Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig funksjonalitet og brukeropplevelse.
Du kan lese mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler i vår personvernerklæring. Ved å fortsette og benytte siden aksepterer du vår bruk av cookies.

×
Carlanderska Sykehus

Sikrer liv og helse

– Pasientopplysninger er så sensitivt at vi må ha et IT-system som garanterer sikkerhet. Ingenting er viktigere for oss, forklarer Wictor Winsnes ved Carlanderska sykehus i Gøteborg. Da sykehuset skulle finne en leverandør og et system som tilfredsstiller de strenge lovkravene rundt pasientopplysninger, falt valget på Visolit. 

Carlanderska er en institusjon i Gøteborg, og så dagens lys allerede i 1927. Sykehuset holder til i en flott, klassisk murbygning signert den kjente arkitekten Arvid Bjerke og er et kjent landemerke i Sveriges nest største by. På innsiden av den historiske fasaden er imidlertid Carlanderska en topp moderne helseinstitusjon med rundt 400 ansatte.

 – Vårt formål er å gi pasientene våre en så god og trygg behandling som overhodet mulig. Det får vi til takket være blant annet et journalsystem som er trygt og som alltid virker, forklarer Wictor Winsnes. Han er IT-sjef på sykehuset, og er den som står med ansvaret dersom det elektroniske systemet skulle svikte.

– Det er virksomhetskritisk at journalsystemet fungerer feilfritt. Det får store konsekvenser for sykehuset hvis tilgang eller sikkerhet ikke er i orden. I prinsippet må vi ha 100 prosent tilgjengelighet for å gjøre jobben vår.


JOURNALSYSTEM UTVIKLET I SAMARBEID MED HELSESEKTOREN

Heldigvis ligger han ikke søvnløs med slike bekymringer. I 2014 valgte Calanderska å la Visolit ta seg av den kritiske journaldriften gjennom sitt Webdoc.-system. 

– Utviklingen av Webdoc har skjedd i  nært samarbeid med våre kunder i helsesektoren. Derfor kan vi tilby et journalsystem som både er sikkert og svært brukervennlig. Det viktigste for våre kunder er uten tvil at pasientenes sikkerhet blir ivaretatt, sier Jesper Janneberg, applikasjonssjef for Visolit i Sverige.

På Carlanderska opplever man Visolit som en ideell samarbeidspartner.

– Vi trengte en partner som forstod vår organisasjon og våre spesielle behov. Det finnes strenge lovkrav rundt pasientopplysninger, og vi måtte være sikre på at både leverandør og system kunne håndtere dette. I Visolit fant vi alt dette. Deres plattform gav oss både den tryggheten og fleksibiliteten vi trengte. Vi har daglig kontakt og månedlige oppfølgingsmøter, forklarer Winsnes.

Nå ser han frem mot å åpne en helt ny fløy i det klassiske sykehuset:

– Senere i år utvider vi med en helt ny, moderne del på 7000 kvadratmeter. Her blir det topp moderne fasiliteter for blant annet røntgen og kirurgi. På Carlanderska får vi nå det beste fra både gammel og ny tid.

"Vårt formål er å gi pasientene våre en så god og trygg behandling som overhodet mulig. Det får vi til takket være blant annet et journalsystem som er trygt og som alltid virker." - Wictor Winsnes, IT-sjef hos Carlanderska sykehus.
Hva vi kan gjøre for deg

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat

Sammen kan vi gå gjennom dine behov, og videreutvikle dine systemer for å møte morgendagens behov.