Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig funksjonalitet og brukeropplevelse.
Du kan lese mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler i vår personvernerklæring. Ved å fortsette og benytte siden aksepterer du vår bruk av cookies.

×
Frende Livsforsikting og Skadeforsikring AS

Askeladdens gode hjelper

Frende Forsikring kom inn som en Askeladd i bransjen og har skapt et forsikringseventyr – med Visolit på laget.

Våren 2007 gikk fire norske, uavhengige sparebanker sammen om å starte Frende Forsikring. I dag er selskapet eid av 15 store og små sparebanker fra vest til øst og fra sør til nord, som alle tilbyr skade- og livsforsikringer for privat- og bedriftsmarkedet. 

– Vi ville ha fullt fokus på å tilby gode forsikringsprodukter til konkurransedyktige priser og gi den beste kundeopplevelsen på oppgjør til våre kunder. Frende trengte da en partner som kunne samhandle med vår egen IT-utviklingsavdeling, forretningsmodell og håndtere våre vekstambisjoner gjennom en fleksibel og forutsigbar IT-løsning, sier IT-driftsansvarlig Bjørn Erik Gjerde i Frende Forsikring. 

Da falt valget på Visolit.

SAMSPILL & SAMARBEID

Kalenderen viser 2009, og Frende er på flyttefot etter å ha vokst ut av sine daværende lokaler. De ønsker ikke å investere i en ny datahall og beslutter derfor å flytte alt inn til Visolit. 

En sen fredag kveld blir data- og telefonsentral flyttet fra Frendes egen datahall i Bergen og fløyet til deres nye hosting-partner Visolit. Mandag morgen er den nye IT-løsningen på plass.

Dette var starten på et langt og godt samarbeid med Visolit som hoffleverandør av deres infrastruktur og IT-drift.
– Frende og Visolit har hatt et langt og godt liv sammen. Vi kjenner hverandre godt og har et nært samarbeid og samspill som fungerer bra, forteller Bjørn Erik Gjerde, IT-driftansvarlig i Frende Forsikring.

FREMTIDSRETTET IT-HVERDAG

Frende har i dag rundt 175.000 kunder totalt, 200 ansatte, 120 franchise-selgere  – i tillegg til over 800 forsikringsselgere i de ulike sparebankene. Frende er helt avhengig av effektive IT-løsninger og en robust infrastruktur for å kunne levere ønsket brukeropplevelse til sine brukere og kunder.

– Frende benytter vår moderne skyplattform som representerer kjernen av IT-tjenester som vi leverer til 1300 bedriftskunder og 115.000 brukere. Det gir Frende en forutsigbar, skalerbar og fremtidsrettet IT-hverdag hvor de ikke trenger å tenke på datarom, serverdrift- og serverkapasitet samt brukerstøtte. Vi tar ansvar for alt dette og tilpasser skyplattformen løpende i forhold til Frendes faktiske behov. På denne måten kan Frende istedenfor bruke sine IT-ressurser på IT-forretningsutvikling og digitalisering, forklarer Key Account Manager, Sindre Uthaug i Visolit.

For Frende Forsikring var Visolits lokale tilstedeværelse også viktig:

– Vi trenger ikke høre viftene fra eget serverrom, men vi setter stor pris på Visolits lokale tilstedeværelse og kompetanse i Bergen, avslutter Gjerde i Frende Forsikring. 

"Frende og Visolit har hatt et langt og godt liv sammen. Vi kjenner hverandre godt og har et nært samarbeid og samspill som fungerer bra." - Bjørn Erik Gjerde, IT-driftansvarlig i Frende Forsikring.
Hva vi kan gjøre for deg

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat

Sammen kan vi gå gjennom dine behov, og videreutvikle dine systemer for å møte morgendagens behov.