Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig funksjonalitet og brukeropplevelse.
Du kan lese mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler i vår personvernerklæring. Ved å fortsette og benytte siden aksepterer du vår bruk av cookies.

×
Skytjenester

Skyvettregler i påsken

Med IT-tjenester i skyen kan du velge selv hvordan du vil jobbe! Her får du noen skyvettregler som kommer godt med på tur.
skyvettregler

Har du tatt påskeferie? Eller reiser du på hytta med ambisjoner om å få gjort litt arbeid mellom skiturene og påskemarsipanen? Med IT-tjenester i skyen kan du velge selv hvordan du vil jobbe! Her får du noen skyvettregler som kommer godt med på tur. 


1) Planlegg påsken og meld fra hvor du går
 

Det kan likevel være lurt å melde fra til andre hvor du er, så du er tilgjengelig om det skulle være noe. Med skytjenester har du tilgang gjennom hele påsken, uansett, og har derfor ingen unnskyldninger til å ikke få gjort litt arbeid i solveggen. Du kan eventuelt bare skru av mobilnettet om de som er på jobb maser for mye. 😊

2) Tilpass turen etter evne og forhold 

Dårlig nett på fjellet? Skyen lar deg fortsatt være produktiv. Har du lagret dokumentene dine i OneDrive for Business, vil dokumentene fortsatt være tilgjengelig for deg. Skulle nettet falle ut i perioder er det ingen grunn til å rive deg i håret, endringer lagres nemlig lokalt og synkroniserer automatisk med dokumentet når du er tilbake på nett.  

3) Ta hensyn til vær- og skredvarsel 

Pass på at dine jobbdokumenter får den beskyttelsen de fortjener, du vil helst unngå at de blir utsatt for stiv kuling, og blir spredt i øst og vest. Flaks at det finnes skytjenester som setter sikkerhet og personvern først!  

Les også om våre gode råd om sikkerhet her. 

4) Vær forberedt på uvær og kulde, selv på korte turer. 

La oss si at du tar helt påskeferie (noe vi håper du har mulighet for å gjøre). Se for deg at du har gått en lang skitur og kommer tilbake på hytta, for å så finne ut av at du har mistet hyttenøklene. Uflaks! Sånn bør du også tenke når det kommer til passordene dine. Du vil helst unngå at du blir stengt ute, i kulda, fra å logge deg på skytjenestene dine, fordi du glemte at det var lenge siden du hadde byttet passordNår du kommer på jobb etter påskeer passordet ditt utløptog du er utestengt fra systemene dine. Pass derfor på å skifte passord før du tar ferie. 😊

[BEST PRACTICES] FOR DEG SOM IT-ANSVARLIG

5) Ta med nødvendig utstyr for å kunne hjelpe deg selv og andre 

Med skytjenester har du alltid tilgang til dine dokumenter, e-poster og kolleger fra smarttelefon, nettbrett og PC. Pass bare på at du sjekker forholdene i strømløypa godt, før du legger ut på tur. Du vil helst unngå motbakkeproblemer med lite batteri igjen på enhetene dine.  

6) Ta trygge veivalg. Gjenkjenn skredfarlig terreng og usikker is 

Når du er ute på tur skal du heller aldri være sur. Derfor bør du være sikker på at du i hvert fall har en trygg skytjeneste som har sikkerhet som en naturlig del av løsningen. La jobben ligge hos de som leverer skytjenestenslik at du kan nyte turen din og slippe sikkerhetsbekymringer. Har du en slik løsning? Flaks. Den eneste bekymringen du trenger å ha i påsken er om du har kjøpt med nok påskemarsipan.

Les også: De 4 mest effektive tiltakene for å stoppe dataangrep. 

7) Spar på kreftene og søk ly om nødvendig 

Pass på å ha litt fri i ferien også. Er du midt i en heftig og spennende jakt etter påskeegg vil du helst slippe å miste fokuset grunnet en evig strøm av varsler. Sett deg selv på “ikke forstyrr”, så vil ingen forstyrre deg i eggjakten.

Vi ønsker deg en super påske og håper at skyvettreglene hjelper deg på veien!  

New call-to-action