Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig funksjonalitet og brukeropplevelse.
Du kan lese mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler i vår personvernerklæring. Ved å fortsette og benytte siden aksepterer du vår bruk av cookies.

×
Skyløsninger

Sky eller ikke – Hvordan vite om det er riktig valg for din virksomhet?

For mange av oss har skytjenester blitt en del av hverdagen, og i noen tilfeller en så integrert del av livene våre at vi ikke en gang tenker over det når vi bruker dem. Det gjelder for eksempel de fleste appene på mobiltelefonene våre. 

Som privatpersoner bruker vi skyteknologi hver eneste dag, men mange virksomheter har fremdeles et stykke igjen før de er i mål med sin skyreise. Når det er sagt så er det også viktig å understreke at skytjenester ikke alltid er den beste løsningen for alle virksomheters behov. 

I denne artikkelen kan du lese mer om skytjenester og bruke informasjonen til å vurdere om det kan være en god løsning for din virksomhet eller ikke. 

Fordeler med en skybasert virksomhet 

Det er mange fordeler med å flytte virksomhetens data, informasjon og tjenester til skyen. 
De tre mest sentrale fordelene er 

  1. Skalerbarhet 
  2. «Pay as you go»-modell 
  3. Fleksibilitet 

Med en skyplattform kan du enkelt skalere opp og ned etter behov. Dette gjelder både om du har behov for økt kapasitet i en viss periode og når ansatte begynner eller slutter. 

Ettersom du kun betaler for det du bruker i skyen («pay as you go») er det et kostnadseffektivt alternativ sammenlignet med tradisjonelle tjenester i lokale datasentre. Slike tradisjonelle løsninger er som regel basert på en modell hvor du må betale for kapasiteten du forventer å måtte bruke på forhånd. Ofte blir dette en unødvendig stor utgift.

Det er dog viktig å være oppmerksom på at for å få full verdi av denne egenskapen må man bruke skyen på riktig måte. Dette innebærer at man må evaluere applikasjoner og løsninger med tanke på om de er egnet for sky og om det bør gjøres endringer før migrering.

En annen fordel med skyplattformer er at det er fleksibelt. Det standardiserte grensesnittet gjør det enkelt for partnere å hjelpe deg, dersom det skulle være behov for det. Dette gjelder egentlig uansett hvilken partner du benytter deg av. En skyplattform er i tillegg mer fleksibel på den måten at de ansatte får tilgang på den informasjonen de trenger så lenge de har internett. 

I denne bloggposten kan du lese mer om hvilke andre fordeler skytjenester kan ha for deg og din virksomhet. 

Er skyen riktig for din virksomhet? 

Alle virksomheter som skal flytte til skyen går gjennom en prosess for å vurdere om det er riktig valg. Selv om listen med fordeler er lang, betyr ikke det at en overgang til skyen vil være riktig valg for alle. Det er for eksempel ikke helt uvanlig at en virksomhet eller organisasjon styres av et regelverk som ikke tillater dem å lagre sin informasjon i offentlige skyplattformer. Det kan også være at virksomheten rett og slett ikke har behov for de løsningene en skyplattform kan tilby. 

Hvis du befinner deg i en prosess hvor du vurderer om en overgang til skyen er riktig for din virksomhet, kan spørsmålene nedenfor være et godt sted å starte. 

  • Har dere behov for å kunne skalere opp og ned tilgjengelighet og kapasitet? Dette kan for eksempel være nødvendig når antallet ansatte øker eller reduseres, eller i perioder hvor det er ekstra mye å gjøre. 
  • Har dere behov for mer fleksibilitet i virksomhetens utgifter? Ettersom de fleste skytjenester fungerer etter en «pay as you go»-modell, betaler du kun for det du bruker. På den måten kan du påvirke kostnadene og utgiftene deres på en helt annet måte enn om du velger et on premise-alternativ. 
  • Har virksomheten deres behov for mer kontroll over hvem som ser hvilken informasjon? Med skytjenester er dette noe du selv kan styre. Konfidensiell eller sensitiv informasjon kan med dette holdes under kontroll, samtidig som alle som har behov for det har tilgang til øvrig informasjon ved bare noen få tastetrykk. 
  • Har dere et ønske om å bruke mindre tid på administrasjon av virksomhetens IT-miljø, og samtidig føle dere trygge på at deres informasjon er sikker? Når du går til anskaffelse av skytjenester vil du alltid kunne være trygg på at plattformleverandøren har tilgang på den nyeste teknologien og de beste sikkerhetsløsningene. Dermed kan du føle deg trygg, samtidig som dine medarbeidere har tilgang til de nyeste løsningene på markedet. 

Les mer: Hvordan ta i bruk skyen på riktig måte?  

Kom i gang med skytjenester – de første stegene 

Nå håper vi at du kjenner deg litt mer klar for å ta en beslutning på om skytjenester kan være riktig deg og din virksomhet. Neste steg er å svare på spørsmål om hvor veien går videre herfra. Dersom du velger å gå videre med tanken om å investere i skytjenester, vil første steg på veien være å legge en plan og en strategi som gir dere noen retningslinjer for hvordan dere skal jobbe med skytjenester. 

Uten en strategi blir det vanskelig, for ikke å si umulig, å nå deres mål om å flytte virksomheten opp i skyen. En god strategi gjør det enklere for de ulike avdelingene og beslutningstakerne å ta et valg som bygger på felles mål. Dersom du trenger hjelp med å legge en strategi eller for å ta steget videre herfra, må du gjerne kontakte oss! 

Samarbeid gjennom helse skyreisen 

Det kan kanskje virke som om det bare er å bestemme seg for å gå over til å bruke skyen og trykke på en knapp, så er det klart. Selv om det ikke er en altfor kompleks og langtrukken prosess, er det dessverre ikke helt sånn det fungerer. Det er flere biter som må falle på plass for at dere på en så effektiv måte som mulig skal kunne bruke skyen. Derfor kan det kjennes trygt å ha en samarbeidspartner eller leverandør som kan støtte deg gjennom reisen fra første vurdering av skyen, til gjennomført implementasjon og en godt forvaltet løsning. 

Les mer: Slik ivaretar Visolit din sikkerhet når hele forretningen er i skyen. 

Visolit har vi lang erfaring med å etablere, drifte og forvalte skytjenester. Blant våre kunder er virksomheter som trenger hjelp med ulike faser av reisen til skyen. Et av våre fremste fokusområder er at vi jobber tett med våre kunder. Vi brenner for å sette oss inn i våre kunders virksomhet og for å sikre at skytjenesten de velger møter deres behov på best mulig måte. 

En av våre tjenester heter «Cloud Assessment and Planning Workshop». Målet med tjenesten er å hjelpe våre kunder med å legge en strategi og planlegge innføring og drift av skytjenester. Denne prosessen besår som regel av tre workshoper, hvor den første delen handler om å skape et felles mål for når skyen kan være et riktig alternativ for deg. I den andre delen går vi gjennom konkrete forslag til forandringer basert på deres nåværende og fremtidige behov. 

Webinar om «Cloud Assessment» 

 Den 20. okt. klokka 11.30 holder Visolit Sverige et webinar vi håper kan hjelpe deg og gi deg svar på spørsmål om hvorvidt skytjenester kan være riktig for din virksomhet eller ikke. I webinaret får du også vite mer om vår tjeneste «Cloud Assessment og Planning Workshop», hvordan den fungerer og hvilken verdi den kan gi din virksomhet.Anmäl dig till vårt Webinar  Outsourcing -  Det blir som du upphandlar!