Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig funksjonalitet og brukeropplevelse.
Du kan lese mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler i vår personvernerklæring. Ved å fortsette og benytte siden aksepterer du vår bruk av cookies.

×
Color Line AS

Cruise-kontroll på kostnadene

Årlig reiser fire millioner passasjerer med cruiseskipene til Color Line. Selskapet sparte både tid og penger da de tok ombord en ekstern IT-partner.

Nordmenn elsker å reise med Color Line. Takket være seks skip som trafikkerer syv havner i Norge, Tyskland, Danmark og Sverige, går omlag fire millioner passasjerer ombord årlig. Dette gjør Color Line til landets største rederi i internasjonal passasjer- og godstrafikk til og fra Norge. Visjonen er å bli Europas beste innen cruise og transport.

– For å klare dette - og samtidig levere et godt tilbud til våre reisende - er vi avhengig av gode, stabile og effektive IT-løsninger, sier CIO Marianne Gade Gørbitz i Color Line.

I 2015 mønstret Visolit på for å bidra til dette.

STABILITET OG SKALERBARHET

– Vi ønsket å fokusere enda mer på egen kjernevirksomhet ved å knytte til oss en IT-driftspartner som kunne standardisere og effektiviseres driften av vår IT-infrastruktur. Dette bidro til å redusere kostnader, frigjøre tid og ressurser som har gitt handlingsrom for økt arbeid med å digitalisere våre forretningsprosesser, sier Gørbitz.

Som en del av løsningen er store deler av Color Lines infrastrukturmiljø og data flyttet til Visolit moderne datasenter. Visolit har ansvaret for servicedesk døgnet rundt, samt drift av lokale serverplattformer, nettverk, klienter og mye av øvrig IT-infrastruktur ombord i skipene og på terminalene. 

I desember 2016 fikk også Visolit i oppdrag å integrere Microsoft Azure som en del av den totale løsningen, i første omgang som plattform for nytt intranett.

– Dette sikrer oss god stabilitet og tilgjengelighet til lands og på skipene. Med deres kompetanse har vi fått et større teknisk miljø å trekke på, i tillegg til skalerbarheten og fleksibiliteten i løsningen, sier hun.

FULL FART FREMOVER

I tillegg til passasjer- og godstransport, innebærer rederiets drift både konferanse, hotell, restauranter, detaljhandel, underholdning og turproduksjon.

Marianne Gade Gørbitz til TC.jpg

– Dette gjør det ganske komplekst. Derfor er vi helt avhengig av gode, sømløse systemer som bidrar til at hele kundeopplevelsen, fra før man går ombord i skipet og til man er i land, blir mest mulig optimal. Der føler jeg at Visolit er en god og lydhør samarbeidspartner, sier Marianne Gade Gørbitz.

– For det er ikke til å legge skjul på at vi er en vesentlig og krevende kunde, som har full fart fremover for å henge med i utviklingen av nye, digitale løsninger, legger hun til.

KJENT FARVANN

Visolit har bygget opp betydelig kompetanse og erfaring med IT-drift for kunder innen shipping, hotell og retail. Dette gir Visolit stordriftsfordeler som kommer Color Line til gode. 

– Visolit har over mange år utviklet standardiserte og fleksible IT-driftsløsninger som gir våre kunder en profesjonell og pålitelig plattform til en vesentlig lavere pris enn hva de fleste kunder selv kan oppnå ved å håndtere IT-driften internt, sier Erlend Kræmer, Key Account Manager for Color Line.

"Vi ønsket å fokusere enda mer på egen kjernevirksomhet ved å knytte til oss en IT-driftspartner som kunne standardisere og effektiviseres driften av vår IT-infrastruktur." - CIO Marianne Gade Gørbitz i Color Line.
Hva vi kan gjøre for deg

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat

Sammen kan vi gå gjennom dine behov, og videreutvikle dine systemer for å møte morgendagens behov.