Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig funksjonalitet og brukeropplevelse.
Du kan lese mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler i vår personvernerklæring. Ved å fortsette og benytte siden aksepterer du vår bruk av cookies.

×

Frende Forsikring

 

Frende Forsikring og Visolit spiller hverandre gode

Frende Forsikring leverer skade- og livsforsikringer til over 250 000 privatkunder og bedrifter i Norge, og eies av 15 store og små sparebanker. Samarbeidet med Visolit går helt tilbake til 2009, da Frende valgte å flytte infrastruktur og drift over til Visolit.

-Det er kanskje det aller beste med Visolit, vi har hatt et langt ekteskap, og Visolit består som vår «hoffleverandør». Visolit er ærlige og tydelige i sin kommunikasjon, noe vi bergensere liker. Den perfekte leverandør finnes ikke, men vi spiller hverandre gode, som vi har gjort i alle disse årene, forteller IT-driftssjef Bjørn-Erik Gjerde i Frende Forsikring.

Frende Visolit
Kundeansvarlig Sindre Uthaug i Visolit skyter inn at Frende verdsetter samarbeid, og fokuserer på hvordan kunde og leverandør skal bli bedre sammen. – Det skjer både gjennom tett dialog, nært samarbeid- og også sosiale sammenkomster for å bygge bedre relasjoner, forklarer Uthaug.

Visolit leverer drift og infrastruktur, og må kjenne forsikrings- og bankmarkedet godt for å gi gode råd til kunden.

For å være i forkant av utviklingen, bruker Frende datainnsikt aktivt. Det er snakk om store datamengder, og Visolit bistår med anbefalinger på oppsett og hvordan dataene kan behandles.

Frende styrer egen kliendrift og er kontaktpunkt for egne brukere.
- Visolit er navet vårt for å levere serverdrift og knytte sammen infrastrukturen mellom våre samarbeidspartnere. Jeg vil forøvrig påstå at Visolit har verdens beste logistikkavdeling. Vi er veldig fornøyd med den, sier Gjerde.

Våre kunder inspirerer oss til å se teknologien med nye øyne.
Les flere historier her.

IT, teknologi og Visolit - viktige brikker i Frende Forsikrings fremtidsbilde 

- Tingenes internett (IoT) er en kjempegreie, som vil utfordre dagens forretningsmodell. Hva betyr utviklingen for forsikringsbransjen? Hva vil fremveksten av smarte sensorer i våre hjem, biler og wearables bety for bransjen? Dette er spørsmål vi må ha svar på for å kunne tilby framtidsrettede tjenester til kundene våre, mener Bjørn-Erik Gjerde. 

- Jo bedre innsikt vi har i kundens behov, jo bedre produkter kan vi tilby, sier IT-driftssjefen i Frende. 

Kundene ønsker muligheten med å utføre enkle oppgaver selv, og helautomatisk selvbetjening er i fokus i forsikringsselskapet. Gjennom egenutviklet nettbutikk og «min side», har kunder tilgang til å kjøpe og utføre endringer på sine forsikringer, samt registrere eventuelle skader for automatisert behandling av skadeoppgjør. 

- Vi ser også at eierbankene våre ønsker å knytte kundene tettere til seg, og kundene ønsker å se både bankopplysninger og forsikring på samme sted. Vi jobber hele tiden med å tilby bedre kundeopplevelser, og legger til rette for ulike integrasjoner basert på API’er mot nettbankene, dette er et av våre hovedfokusområder i 2019. 

- Vi satser sterkt på egenutvikling av tjenester for å kunne tilby brukervennlige løsninger for våre kunder og ansatte, og har i dag over 45 ansatte på IT. Vi skal ikke være de mest fjonge med gull og glitter, det skal være enkelt, trygt og godt for den vanlige forsikringsbruker. Med Frende får du et forsikringsselskap som bryr seg om sine kunder, sier Gjerde. 

Les: Frende Forsikring kom inn som en Askeladd i bransjen og har skapt et forsikringseventyr

Fremover fortsetter det gode samarbeidet mellom Frende og Visolit. Partene understreker at det alltid er viktig med gode relasjoner, og tett og godt samarbeid - preget av ærlighet.
- Av og til kan det gå en kule varmt, men her er det høyt under taket, forteller Gjerde, og får bekreftende nikk fra Uthaug. 

Frende og Visolit har dialog jevnlig, og snart er det tid for en mer dyptgående strategisamling, der partene peker ut en felles retning for videre samarbeid. 

På neste samling er fremtidige muligheter med Visolits tilknyttede integrasjonseksperter i iBiz Solutions et av temaene.

- Det er spennende med den nye kompetansen Visolit har skaffet seg den siste tiden, noe vi forventer kan bidra til å løfte oss ytterligere, sier Gjerde. 

Kundenes forsikringsfavoritt

Frende Forsikring er kundenes favoritt, og var best på kundetilfredshet og lojalitet av de målte selskapene i den anerkjente bransjestudien EPSI i 2018.
– Kundenes favorittstempel henger høyt for oss, det viser at vi gjør mye rett. Vi har de mest lojale kundene, noe vi har hatt flere år på rad. Kundene er trygge på at vi leverer bra, og at vi gir den beste oppfølgingen hvis uhellet først er ute, sier Bjørn-Erik Gjerde.

Frende Forsikring forsikringsfavoritt
- Navnet Frende kommer nettopp fra det norrøne ordet frændi. Det betyr venn eller slektning, og logoen symboliserer Frende som en hjelpende hånd for kundene våre, legger han til. 

- Vi er opptatt av at kunden skal være fornøyd, og bryr oss litt ekstra om deg, ditt, og dine. Derfor er vi ekstra stolte over at kundene gir oss toppscore i tester hvert eneste år. Lojale kunder og godt omdømme er alfa og omega for et forsikringsselskap, avslutter Gjerde.

Vår "hoffleverandør"
"Det er kanskje det aller beste med Visolit, vi har hatt et langt ekteskap, men Visolit består som vår «hoffleverandør». Visolit er ærlige og tydelige i sin kommunikasjon, noe vi bergensere liker. Den perfekte leverandør finnes ikke, men vi spiller hverandre gode, som vi har gjort i alle disse årene"

IT-driftssjef Bjørn-Erik Gjerde i Frende Forsikring.
Hva vi kan gjøre for deg

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat

Sammen kan vi gå gjennom dine behov, og videreutvikle dine systemer for å møte morgendagens behov.