Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig funksjonalitet og brukeropplevelse.
Du kan lese mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler i vår personvernerklæring. Ved å fortsette og benytte siden aksepterer du vår bruk av cookies.

×
Halden kommune

Ser alltid fremover!

Halden er en idyllisk mellomstorby beliggende ved Iddefjorden, som huser 32 000 innbyggere. Halden kommune satser på innovasjon, digitalisering og Smart City, og IT-avdelingen spiller en viktig rolle i dette. May-Britt Jonassen er IT-sjef for avdelingen, og leder 7 ansatte. Visolit er kommunens teknologipartner og skyleverandør. Samtidig er avdelingen Halden og Aremarks kommunes bindeledd mot de ulike fagprogramleverandørene. 

Vi er til for de ansatte

-Vi er til for ansatte, og vi skal være en kommune som skal levere gode tjenester til våre innbyggere. Da må vi være på det nivået de ansatte er, og dialog er viktig for oss, sier Jonassen.

Vårt mål er å greie å endre oss og endre organisasjonen, slik at tilgjengelig IT-verktøy faktisk blir tatt i bruk. Vi må ta inn over oss at innovasjon er nødvendig for å møte velferdsstatens utfordringer med flere eldre og færre hender, understreker Jonassen.

Brukeradopsjon er helt sentralt for IT-avdelingen, da de ansatte i kommunen trenger gode verktøy for å kunne hjelpe innbyggerne.

-IT må være en viktig støtte i organisasjonen, og vi må være med i arbeidet med å digitalisere Halden kommune. I dag bidrar vi med to prosjektledere, for områdene undervisning og oppvekst, og helse og teknisk. Alt som er digitalt, er også teknologisk, og god IT-forståelse er viktig for at kommunens prosjekter skal bli vellykkede.

En IT-avdeling har mange oppgaver, selv om driften håndteres av en ekstern leverandør.
-IT avdelingens viktigste rolle er å ivareta ansatte i Halden kommune, påse at de har det riktige verktøyet for å gjøre sitt arbeid. Sånn sett er alle ansatte viktige brikker for at innbyggerne skal få det de trenger, forteller Jonassen.

Avdelingen drifter utstyret til undervisning og oppvekst, noe som også omfatter klargjøring av utstyr og brukerstøtte til alle på skolene i kommunen. Avdelingen har også ansvaret for servere, nettverk, nytt utstyr for ansatte, og oppsett av mobiltelefoner og stasjonære PCer. -Vår avdeling er en viktig støtte for den digitale skolen, sier IT-konsulent Johan Andre Vatvedt.

Digitaliseringen vil gi en del merarbeid for brukerstøtten fremover, men det tar ikke motet fra supportavdelingen. -Det kjennes så viktig å sørge for at elever og lærere får gjennomført en god undervisningsdag, forteller Vatvedt.

-Vi er heldige som har så dyktige ansatte i vår avdeling, som utfyller hverandre godt. Det er aldri en sur mine, vi tåler å diskutere, og beslutter og gjør gode beslutninger på bakgrunn av at vi er et mangfold med ulik bakgrunn, kunnskap og synspunkter, forklarer Jonassen.

IT-konsulent Kim Marius Gjødalstuen legger til at ansatte i IT-avdelingen må ha oversikt, og vite hva brukerne trenger. – Derfor er det viktig å holde seg oppdatert på teknologinyheter, og vite hva som skjer i kommunen, og i samfunnet.

Våre kunder inspirerer oss til å se teknologien med nye øyne.
Les flere historier her.


Brenner for kompetanseheving

Jonassen har hatt IT-ansvaret i Halden kommune siden 2001, og har lang erfaring og fartstid fra IT-faget. Det er tre saker hun er ekstra opptatt av, å styrke kompetansen, å ivareta de ansatte og ivareta sikkerheten.

-Vi i IT-avdelingen lever aldri i nuet, vi ser alltid fremover. Vi må ta hensyn til kostnader, og påse at løsningene er skalerbare og sikre. Personvernreglene krever at vi har kontroll på våre data, og jo flere leverandører vi har, jo vanskeligere er det å ha den oversikten. Vi trenger derfor en IT-partner som må ha et godt helhetsblikk. Bestillerkompetanse er viktig, og det kommer vi aldri til å outsource, understreker Jonassen.

Halden it

Sammen jobber Halden kommunes IT-avdeling og Visolit for at de ansatte skal være i stand til å gi innbyggerne gode tjenester. Fr.v.: Teknisk ansvarlig Espen Torp i Visolit, Jon Harald Carlsen, Kim Marius Gjødalstuen, May-Britt Jonassen, Sven-Erik Holter-Tollefsen, Tom-Martin Løvland og tekniker Maarten Rosier fra Visolit.

De viktigste kravene til en IT-leverandør er kunnskap om kunden, evne til å omstille seg og at man ser på forholdet som et samarbeidsforhold- ikke bare et forhold mellom leverandør og kunde.

Visolit er Haldens driftspartner, og har servere som betjener Halden og Aremark komme i egne datahaller. Takket være Visolit går kommunen aldri tom for datakraft, og får også tilgang til det aller siste innen IT-teknologi. Visolit håndterer også programvare og forvalter og optimaliserer lisenser for kommunen.

-Digitaliseringsløpet, og endrede krav til kommunene, gjør at vi er avhengige av at våre samarbeidspartnere er med på notene og endrer seg. Det digitale løftet som skjer over hele det offentlige Norge er en viktig oppgave, som Visolit må være en del av, understreker hun videre.

IT-avdelingen og Visolit jobber kontinuerlig med å få forbedre supportapparatet, slik at ansatte føler de får den hjelpen de trenger. 

Jonassen forteller at basissystemene er meget stabile med Visolit, og er en klar forbedring fra tidligere tilstand. -Programvare som tjeneste (SAAS) blir viktig, for i fremtiden vil det å drifte en kommune se annerledes ut. Det vil bli mindre fokus på applikasjonsdrift, mer fokus på infrastruktur, utstyr, support og sikkerhet, spår Jonassen.

IT-avdelingen og Visolit vil spille hverandre gode, og det er et felles ansvar. - Jeg tror at ansatte i Halden kommune vil kreve mer av vårt supportapparat fremover, og de vil etterlyse mer funksjonalitet. Det er bra, og derfor er vårt supportapparat våre viktigste støttespillere. Mitt superteam, egentlig, sier hun.

Hun legger til at det er viktig å lytte til de ansatte, for behovene er ulike og alle har noen innspill og synspunkter. -Vi greier altså ikke å standardisere et menneske, og det skal vi være glade for, sier IT-sjefen med et glimt i øyet.

"Digitaliseringsløpet og endrede krav til kommunene, gjør at vi er avhengige av at våre samarbeidspartnere er med på notene og endrer seg. Det digitale løftet som skjer over hele det offentlige Norge er en viktig oppgave, som Visolit må være en del av".

May-Britt Jonassen
IT-sjef Halden Kommune

Hva vi kan gjøre for deg

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat

Sammen kan vi gå gjennom dine behov, og videreutvikle dine systemer for å møte morgendagens behov.