Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig funksjonalitet og brukeropplevelse.
Du kan lese mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler i vår personvernerklæring. Ved å fortsette og benytte siden aksepterer du vår bruk av cookies.

×
Kompetanseløft

Må satse mer på kompetanseløft

En av de største utfordringene Norge står overfor, er hvordan vi kan ruste opp arbeidstakerne, samfunnet og bedriftene for fremtidens arbeidsliv, skriver administrerende direktør i Visolit Norway, Hege Støre, i Finansavisen mandag 13. mai.

HegeFinansavisen-1

Støre mener det er et stort behov for de unge i arbeidslivet også fremover, men at arbeidslivet endrer seg raskt. -Det er ikke robotene vi skal være redde for, det er tilgang på nok og riktig kompetanse, skriver Støre.

Støre tar til orde for at myndighetene fremover må satse mer på kompetanse, både i arbeidslivet, i utdanningssystemet og i budsjettprioriteringene generelt.

Støre trekker frem tre grep for å ruste Norge bedre fremover
-Styrke forståelsen for livslang læring. Sikre bedre samsvar mellom utdanningstilbud og næringslivets behov. Kompetanseløft er et felles ­ansvar.

Myndigheter, bedrifter og ansatte må gjøre en felles innsats for at Norge skal klare å omfavne fremtidens arbeidsliv. Vi er alle i samme båt, og er avhengige av å dra lasset sammen for å øke kompetansen på individnivå, i samfunnet og i bedriftene, skriver Støre.

Debattartikkelen foreligger kun som e-avis. Kjøp mandagens utgave av Finansavisen her: https://finansavisen.no/eavis-enkeltkjop