Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig funksjonalitet og brukeropplevelse.
Du kan lese mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler i vår personvernerklæring. Ved å fortsette og benytte siden aksepterer du vår bruk av cookies.

×
BW Offshore Limited

IT-partner som leverer like godt til lands som til vanns

Fra New Zealand og til Nigaria. Fra Singapore til Brasil. Med hele 30 ulike lokasjoner, stoler BW Offshore på en IT-partner som leverer like godt til lands som til vanns.

– Vi har 2000 ansatte fra 30 ulike nasjonaliteter på nær sagt alle verdens hav, kontinenter og tidssoner. Dette stiller store krav til stabile og gode IT-løsninger som sørger for effektiv kommunikasjon- og samhandling uavhengig av hvor i verden våre brukere befinner seg, sier Senior Vice President Corporate IT and Systems i BW Offshore, Fritz Ekløff.

BW Offshore er verdens nest største aktør innen det internasjonale FPSO-markedet (flytende produksjon, lagring og lossing av olje og gass). De har vært kunde hos Visolit siden 2007 og benytter en moderne hybrid skyløsning som integrerer lokale servere på skipene med Visolits datasentre og Microsofts skytjenester.

Visolit har ansvaret for server- og applikasjonsdrift, konsulenttjenester og døgn åpen servicedesk, samt;Visolits konsept for fjerndrift av lokalt utstyr.
 

FLEKSIBILITET OG SKALERBARHET

BW Offshore er et selskap med store ambisjoner som opererer i et dynamisk og internasjonalt marked. De behøver derfor skalerbare og fleksible IT-løsninger som gir brukere tilgang uansett hvor de er: 

– Vi ønsket en IT-partner som kunne tilby fleksible og skalerbare IT-løsninger som til enhver tid kan tilpasses våre behov og som kunne gi våre brukere IT-tilgang uavhengig av tid og sted. Det har vi fått gjennom Visolit, forteller Ekløff.

Flere av områdene BW Offshore opererer i, har sparsom infrastruktur. Samtidig er selskapet aktive i land hvor myndighetene periodevis kan finne på å stenge internett.
– Derfor er vi helt avhengig av gode, stabile og driftssikre løsninger. Daglig sendes over 25,000 e-post i konsernet. For å spare tid og reisekostnader gjøres en stor andel av møtene via videokonferanser på Skype. Om dette ikke fungerer, stopper store deler av driften opp, sier Ekløff.

MER TID TIL Å GJØRE DET DE ER BEST PÅ

BW Offshore har vært opptatt av å ligge langt fremme.
– Vi er nok en krevende kunde som har pushet Visolit – men de har vært fremoverlente og levert. BW Offshore er heldig å ha en CEO som er opptatt av IT og som ser på dette som en investering, og ikke en kostnad, forklarer Fritz Ekløff.

Han er ikke i tvil om hva som var en av hovedårsakene til at de valgte å outsource sin IT-drift:

– Hadde vi vært utrolig gode på servere, IT og infrastruktur hadde vi jobbet med det – og ikke olje. Derfor bruker vi i stedet våre ressurser på verdiskapning og vekst innen egen kjernevirksomhet, og lar spesialistene i Visolit sørge for IT-løsningene.  

TILPASNING I TØFFE TIDER

Med lave oljepriser, kostnadskutt og stor usikkerhet har den siste tiden innenfor olje- og gassektoren vært relativt tøff. 
– Da er det ekstra viktig med en IT-løsning hvor kostnadene tilpasses ved opp- eller nedskalering. Det er både fleksibelt og forutsigbart, sier BW Offshores Key Account Manager, Egil Brekke.

Selskapet er blant verdens ledende leverandører av IT til olje, gass og shipping.
– Vi har en unik bransjekompetanse, i tillegg teknikere med offshore-sertifisering. Vi vet hva som fungerer, og skreddersyr løsninger til våre kunder, forklarer Brekke.

"Det er det ekstra viktig med en IT-løsning hvor kostnadene tilpasses ved opp- eller nedskalering. Det er både fleksibelt og forutsigbart." - BW Offshores Key Account Manager, Egil Brekke.
Hva vi kan gjøre for deg

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat

Sammen kan vi gå gjennom dine behov, og videreutvikle dine systemer for å møte morgendagens behov.