Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig funksjonalitet og brukeropplevelse.
Du kan lese mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler i vår personvernerklæring. Ved å fortsette og benytte siden aksepterer du vår bruk av cookies.

×
Markedskraft AS

Ekstra kraft med sterk IT-partner

Markedskraft er kunnskapsspesialist og lever av å levere tjenester til aktører i kraftmarkedet. Sitt eget IT-system har de valgt å sette ut til eksperter i Visolit.

– På samme måte som at du tar for gitt at det er strøm i stikkontakten din, forventer vi at våre datasystemer virker, sier Kjetil Korneliussen, Head of Back Office & IT hos Markedskraft. 

Selskapet, som ble startet i 1992, har hovedsete i Arendal, men er en multinasjonal aktør med kontorer i Oslo, Stockholm, Århus og Berlin.

SKYLØSNINGER FRA MICROSOFT OG 24/7-SUPPORT

– Vi definerer oss som en kunnskapsspesialist i det europeiske kraftmarkedet. Vår kjernekompetanse er dyp innsikt og forståelse av kraftindustrien. Vårt oppdrag er å skape kundeverdi ved å forstå de grunnleggende driverne i kraftmarkedet og dermed kunne gi våre kunder et unikt grunnlag for kritisk beslutningstaking, forteller Korneliussen. Han utdyper (film fra da Visolit het TeleComputing): 

– Markedskraft har spesialisert seg på å innhente data om alle tenkelige variabler som kan påvirke strømprisen. Det kan dreie seg om vær, vind, kullpris, oljeproduksjon og mye mer. Vi er en uavhengig aktør i grossistmarkedet og tilbyr porteføljetjenester til produsenter og forbrukere. Enkelt forklart bistår vi produsentene med å få avlevert kraften som lages til høyest mulig pris, samtidig som vi hjelper forbrukerne med å hente kraft der den finnes og til lavest mulig pris.

Vi utfører handel på markedsplassene Nord Pool, Nasdaq og EPEX og har lisens fra Finansdepartementet for å kunne drive megling og rådgiving. Visolit leveranse til Markedskraft er stor og omfattende. Det er i praksis en komplett IT-avtale der selskapet står for det meste av applikasjoner og drift.

– Det innebærer blant annet sky- og hybridløsninger fra Microsoft og 24/7-support. Sistnevnte er spesielt viktig for Markedskraft ettersom de tar finansielle posisjoner på vegne av sine kunder og har absolutte krav om oppetid, forklarer Martin Tan i Visolit.

– Tidligere hadde Markedskraft all IT-drift internt, men vi gikk bort fra dette i 2008. Det har vært et riktig valg, ettersom vi har fått et mer stabilt system til en lavere pris. Det er også svært viktig å huske på at kravene som stilles til et IT-system i dag er helt annerledes enn for ti år siden. Gjennom samarbeidet med Visolit klarer vi å holde følge med utviklingene, noe som hadde vært en tøff jobb om vi skulle tatt oss av det selv, forklarer Markedskrafts Kjetil Korneliussen.

Les også: 5 grunner til at IT-drift i eget hus er lite lønnsomt.  

"På samme måte som at du tar for gitt at det er strøm i stikkontakten din, forventer vi at våre datasystemer virker." - Kjetil Korneliussen, Head of Back Office & IT hos Markedskraft.
Hva vi kan gjøre for deg

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat

Sammen kan vi gå gjennom dine behov, og videreutvikle dine systemer for å møte morgendagens behov.