Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig funksjonalitet og brukeropplevelse.
Du kan lese mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler i vår personvernerklæring. Ved å fortsette og benytte siden aksepterer du vår bruk av cookies.

×
Digital forretningsutvikling

Sommerens beste lesetips for IT-sjefer og bedriftsledere i 2019 - Del 1

lastips1

Vet du ikke hva du skal lese i sommer? Vi gir deg tips til hva du kan lese i hengekøya, på hytta eller på stranda.

Enten det er en papirbok, en e-bok eller en lydbok, er det like morsomt å lese. Hvert år skriver Björn Andersson hos Visolit en liste over bøkene han har verdsatt mest i løpet av det siste året, og anbefaler at alle IT-sjefer også leser. 

Her er del 1 av serien vår!

Start with why

- Forfatter: Simon Sinek 

start with whyDenne boken har eksistert i flere år. Men hvis du ikke har lest den, så er det i utgangspunktet et must. Boken er nesten blitt en liten husgud hos meg. Selvfølgelig har ikke Simon Sinek rett i alt han sier, men det er mye gode innsikt og tanker. 

Denne boken er også kort beskrevet som en TED-talk og har blitt vist over 44 millioner ganger. Boken er basert på diskusjonen om hvorfor vi gjør ting. Hva som er vår begrunnelse for å være i et selskap, og hvordan man som leder kan inspirere ansatte og kunder til å gjøre fantastiske ting. 


[BEST PRACTICES] FOR DEG SOM IT-ANSVARLIG

The Phoenix project

- Forfattere: Gene Kim, Kevin Behr, George Spafford 

The Phoenix ProjectDenne er, i motsetning til de andre bøkene, skrevet som en novelle. Den handler om IT og anerkjennelsesfaktoren er høy rundt de forskjellige karakterene i boken  Det er en veldig god bok for alle som ønsker å få et innblikk i hva DevOps er, og hvordan man kan bruke det i sitt daglige liv. For å sitere en anmeldelse: "Denne bør leses av alle, spesielt ledelsen, hvis de tilhører den gamle skolen som ikke kan stave DevOps."

Jeg prøver å lese "The Phoenix Project" minst en gang i året. Det er svært nyttig lesning, så det er verdt tiden - i tillegg er den underholdende.

Liv 3.0: Å være menneske i tiden med kunstig intelligens

- Forfatter: Max Tegmark

Liv 3.0 Å være menneske i tiden med kunstig intelligensMax Tegmark deltok på sommertalk 1. august 2018, og denne anbefales også å høre. Boken handler om AI og dets utfordringer, som hva vi står overfor og hvordan dette vil påvirke oss alle. Hvordan skal våre domstoler håndtere autonome systemer? Hvordan utvikler automasjon seg? Hva om vi ikke reflekterer over risikoer, men bare kjører på?

Dette er en utrolig god bok som går dypt inn i et veldig vanskelig tema, men uten å være for teknisk.


Oppsummering

Dette var den første av to deler i Visolits sommer-boktips. God fornøyelse!

Hvis du er interessert i å vite mer om hva Visolit kan gjøre for deg og din bedrift, er du velkommen til å bestille en gratis rådgivningstime med oss. Ellers anbefaler vi å ta en titt på disse best practices for deg som IT-ansvarlig:

New call-to-action