Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig funksjonalitet og brukeropplevelse.
Du kan lese mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler i vår personvernerklæring. Ved å fortsette og benytte siden aksepterer du vår bruk av cookies.

×
Kundereferanser

VIEW Ledger og Visolit i skyen

VIEW Ledger er en av de ledende aktørene i regnskapsbransjen, og leverer skybaserte systemløsninger, digitalisering av regnskap, rådgivning og forretningsprosess outsourcing (BPO). Selskapet har jobbet med skybaserte ERP løsninger og digitalisering for sine kunder siden 2004, og skaper som navnet tilsier innsikt og oversikt for kunders økonomi.  

VIEW Ledger forlenget nylig avtale med Visolit om skytjenester fra Microsoft Azure og Microsoft365, og dette er tredje gangen partnerskapet fornyes.
-Samarbeidet går helt tilbake til 2010. Med Visolit som partner har vi en moderne skyplattform, med et outsourcet IT-miljø, slik at vi kan fokusere på det vi er gode på og Visolit kan fokusere på det de er gode på. Nå ser vi frem til å fortsette det gode samarbeidet vi har hatt siden 2010, sier CIO i VIEW Ledger, Dag Ove Valsgaard.

[LES] KUNDENE FORTELLER- SLIK LØFTET VI VIRKSOMHETEN

Langt partnerskap for innovasjon og videreutvikling

Partnerskapet mellom VIEW Ledger og Visolit går helt tilbake til 2010, og det er en sterk kunderelasjon. I begynnelsen av samarbeidet leverte Visolit en tradisjonell Citrix-løsning (VIEW 1.0), klientdrift og peering til on-prem datasenter hos Visolit. VIEW Ledger og Visolit har siden starten vært på en reise sammen, der VIEW Ledger har vokst fra å ha èn lokasjon på Bryn, til å ha hovedkontor på BarCode i Oslo, og med kontorer i Norge og Sverige, og leveranser også til kunder over hele Norden. Selskapet har også hatt sterk vekst, gjennom både organisk vekst og oppkjøp.

VIEW Ledger har også hatt andre IT-leverandører inne på reisen, og CIO Dag Ove kom inn som systemarkitekt og rådgiver i 2016. Målet var blant annet å lansere oppgradering av VIEW plattformen, View 2.0, i 2017.

-Tidligere hadde vi ikke en enhetlig IT-drift på våre ulike lokasjoner, og vi hadde nå behov for en mer standardisert drift for å legge til rette for vekst. Vi er jo en bedrift som er tuftet på skytjenester, vi er Born in Cloud, og er størst i markedet på det skybaserte økonomisystemet Xledger. Vår egen IT-drift måtte da selvsagt være skybasert. Kontrakten var oppe til evaluering, og vi “spilte ball” med Visolit om hvordan dette kunne bli. VIEW Ledger pekte i en retning, og Visolit viste at de forsto mulighetsrommet, og kunne levere både på tjeneste og kompetanse.

Skyreisen har gitt store muligheter for innovasjon og videreutvikling, men det var også noen usikkerhetsområder underveis.

-Noe av utfordringen var at vi ikke hadde en eksakt oversikt hvordan dette skulle slå ut kostnadsmessig, fordi kostnadsmodellen i Azure/O365 baserer seg på faktisk forbruk (SaaS/IaaS). Vi hadde noen antakelser om kostnadsbildet gjennom bruk av kostnadsverktøy/-modeller, og Visolit ga oss noen estimater.

-Per ansatt hode har vi en rimeligere IT-drift i dag enn vi hadde tidligere. Vi har fått en veldig moderne plattform, som følger Microsofts livsløp, og vi får tilgang på det “siste av det siste” til enhver tid, samtidig som vi har spart penger på å gjøre det.

Det er også noen svært hyggelige biprodukter, som for eksempel enhetlig drift, èn felles plattform for å håndtere oppkjøpte selskaper på tvers av landegrenser - og vi får stordriftsfordelene. Vi vokser jo ut av landet, og IT-plattformen gir ingen begrensninger da den er lokasjonsuavhengig. Vi har en topp moderne skyplattform som gjør at vi kan vokse videre, noe som er nødvendig for å nå våre ekspansjonsmål i og utenfor Norden, forteller Valsgaard.

Når VIEW Ledger kjøper selskaper, er skyplattformen rigget slik at man migrerer de nye selskapene rett inn i skyløsningen. Alt av forretningssystemer som ikke allerede er i skyen, som fellestjenester som e-post, lagring, print og klienthåndtering, forvaltes “sentralisert” i Microsoft`s plattformer. I tillegg har man standardisert klientenheter, lokal infrastruktur (brannmurer og nettverk) i en modell med overvåkning av oppetid, compliance og sikkerhetsaspekter. Dette gjør det effektivt og sikkert for VIEW Ledger å innlemme nye selskaper og håndtere sterk vekst.

Innovasjon i skyen: Visolit og View Ledger versjon 3.0

VIEW Ledger har mer enn 250 brukere på avdelingslokasjoner, utekontor og hjemmekontor, med en IT- avdeling som er lokalisert i Oslo.

-Vi har en dedikert ansatt som har ansvaret for IT-drift/koordinering, og en IT- ressurs dedikert til oppkjøp og integrasjon. Vi kan gi organisasjonen en god brukeropplevelse med såpass få IT-ressurser fordi vi har outsourcet både brukerstøtte, drift og serverparken vår til Visolit.

Med vår sluttbruker-provisjonering gjennom Intune kan man i prinsippet kjøpe seg en nesten hvilken som helst PC og allikevel være compliant med våre krav. Vi har selvsagt definert en sluttbrukerstandard og følger den, men avvik vil kunne håndteres. Vår IT-avdeling trenger ikke forhåndsprogrammere noe som helst, alle brukerne får all programvare og regelsett automatisk ved pålogging, og de får det sikkerhetsnivået vi har definert.

-Endepunktssikkerhet er med “nomadiske brukere” den aller viktigste forsikringen vi har, og vi har tilgang til å kontrollere at dette er ivaretatt gjennom compliance-rapporter i Intune. Dette er fleksibiliteten enhver IT-avdeling ser etter, og som vi nå har.

-Jeg tør ikke tenke på hvor mange bedrifter som baserer seg på dårlig implementerte tradisjonelle provisjoneringsløsninger som eksempelvis SCCM, som har compliance avvik på sluttbrukersikkerheten sin i disse dager hvor ansatte ikke har vært på kontoret på 3 måneder og dermed utenfor kontakt med et “deployment point”.

Vi er jo vant til å jobbe i skyen, og alle våre systemer er skybaserte. De få “Remote”- forretningssystemene våre er der fordi mange leverandører av spesialprogrammer ikke har kommet så langt i skyreisen enda. Derfor har vi fortsatt en “remote” datasenterløsning via Azure for å håndtere disse unntakene.

-Vi er jo en ERP-systemleverandør, og samtidig et økonomi-hus, som tilbyr outsourcing og rådgivning (BPO).Vi jobber med sterke merkevarer som Xledger, Tripletex, Fortnox. Vi jobber med kvalitet, salg og kundeoppfølging gjennom Salesforce, og har startet et eget kundeportalprosjekt. Alt dette gjør vi for at våre kunder skal kunne innovere og levere bra til sine kunder.

I tillegg er automasjon et viktig område for VIEW Ledger. Automasjonsplattformen VIEW Connect (Azure App Service) og UIPath RPA (Robotic Process Automation) robot farm, automatiserer kommunikasjon mellom forretningssystemer som ikke av natur snakker sammen. Plattformen brukes også til å automatisere/robotisere manuelle oppgaver.

-Dette øker produktivitet, dataintegritet og effektivitet – og er avgjørende for å tilby kunden et økosystem som er samhandlende – og ikke minst for å møte kunder på pris i en konkurranseutsatt bransje. Fullautomatisering gjennom ERP-systemenes innbyggede mekanismer, VIEW Connect eller roboter, er eksempler på hvordan vi innoverer til beste for kundene våre. VIEW tenker hele tiden på mer effektive måter å løse oppgaver på for å gi en god kundeopplevelse.

Vi og kundene har jo mye data tilgjengelig, og det er jo slik at hvis man ser på dette som en mengde er det uforståelig, men ser man på det med vår erfaring/forståelse og “Business Intelligence”-verktøy går det an å strukturere data – enten for å oppnå automatisering eller for å gi kunden innsikt og forståelse. Dette er vårt gjennomgående tankesett.

-Med innovative skytjenester, kan vi teste ut og prøve, og vi høster store gevinster ved å jobbe på denne måten. Vårt mål er å gjøre det enklere for kunden. Samtidig er det tvingende nødvendig av konkurransehensyn: de som ikke henger med i timen, finnes ikke om tre år. Vi er alle på vei mot en stykkprisverden, og for vår bransje gjelder det at prisen per transaksjon må ned, understreker Dag Ove. 

VIEW Ledger prioriterer innovasjon og teknologi

Dag Ove leder teknologi og innovasjonsavdelingen i VIEW Ledger, og inngår som CIO i selskapets ledergruppe. -Min rolle er å gjøre tilgjengelig teknologi for oss selv og våre kunder, for å levere gode resultater for kunder og eiere. Det handler om innovasjon, for å få til en effektiv, korrekt og moderne leveranse til våre kunder. Størst mulig automatiseringsgrad gjør oss sterke i konkurransen, som kommer kunden til gode i form av bedre pris og kvalitet. De tradisjonelle regnskapsbyråene leverer ikke denne type automatisering, og det er et hovedfokus hos oss i VIEW Ledger. Vi er den femte største leverandøren i Norge innenfor vårt segment, og målet er klart: VIEW Ledger skal klatre ytterligere og gi våre kunder en kontinuerlig forbedret opplevelse, avslutter Dag Ove Valsgaard.

New call-to-action