Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig funksjonalitet og brukeropplevelse.
Du kan lese mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler i vår personvernerklæring. Ved å fortsette og benytte siden aksepterer du vår bruk av cookies.

×
Bærekraft

Visolit blir assosiert partner i ODA-nettverket

Administrerende direktør i Visolit Norway, Hege Støre, sier ODA-nettverket spiller en viktig rolle for å få flere kvinner til å velge IT. - Vi trenger flere kvinnelige rollemodeller innen IT og teknologi, og norsk næringsliv trenger problemløsere av begge kjønn for å lykkes med å skape et bedre, mer innovativt og bærekraftig samfunn. Vi ser frem til å jobbe med Nordens ledende møteplass for kvinner i IT, sier Støre.

IT er ikke lengre en støttefunksjon, men en sentral del av virksomhetenes DNA, og det setter IT-bransjen i front på transformasjon og innovasjon i samfunnet. Dette øker viktigheten av mangfold, og ODA-nettverket gjør en viktig jobb for å øke kvinneandelen innen teknologi.

Mangfold og likestilling er også et av FNs 17 bærekraftsmål, og samtidig vil mangfold ha påvirkning på flere andre bærekraftsmål innen innovasjon, utdanning, anstendig arbeid og økonomisk vekst. Samarbeid for å nå målene er nødvendig for at vi skal nå FNs bærekraftsmål.

Visolit har identifisert 8 bærekraftsmål der likestilling og samarbeid for å målene er sentrale. Partnerskapet med ODA-nettverket er et ledd i vårt langsiktige arbeid for et mer bærekraftig samfunn.

- Vi ønsker flere kvinner i selskapet, både for å få tilgang på de beste talentene og for å bidra til mangfold i bransjen og på arbeidsplassen. Oda-nettverket bidrar til at næringsliv og organisasjonsliv setter likestilling og mangfold på agendaen, og vi ser frem til å jobbe sammen for et mer mangfoldig og bærekraftig samfunn, avslutter Støre.

 

Om ODA-nettverket
Med over 10 000 medlemmer som spenner over 500 selskaper i ulike næringer, og med medlemmer og aktiviteter i Oslo, Bergen, Innlandet og Trondheim har ODA siden 2005 jobbet for å bedre mangfoldet i tech. ODA er non-profit, og drives av frivillig innsats fra kvinner i tech – for kvinner i tech, og med uvurderlig støtte fra våre rundt 50 partnere. Kvinneandel og mangfold er et globalt anliggende, som også er anerkjent i FN’s tusenårsmål.

 

Om Visolit og bærekraft
Visolit er et raskt voksende konsern med solid geografisk tilstedeværelse i Norden, og en god posisjon som partner for skyreiser og transformasjon i det nordiske markedet. Visolit har en bred tjenesteportefølje av ende-til-ende skytjenester, rådgivning, sikkerhet og integrasjoner.

Visolit vil gjøre bærekraft til en del av vår strategi, kultur og daglig drift, og bærekraftsprinsippene vil være førende for vårt arbeid fremover. Visolit hensyntar økonomiske, samfunnsmessige og økologiske aspekter av bærekraftsmålene, og har strukturert bærekraftsarbeidet og FNs prinsipper i tre nivåer, henholdsvis biosfæren, samfunnet og økonomien. Les mer om vårt bærekraftsarbeid her.