Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig funksjonalitet og brukeropplevelse.
Du kan lese mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler i vår personvernerklæring. Ved å fortsette og benytte siden aksepterer du vår bruk av cookies.

×
Kompetanseløft

Stort behov for sosial kompetanse fremover

Administrerende direktør i Visolit Norway AS, Hege Støre, gjestet nylig Nettavisens podcast, Norge 2037.

Hege Podcast

Den ferske episoden setter fokus på fremtidens arbeidsliv, hva ansatte kan gjøre for å henge med, og tar opp spørsmålet om utdanningsinstitusjonene henger med på notene.

Programleder Anders Høglund hadde også med seg gjest Ingjerd Blekeli Spiten, konserndirektør personmarked i DNB og Tom Reffhaug, virksomhetsarkitekt i Habberstad AS.

-Det vil være behov for høyere utdanning også i fremtidens arbeidsliv. Jeg tror det fortsatt vil være et stort behov for menneskelig og sosial kompetanse. Det å lese og forstå mennesker, å bry seg om folk, vil være viktig for å mestre fremtidens arbeidsliv, sa Støre.

Støre understreket også at kontinuerlig utvikling er essensielt i fremtidens arbeidsliv. -Det handler om at du kontinuerlig må videreutvikle deg. Utdanningsløpet må også være virkelighetsnært. Vi trenger mye tettere samarbeid mellom oss som arbeidsgivere, myndighetene og skolene for å få til det, fortsatte Støre.

Spiten fortalte hvordan banknæringen stadig jobber for å forstå kunden bedre, og at fremtidens arbeidsliv vil kreve ulik kompetanse på ulike områder, og at det vil handle om livslang læring. -Det er viktig å være nysgjerrig på ny kunnskap, sa Spiten.

Hør hele episoden på nettavisen.no: https://www.nettavisen.no/lyd/serie/norge2037/fremtidens-arbeidsliv