Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig funksjonalitet og brukeropplevelse.
Du kan lese mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler i vår personvernerklæring. Ved å fortsette og benytte siden aksepterer du vår bruk av cookies.

×
Det Norske Misjonsselskap

Ut av huset – opp i skyen!

I 175 år har Det Norske Misjonsselskap kjempet mot urettferdighet og fattigdom med troen på Jesus som våpen. Nå har de også tatt i bruk nettskyen.

Hos oss har vi en helt klar politikk: ut av huset – opp i skyen! Kommunikasjonssjef i Det Norske Misjonsselskap (NMS), Sigurd Egeland, smiler. Politikken Egeland referer til, kunne lett vært en beskrivelse av organisasjonens verdensomspennende virksomhet: bekjempelse av urettferdighet og fattigdom gjennom troen på Jesus og et kristent verdisyn.

Men denne gangen snakker han altså om IT-drift.

– Èn av NMS' hovedutfordringer, er at vi opererer i områder som ikke alltid er like godt utbygget. Med omfattende misjonsarbeid i Europa, Asia og Afrika, trenger vi tilgang til stabile nettverksløsninger slik at stasjoner og medarbeidere kan ha kontakt, og dele viktig informasjon med hverandre. For oss er blant annet tilgangen til elektroniske arkiver ”mission critical”. Derfor har vi stort fokus på å ha så mye som mulig av det vi trenger tilgjengelig via nettskyen, forklarer Egeland.

NMS er en frivillig organisasjon, forankret i Den norske kirke. Organisasjonen består i stor grad av frivillig engasjement fra mennesker og menigheter som ber, gir og samler inn penger til arbeidet. I tillegg er det ansatte i Norge og andre land som jobber for å gi medmennesker verdig liv og varig håp.

– Høy faglig kompetanse, bærekraft, etterrettelighet og nytenkning skal prege NMS sitt arbeid. Vi er blitt 175 år gamle, men jobber hele tiden for å tilpasse oss tiden vi lever i. Dermed er det helt naturlig at vi benytter oss av nye løsninger også innenfor IT. Samtidig er vi en non-profit organisasjon, og må være veldig prisbevisste når vi kjøper slike tjenester. Gjennom Visolit får vi god kvalitet for pengene, mener Egeland.

Dag Vaaland i Visolit bekrefter at NMS er av kundene som er kommet lengst i bruken av skytjenester:

– Både vi og NMS har en klar ambisjon om å ha alle deres tjenester og informasjon tilgjengelig fra skytjenester. De er allerede på god vei til å bli en såkalt ”cloud only”-kunde.

Han opplever samarbeidet med NMS som aktivt og svært godt.
– De er en totalkunde hos oss. Det betyr i praksis at vi er svært integrert i den daglige driften og at vi har jevnlig kontakt med ulike deler av organisasjonen gjennom eksempelvis servicedesk. NMS er rett og slett veldig interessante og hyggelige å jobbe med!

"Hos oss har vi en helt klar politikk: ut av huset – opp i skyen!" - Kommunikasjonssjef i Det Norske Misjonsselskap (NMS), Sigurd Egeland.
Hva vi kan gjøre for deg

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat

Sammen kan vi gå gjennom dine behov, og videreutvikle dine systemer for å møte morgendagens behov.