Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig funksjonalitet og brukeropplevelse.
Du kan lese mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler i vår personvernerklæring. Ved å fortsette og benytte siden aksepterer du vår bruk av cookies.

×
Econova AB

Miljøgevinst i hverdagen

Hos miljøbedriften Econova er IT-avdelingen blitt så velfungerende at sjefen bruker 90 prosent av tiden sin i en annen jobb!

– Ja, sånn er det faktisk blitt. Nå jobber jeg 10 prosent med IT og 90 prosent med logistikk, forteller Torben Ågren, IT-og logistikksjef i Econova.

Han har fortsatt har tittelen IT-sjef, men har altså med god samvittighet begynt å bruke langt mer tid i en annen del av Econova. Selskapet er et av de ledende i Norden innenfor gjenvinning, fornybar energi og produkter for grønnere hager.

STRUKTUR OG DRIFT LAGT FOR DE NESTE TRE ÅRENE

– Det er mulig å gjøre det sånn fordi vi har en IT-avdeling med definerte ansvarsområder og gode, stabile samarbeidspartnere eksternt. Struktur og drift er lagt for de tre neste årene, forklarer Ågren.

Econova har i alt to personer som jobber med IT internt. Disse samarbeider tett med flere eksterne samarbeidspartnere. Den største er Visolit – som tar seg av blant annet server- og applikasjonsdrift, servicedesk, samt e-post- og Skype-tjeneste.

Siden 2001 har Econova outsourcet IT-driften til Visolit. Den gang – som nå – var det viktig for Econova å ha en partner som passet til bedriftens størrelse og hadde god track-record i markedet.

– I Visolit har vi funnet en partner som gir oss sikker drift og ekspertise der vi trenger den. Jeg kjøper spisskompetanse etter behov fra et miljø som hele tiden følger med i den tekniske utviklingen. Dette er ikke noe vi ville kunne klare like bra på egenhånd, sier Torben Ågren.

Spesielt våren er en hektisk tid for miljøbedriften Econova. Da leverer selskapet produkter i store kvanta til alle hagesentre og byggevarekjeder i Sverige.

– Utfordringen er at butikkene har lite lagringsplass og er avhengig av at Econovas produkter blir levert kontinuerlig. Da må logistikken være på plass og IT-systemene fungere slik de skal. Econova tåler ganske enkelt ikke å ha down-time, og det ser vi til at de ikke har, forteller Patrik Lännerberg, kundeansvarlig i svenske Visolit.

Han er stolt av det langvarige samarbeidet med Econova:

– De er en av våre eldste kunder, og forholdet fortsetter også inn i fremtiden. Vårt samarbeid er det beste fra to verdener; vår IT-kompetanse og deres miljøekspertise gjør hverdagen litt grønnere.

"Ja, sånn er det faktisk blitt. Nå jobber jeg 10 prosent med IT og 90 prosent med logistikk, forteller." - Torben Ågren, IT-og logistikksjef i Econova.
Hva vi kan gjøre for deg

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat

Sammen kan vi gå gjennom dine behov, og videreutvikle dine systemer for å møte morgendagens behov.