Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig funksjonalitet og brukeropplevelse.
Du kan lese mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler i vår personvernerklæring. Ved å fortsette og benytte siden aksepterer du vår bruk av cookies.

×
Intelligent Cloud

Public Cloud

Trygghet, kompetanse og kontroll
når skyen er førstevalget

Hvordan fungerer den offentlige skyen?

Offentlige skyer, som f.eks. Microsoft Azure er en av de vanligste metodene for distribusjon av skydatabehandling, og det er ikke uten grunn: Flytter du dine data opp i denne skyen kan du spare din virksomhet for store kostnader knyttet til kjøp, drift og vedlikehold av maskinvare– og programmer.

I en offentlig sky, som eksempelvis Microsoft Azure, eies og administreres all maskinvare, programvare og tilhørende infrastruktur av skyleverandøren. Du deler dermed maskinvare, datalagring og nettverksenheter med andre virksomheter og får tilgang til alle tjenester gjennom en nettleser.

Slike skytjenester brukes som oftest for å levere datalagring, nettbaserte samhandlingsverktøy og kontorprogrammer samt test- og utviklingsmiljøer.

4 fordeler med den offentlige skyen

Sikkert som banken – et enormt nettverk av servere sikrer din virksomhet mot feil.
Lavere kostnad – betal kun for tjenesten du bruker, ikke for maskinvaren eller programvaren du bruker.
Nærmest ubegrenset skalerbarhet – skaler enkelt opp eller ned etter behov.
Ingen vedlikehold – la tjenesteleverandøren stå for vedlikeholdet slik at du kan bruke tiden på verdiskapende aktiviteter.

Er den offentlige skyen like sikker som den private skyen?

Det har tidligere blitt stilt spørsmål om sikkerheten i offentlige skymiljøer: Kan en offentlig sky som er åpen for “alle” som vil bruke eller kjøpe den være like sikker som private skytjenester?

Svaret på dette spørsmålet er ja. Så lenge en offentlig sky er implementert på riktig måte og bruker de rette sikkerhetsmetodene, skal dette være minst like sikkert som private skyer. Og denne sikkerheten garanterer vi på alle våre leveranser.

Data Center Migrering

For selskaper som ønsker å modernisere eksisterende IT-drift med de mange fordeler det gir - få tilgang til fleksibel kapasitet, samt nye tjenester. Telecomputing har opparbeidet metoder og bygget solid kompetanse på migrering til Microsoft Azure.

Hva vi kan gjøre for deg

Gratis kartlegging

Er du i tvil om det kan lønne seg å ta i bruk Public Cloud? Ta kontakt så gjør vi en gratis analyse av ditt behov for skytjenester.