Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig funksjonalitet og brukeropplevelse.
Du kan lese mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler i vår personvernerklæring. Ved å fortsette og benytte siden aksepterer du vår bruk av cookies.

×
Digital forretningsutvikling

Sommerens beste lesetips for IT-sjefer og bedriftsledere i 2019 - Del 2

Her er Visolits andre del av sommerens lesetips. God fornøyelse! 

lesetips

Hvert år skriver Björn Andersson i Visolit en liste over bøkene han verdsatt mest i løpet av det siste året, og anbefaler at alle IT-sjefer også leser. 

Her er Visolits andre del av sommerens lesetips. God fornøyelse!

Would you do that to your mother? - The "make your mom proud" standard for how to treat your customers.

- Författare: Jaenette Bliss

 Would you do...Årets andre store overraskelse - og denne boken liker jeg godt! 

"Hvordan ville din bedrift handle hvis hver kunde var din mor?" - det er det grunnleggende spørsmålet som denne boken svarer på (eller i det minste hvordan bedriften skal handle). 

Det jeg liker ekstra godt er at boken ikke bare er en teoretisk diskusjon, men at den er bygget opp av totalt 32 forskjellige eksempler fra selskaper som gjorde denne reisen. Hva de gjorde, hvorfor de gjorde jobben og hva resultatet var. Den er meget godt skrevet - eksemplene er korte og det er detaljerte teoretiske forklaringer rundt hvert eksempel.

[SJEKKLISTE] VELG RIKTIG TEKNOLOGIPARTNER

Subscribed: Why the subscription model will be your companys future - and what to do about it.

- Forfatter: Tien Tzuo, Gabe Weisert

Subscribed. Why the subscription model will be your companys future - and what to do about it.Denne boken er i utgangspunktet skrevet som en “advertisingguide” for selskaper som forfatterne jobber med. Men det gjør ingenting. Boken deler masse gode tips og tanker.

Jeg er også enig i at alle selskapene i prinsippet går over til en "service"-modell for hva de selger. Hvis det ikke allerede har skjedd i din bransje, så er det i anmarsj...

 

The workshop book

- Forfatter: Pamela Hamilton

The workshop bookEt høyt antall eksempler på ulike typer workshops som for eksempel "kreativ workshop", "Workshop med lederen", "Workshop på mer enn ett fysisk sted på samme tid" etc. Hvert kapittel omhandler ulike workshops og beskriver hvilke forhold som skal til for å lykkes. 

Deretter lister boken hva du må gjøre for å få en workshop til å fungere best mulig og hvilke ting du definitivt ikke bør gjøre hvis det skal være en god workshop. Det er både teori og praksis på en god måte, og boken blander også inn personlige erfaringer og eksempler på en snerten måte

Boken er sannsynligvis ikke ment å bli lest kronologisk men mer som en encyklopedi. Jeg synes likevel den var så bra at jeg leste hele, og vil i fremtiden bruke boken som referanse når jeg ønsker å gå tilbake og se på et bestemt eksempel.

Oppsummering

I år var det bare seks bøker i bokserien. Min anbefaling er fortsatt å begynne med "Start with Why". Det er en relativt lang bok (rundt syv timer i lesetid), men vel verdt det! 

Deretter "The Phoenix Project" for å se hvordan en produksjonslinje kan strømlinjeformes, og hvordan man faktisk kan ha en fabrikk, selv når det gjelder IT.

Det er et ganske bredt spekter av temaer i disse bøkene så de er selvfølgelig ikke sikkert det passer for alle, men dette var altså de bøkene som gjorde meg nysgjerrig.

Et nyttig tips er å høre på lydbøker. Du kan lytte til dem når du kjører bil, handler i butikken, går med hunden og på treningsstudioet. På ferie har du sannsynligvis andre gjøremål som passer til en aktivitet som å lytte til lydbøker (for eksempel når du klipper gresset eller ligger på stranden).

Et ekstra tips!

Mange lydbok-applikasjoner har muligheten til både å justere opp eller ned tempoet på lydboken. Hvis du hører på en lydbok som er 10 timer, men kjører den på 1,5 ganger hastigheten, tar boken litt over 6 timer i stedet - en enkel måte å absorbere flere bøker eller podcaster enn du ellers ville hatt tid til.

God lesing!

New call-to-action