Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig funksjonalitet og brukeropplevelse.
Du kan lese mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler i vår personvernerklæring. Ved å fortsette og benytte siden aksepterer du vår bruk av cookies.

×
Bransjer

Maritim sektor

 

En bransje i endring

Maritim sektor er blant Norges viktigste næring. Den har bidratt til å forme vårt samfunn over mange år – og er en bransje som nå er i rask endring.

En stadig høyere innovasjonstakt samt introduksjon til nye teknologi og forretningsmuligheter snur opp ned på etablerte prosesser, forretningsmuligheter og sannheter. Ny teknologi som Big Data, sensorteknologi, robotikk og Internet of Things (IoT) åpner opp for større pålitelighet, økt operasjonell effektivitet og høyere sikkerhet.

For å kunne benytte den digitale transformasjonen som et konkurransefortrinn, er virksomheter innenfor maritim sektor derfor nødt til å se på IT som en investering fremfor en kostnad – og tørre å benytte de teknologiske mulighetene som finnes.

gPower - en komplett tjeneste

 
gpower hvit 
Hvorfor benytte Visolit:

1

Unik bransjeløsning

gPower GEO er spesielt tilpasset geologi og geofysikk. En av hovedutfordringene for bedrifter innen geologi og geofysikk er gjerne enorme mengder med data som skal prosesseres, analyseres og tolkes.  

gPower GEO desktop kjører som en virtuell maskin (VDI) i et datasenter med god redundans, mengder av ressurser og høy kapasitet i alle ledd. "gPower er fleksibilitet satt i system!"


Sertifisert IT-avdeling 

Visolit har ansatte som har offshore-sertifisering. Dette har vi prioritert fordi vi ønsker å kunne ta våre egne folk med ut i felten der kundene våre jobber, og under de samme forholdene. 

Kompetanse på IKT-sikkerhet er en sentral og økende utfordring. Vi har en betydelig kapasitet på sikkerhetsrådgivning for å håndtere det stadig endrende trusselbildet som våre kunder står overfor. Som en viktig del av vår helhetlige tilnærming til sikkerhet, samarbeider vi med et spekter av produsenter for å kunne levere optimale IT-sikkerhetsløsninger.

 

 
3

Bedre IT-tjenester

Gode og stabile IT-tjenester for olje, gass og shipping er en stor utfordring. Ikke minst stilles det stadig høyere krav til større båndbredde, både av operasjonelle grunner og for de ansattes trivsel. 

Fordi vi har løst disse utfordringene i mange år for våre kunder, kan vi levere like gode IT-tjenester til vanns som til lands. Vår kommunikasjonsplattform på norsk sokkel gir dessuten mulighet for tjenester levert fra vårt datasenter. 

Investerer i innovasjon og teknologi
Western Bulk er fremoverlente, og har tatt store skritt på teknologifronten de siste årene. Head of Technology and Digital Strategy i Western Bulk, Martin Hjelle, understreker at flyttingen til skyen er helt sentral for innovasjon og nytenkning i Western Bulk.
Les historien
Hva vi kan gjøre for deg

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat

I Visolit avstemmer vi forventninger. Vi er profesjonelle og lønnsomme for våre kunder og oss selv. Våre løsninger gjør IT enkelt og skaper merverdi for våre kunder.