Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig funksjonalitet og brukeropplevelse.
Du kan lese mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler i vår personvernerklæring. Ved å fortsette og benytte siden aksepterer du vår bruk av cookies.

×

Konsernet

Om Visolit

Visolit er Nordens ledende leverandør av intelligente skytjenester, sikkerhet og infrastruktur til små og mellomstore bedrifter. Vi har ca 1 300 ansatte på 14 lokasjoner i Norge og Sverige, og har over 3000 kunder i Norden. Våre kunder er både store offentlige virksomheter og private bedrifter innenfor bransjer som olje- og gass, eiendom, næringsmiddelindustri, organisasjoner, forsikring og finans. Visolit har hovedkontor i Asker.

Solid bransjekunnskap og nærhet til kundene er gode grunner til å velge oss som IT-partner. Vår tilstedeværelse strekker seg fra Sørlandet til Vestlandet og Østlandet i Norge, og fra Nordsjøen til Østersjøen i Sverige. Vi leverer moderne skyløsninger og drift fra egne og sikre datasentre i Oslo, Stavanger og Stockholm.

Visolit eies av IK Investment Partners.

Historien

Visolit ble grunnlagt under navnet TeleComputing i 1997.
TeleComputing ASA gikk på børs (OSX) i 2000, men ble tatt av i 2010, da Ferd kjøpte virksomheten og ble majoritetseier. I dag eies Visolit av IK Investment Partners. Konsernet representerer en omsetning på over 2,5 milliarder NOK i 2018.

I 2017 tiltrådte Terje Mjøs som konsernsjef i selskapet, og senere samme år kjøpte selskapet IT-selskapet Doorway, basert i Arendal.

2018 ble et travelt år på oppkjøpsfronten, og konsernet sikret 7 oppkjøp. Veksten har fortsatt i 2019 med til nå 3 oppkjøp:
  • Integrasjonsekspertene iBiz Solutions - Visolit styrket dermed sin portefølje med dyp og omfattende kompetanse på integrasjon, noe som passer godt med Visolits sterke fagmiljøer på hybride skyløsninger og rådgivning rundt infrastruktur.
  • Digisys, som styrket selskapet sine rådgivningstilbud på områdene sikkerhet, infrastruktur og lokal drift.
  • Keystep, som ga selskapet økt tjenestetilbud og kunnskap på Azure og sikkerhet
  • 99X, som tilførte økt bredde på IT-infrastruktur og produkter, samtidig som de tilførte offentlige kunde
  • LanTeam, som tilførte sterkere fotfeste i større deler av Sverige, og flere kunder i offentlig sektor, i tillegg til stand-alone IT-konsulenttjenester på viktige områder som servermiljøer og nettverks- og kommunikasjonsløsninger .
  • Excanto, spesialisten på IT-løsninger til eiendomsbransjen, tilførte økt nærvær i Sverige generelt, og i eiendomsbransjen spesielt.
  • IT-mästaren, styrket tilstedeværelsen i Midt-Sverige og posisjonen i offentlig sektor
  • Vi ekspanderer og styrker vår posisjon i Norden ytterligere med oppkjøpene av Aison AS og Netscenario AS i Norge og H2O Data AB i Sverige
  • Aison og Netscenario styrker selskapets tilstedeværelse i Vestfold, Telemark og på Vestlandet innen maritim virksomhet, industri og eiendom, mens H2O Data styrker tilstedeværelsen i Malmö-regionen innen produksjon og distribusjon


Først i skyen

I dag handler det meste innen IT om skytjenester. Det var nettopp Visolit som først begynte med skytjenester i Norden. Vi var så tidlig ute med disse tjenestene at begrepet «skytjenester» ikke engang var etablert. Nå har Visolit over 1300 ansatte på 14 lokasjoner i Norden, som representerer en omsetning på over 2,5 milliarder NOK i 2018. Konsernet leverer forretningsverdi på IT-drift, skytjenester, sikkerhet og digitalisering til over 3 000 kunder i Norden. Hovedkontoret er i Asker.