Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig funksjonalitet og brukeropplevelse.
Du kan lese mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler i vår personvernerklæring. Ved å fortsette og benytte siden aksepterer du vår bruk av cookies.

×
Norske Opera og Ballet

IT-drift for full musikk

- Vi har egentlig bare ett absolutt krav: at alt skal fungere prikkfritt når teppet går opp!

Rolf Hammer, IKT-sjef for Den Norske Opera og Ballett (DNOB) tar en kunstpause. Han har ikke glemt hverken manus eller replikk, men vet hvordan han skal understreke et viktig poeng.

- For å si det litt tabloid: ingenting er virksomhetskritisk hos oss - bortsett fra det som skal til for at en forestilling spilles på scenen. Da er alt kritisk! Alt må fungere; lys, lyd, musikk, teknikk og digitale løsninger.

bryn-terfel-2016_foto-erik-berg-037
Fra sitt kontor i det ikoniske bygget på kaia i Bjørvika, har Hammer ansvaret for at IT-systemer og digitale verktøy virker både i hverdagen og når teppet går opp for festaftener på scenen.

- Vi er i praksis en ren produksjonsbedrift. Forskjellen mellom DNOB og et selskap som eksempelvis lager dører, er at vi bruker lang tid og mye ressurser på å fremstille et produkt som kun selges i noen få eksemplarer. Deretter starter vi på nytt, forklarer Hammer- som samarbeider tett med Visolit når det gjelder drift av IT-systemene.

Helge Abrahamsen er kundeansvarlig for DNOB i Visolit, og forteller om et langvarig og solid forhold.

- Vi har jobbet sammen siden 2000. Ettersom DNOB er bundet av avtale om offentlige anskaffelser, har Visolit måttet vinne anbudskonkurransen flere ganger i løpet av denne perioden. For oss er det både utfordrende og givende å kunne jobbe med landets største kulturinstitusjon. DNOB er en helt spesiell kunde som krever komplekse kommunikasjonsløsninger selv om de i hovedsak er lokalisert i Bjørvika, forklarer Abrahamsen.

Våre kunder inspirerer oss til å se teknologien med nye øyne.
Les flere historier her.


Den Norske Opera og Ballett har som oppgave å skape førsteklasses scenekunst, men veien til ferdig forestilling er brolagt med et uendelig antall små og store arbeidsoppgaver som skal administreres og gjennomføres. En operaforestilling tar i snitt opp i mot tre år å lage, og i løpet av ett år er omlag 2200 mennesker tilknyttet DNOB i en eller annen form for arbeidsforhold.

Her sysselsettes alt fra malere, syersker og hattemakere til snekkere, musikere og økonomer. - Det er et voldsomt spenn i fagkunnskap og behov, som igjen stiller store krav til IT-systemet, forklarer Rolf Hammer.

11_pagliacci__2016_foto-erik-berg


- Jeg bruker å kalle Visolit «min forlengede IKT-avdeling». De står i første rekke for driften av daglige tjenester som e-post og serverplatform, men også flere titalls fagapplikasjoner som er spesielle for oss. Eksempelvis har vi et lagerstyringssystem som holder orden på 30 000 parykker. Det er jo ganske spesielt..  Jeg ønsker også å trekke frem den gode relasjonen vi har hatt med både prosjektleder og kundeansvarlig i Visolit. Selv om man er teknisk leverandør, så betyr det menneskelige samarbeidet også veldig mye.

Foto fra DNOB.

"For å si det litt tabloid: ingenting er virksomhetskritisk hos oss - bortsett fra det som skal til for at en forestilling spilles på scenen. Da er alt kritisk! Alt må fungere; lys, lyd, musikk, teknikk og digitale løsninger." - Rolf Hammer, IKT-sjef for DNOB.
Hva vi kan gjøre for deg

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat

Sammen kan vi gå gjennom dine behov, og videreutvikle dine systemer for å møte morgendagens behov.