Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig funksjonalitet og brukeropplevelse.
Du kan lese mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler i vår personvernerklæring. Ved å fortsette og benytte siden aksepterer du vår bruk av cookies.

×
Industry Innovation

Olje, gass & shipping

 

En bransje i rask endring

Offshore, shipping, olje & gass er blant Norges viktigste næring. Det har bidratt til å forme vårt samfunn over mange år – og er en bransje som nå er i rask endring.

En stadig høyere innovasjonstakt samt introduksjon til nye teknologi og forretningsmuligheter snur opp ned på etablerte prosesser, forretningsmuligheter og sannheter. Ny teknologi som Big Data, sensorteknologi, robotikk og Internet of Things (IoT) åpner opp for større pålitelighet, økt operasjonell effektivitet og høyere sikkerhet.

For å kunne benytte den digitale transformasjonen som et konkurransefortrinn, er virksomheter innenfor olje, gass og shipping derfor nødt til å se på IT som en investering fremfor en kostnad – og tørre å benytte de teknologiske mulighetene som finnes.

Teknologisk pådriver og strategisk sparringspartner

Hver enkelt utfordring representerer også nye muligheter 

Det raskt endrede markedet fører ikke bare med seg utfordringer – det fører også med seg muligheter for nyskaping og muligheter for å erobre nye forretningsområder. Teknologi i samspill med kunnskapsrike mennesker åpner opp for smarte og kostnadseffektive løsninger som kan drive virksomheten videre.  

Med arbeidsplasser som flytter seg på tvers av landegrenser - og uten infrastrukturen vi er vant med fra fastlandet - stilles det dessuten stadig større krav til stabile og gode IT-løsninger som sørger for effektiv kommunikasjon og samhandling – uavhengig av hvor i verden IT-brukerne befinner seg.  

Vi i Visolit vet hvor viktig det er med stabil og trygg IT-drift offshore, og nettopp derfor rådgir og bistår vi virksomheter innenfor olje, gass og shipping med IT-driften. På denne måten kan virksomhetene vi samarbeider med bruke sine ressurser på verdiskapning og vekst innen egen kjernevirksomhet. 

Erstatt faste IT-kostnader med variable kostnader – knyttet til ditt aktivitetsnivå

Er det én ting de fleste virksomheter her til lands har fått med seg, spesielt innenfor denne bransjen, så er det at store oppturer og utfordrende nedturer ikke er så langt unna som man kanskje skulle tro. Nettopp derfor bør du investere i smarte løsninger som ikke binder kapital, og ha systemer som er fleksible nok til å følge utviklingen i bedriften, samme hvilken vei det måtte gå. 

Dette betyr heldigvis ikke at du må gå på kompromiss med tjenesteutvalget og kvaliteten i driften bare fordi du ikke har all den nødvendige kompetansen internt. Faktisk kan du få flere tjenester, høyere kvalitet og større kompetanse innen programvare og IT-drift ved å sette bort dette arbeidet til en tredjepartsleverandør som Visolit.

Hvorfor benytte Visolit:

1

Reduser kostnadene

Med intern IT-drift kan det ofte være utfordrende å besitte den nødvendige spisskompetansen på alle systemer og fagområder. I slike tilfeller leies det gjerne inn konsulenter utenfra, som kombinert med lønnen til de faste IT-ansatte og utstyret som trengs, ofte koster mye mer enn den forutsigbare prisen på ekstern drift. 

Ved å benytte Visolit vil du dermed redusere kostnadene ved å nedbemanne IT-personalet samtidig som du slipper kostnadene ved investering og oppgradering av utstyr.  

 


Sertifisert IT-avdeling 

Visolit er en av få norske IT-leverandører med tekniske ansatte som har offshore-sertifisering. Dette har vi prioritert fordi vi ønsker å kunne ta våre egne folk med ut i felten der kundene våre jobber, og under de samme forholdene. 

Kompetanse på IKT-sikkerhet er en sentral og økende utfordring. Vi har en betydelig kapasitet på sikkerhetsrådgivning for å håndtere det stadig endrende trusselbildet som våre kunder står overfor. Som en viktig del av vår helhetlige tilnærming til sikkerhet, samarbeider vi med et spekter av produsenter for å kunne levere optimale IT-sikkerhetsløsninger.

 

 
3

Bedre IT-tjenester

Gode og stabile IT-tjenester for olje, gass og shipping er en stor utfordring. Ikke minst stilles det stadig høyere krav til større båndbredde, både av operasjonelle grunner og for de ansattes trivsel. 

Fordi vi har løst disse utfordringene i mange år for våre kunder, kan vi levere like gode IT-tjenester til vanns som til lands. Vår kommunikasjonsplattform på norsk sokkel gir dessuten mulighet for tjenester levert fra vårt datasenter. 

En IT-partner som leverer like godt til vanns som til lands
Med over 2000 ansatte fra 30 ulike nasjonaliteter på nær sagt alle verdens hav, kontinenter og tidssoner, er BW Offshore avhengig av stabile og gode IT-løsninger som sørger for effektiv kommunikasjon og samhandling uavhengig av hvor i verden brukeren befinner seg. Som verdens nest største aktør innenfor det internasjonale FPSO-markedet (flytende produksjon, lagring og lossing av olje og gass), har BW Offshore valgt å outsource IT-driften til Visolit, noe de har gjort siden 2007. Ved å benytte en moderne hybrid skyløsning som integrerer lokale servere på skipene med Visolits datasentre og Microsoft sine skytjenester, får virksomheten større fleksibilitet og skalerbarhet – og mer tid til det de er gode på: olje.
Les hele historien her
Hva vi kan gjøre for deg

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat

I Visolit avstemmer vi forventninger. Vi er profesjonelle og lønnsomme for våre kunder og oss selv. Våre løsninger gjør IT enkelt og skaper merverdi for våre kunder.