igangsetter prosessen med å gå over til Microsoft 365 bør du likevel legge en god plan. Vi anbefaler blant annet at du går gjennom hvilket nivå av sikkerhet du ønsker og har behov for, samt legger en god strategi for hvordan du skal introdusere de ansatte til Microsoft 365.

Selv om sluttbrukeren ikke må sette seg inn i nye systemer, vil han eller hun kanskje oppleve at det er visse handlinger som av sikkerhetsmessige grunner ikke lenger lar seg gjøre. Dette kan det være lurt å informere om. Gjerne gjennom små videosnutter eller mikrolæring som beskriver hvilken ny funksjonalitet som ligger i Microsoft 365. Dette er også en god anledning til å forbedre den interne kunnskapen om datasikkerhet generelt.

Dersom du har behov for bistand i denne prosessen tilbyr vi en kostnadsfri sikkerhetsworkshop tilpasset din virksomhet. I workshopen går vi blant annet gjennom alle tjenestene som er tilgjengelige i Microsoft 365 og hvordan du på best mulig måte kan tilpasse sikkerhetsløsningene til din virksomhet.

Se vårt webinar