Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig funksjonalitet og brukeropplevelse.
Du kan lese mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler i vår personvernerklæring. Ved å fortsette og benytte siden aksepterer du vår bruk av cookies.

×
Nelfo

Visolit og Nelfo i innovativt skysamarbeid

Arbeidsgiverorganisasjonen Nelfo er kunde av Visolit, og er en landsforening i NHO som organiserer elektro-, ekom- og heisbedriftene i tillegg til systemintegratorene.

Gjermund Hovde er markedssjef i Nelfo, og forteller at hovedmålet for Nelfo er å sørge for at medlemmene skal ha best mulige rammevilkår og kunne jobbe mest mulig effektivt.

-Vi har rundt 60 ansatte, som står på for at alle våre 1790 medlemsbedrifter med totalt 30 500 årsverk skal få en bedre arbeidshverdag. Vårt arbeid kommer alle til gode, både de som jobber på kontor, prosjekterer og de som er ute og skrur og monterer. Vi betjener alt fra enkeltmannsforetak til store konsern, forteller Hovde.

Markedsavdelingen i Nelfo bidrar med verktøy og praktiske løsninger medlemmene trenger i hverdagen. Det er her “Febdok” og “Nelfosky” kommer inn. Nelfo er jo ikke en typisk “programvareutvikler”, men vi har siden 1990 utviklet et dataprogram som heter Febdok. Programmet har blitt så viktig for bransjen vår generelt, og er derfor noe vi fortsatt satser på og videreutvikler fremover. Da er det viktig at de som bruker programmet slipper å vente på oppdateringer og være bekymret for sikkerhetskopier, og kan konsentrere seg om å bruke programmet.

Vi har lenge ønsket å gi et enda bedre tilbud til våre medlemmer, og når vi nå har dette samarbeid med Visolit kan medlemmene våre være rustet for fremtiden, og komme seg i skyen. Visolit drifter tjenesten, ivaretar backup, sikkerhet og oppdateringer. Visolit kan også drifte annen programvare dersom våre medlemmer ønsker dette. Det gir mer fleksibilitet og mulighet for våre medlemmer til å ta i bruk potensialet i skyen. Da får de alt på ett sted, understreker Gjermund.


Fortell litt om hvordan dere samarbeidet med Visolit på ulike prosjekter?

Da vi har arbeidet en tid med å utvikle Febdok, har vi hatt mye kontakt med flere IT-firmaer, og opplevde at tidligere Doorway, nå Visolit, var veldig flinke og proaktive på forslag til utvikling for Febdok. Den dialogen ble vektet sterkt, og det ble naturlig å gå inn i samarbeidet. Vi valgte Visolit på grunn av responsen vi fikk da vi spurte om dette var interessant. Vi hadde gode møter, og givende workshops, der vi sammen landet på en god og fremtidsrettet løsning, Nelfosky. Da så vi også forbedringsmuligheter i Febdok, og i tråd med utviklingsmålet fremover, vil vi kjøre Febdok inn i en felles løsning, som gjør det mer effektivt å utvikle programmet. Vi vil legge innsatsen på videreutvikling av programmet, og skyen muliggjør akkurat det.

Korona setter fart på adopsjonen av nye løsninger som Nelfosky

Hovde Gjermund

Hovde har sett hvilke effekter koronasituasjonen og økt bruk av hjemmekontor har gitt. -Nå ser vi virkelig viktigheten av at du har løsningene tilgjengelig uansett hvor du er. Man skal ikke behøve en fysisk plassering for å få tilgang til dette, derfor er skyen så viktig. Mange har nok fått øynene opp for de mulighetene som finnes i skyen! Det er positivt for våre medlemmer at vi nå kan tilby en skyløsning de enkelt kan slutte seg til for å gripe mulighetene for innovasjon, sikkerhet og fleksibilitet i hverdagen, forteller han.

Flere medlemmer har spurt om vi kan drifte programmer og løsninger for dem, og vi ser at mer og mer skal i skyen. Vi valgte derfor å kartlegge den faktiske interessen for skyløsningen hos medlemmene. Vi opplevde sterk og positiv interesse rundt en slik skytjeneste. -Det er alltid viktig for oss å gi et fremtidsrettet og godt tilbud til medlemmene våre. Derfor legger vi stor vekt på å ta pulsen på medlemsbedriftene, og når vi da fikk så god respons, var det et riktig valg å lansere Nelfosky med Visolit som partner.

-Også i vår bransje er det viktig å henge med i utviklingen, og ta i bruk de mulighetene for innovasjon som ligger i skyen. Nelfo er en fremoverlent organisasjon, og vi bruker mye tid og krefter på modernisering og videreutvikling. Elektro-bransjen besto tidligere av store, fysiske tegninger og store papirbunker på byggeplassen. Den tiden er heldigvis over, nå er det utelukkende digitale arbeidsplasser som gjelder. Alle har siste versjon av arbeidstegningen digitalt, og hele bransjen har tatt steget inn i den digitale verden, og ligger nok langt foran mange andre fagområder. Nå er det viktig at vi ikke stopper her, men fortsetter i den retningen teknologien går. Det handler om sky, og det kommer til å handle om sky fremover. Derfor er det viktig å ha en god strategisk skypartner som Visolit.

Stor etterspørsel etter Nelfosky

Hovde forteller at etterspørselen er bra, og at Nelfo ligger langt foran målet med tanke på antall brukere som har tatt i bruk løsningen. - Vi får gode tilbakemeldinger, og vi opplever dette som stabilt. Man logger seg bare inn og bruker programmet og det er det folk trenger. De trenger tilgangen og slippe alt “dilldallet” med oppgraderinger og sikkerhetskopier, sier Hovde.

Nylige hendelser viser at datakriminalitet er et stort samfunnsproblem. For mange av bedriftene var derfor sikkerhetsaspektet en viktig faktor da de valgte Nelfosky. Sikkerhet er høyt prioritert, og Nelfosky har fra dag èn vært utrustet med totrinnsbekreftelse. Dette gir trygghet for brukerne, sier Hovde.


Historien bak Nelfosky

Petter er seniorkonsulent hos Visolit og har mange års erfaring med drift av Nelfo-applikasjoner. Han så mulighetene for effektivisering og forenkling for alle involverte, ikke minst sluttbrukere. Frøet ble sådd for en tid tilbake, og med ny teknologi, omfattende driftserfaring og kompetanse, og tett dialog med Nelfo, ble Nelfosky lansert med stor suksess og gode tilbakemeldinger.

-Nelfo ga Visolit muligheten til å vise hvordan vi kunne være med på å løfte Nelfo, og samarbeidet har resultert i en innovativ løsning der leveransen av "legacy application" er modernisert til en ren skyleveranse, forteller Petter.

Det jobbes nå med å utvide løsningen ytterligere, der Visolit kan tilby flere løsninger i Nelfosky. Det er flere applikasjoner som planlegges tilgjengeliggjort i løpet av den nærmeste tiden. Visolit vil også tilgjengeliggjøre annen programvare som medlemsbedriftene trenger, i samme portal. Hele Visolits portefølje er også tilgjengelig for de som trenger det. Dette sikrer fleksibilitet og valgfrihet for Nelfos medlemmer, forklarer Petter.

Medlemmene i Nelfo får også flere fordeler av samarbeidet med Visolit, da de vil få tilgang til Visolits nettbutikk. For ytterligere å forenkle hverdagen for medlemsbedriftene, har Nelfo og Visolit også foreslått et tilpasset utvalg av utstyr som er spesialplukket for Nelfos medlemsbedrifter.

Hva er Nelfosky

Nelfosky er et alternativ til en tradisjonell serverløsning i eget hus. Istedenfor å ha dine programmer på egen server hvor du selv står for installasjon, oppgradering og backup, logger du inn på Nelfosky og har alltid oppdatert versjon og alt arbeid lagret og tilgjengelig – enkelt og trygt.

All programvare har lisens gjennom Nelfosky – både generelle dataløsninger som Officepakke, så vel som fagprogrammer som Febdok, Visma Contracting, o.l. Uansett fra hvor du kobler deg opp vil alle dine programmer være tilgjengelig 24-7.
Les mer om Nelfo på www.nelfo.no.

Hva vi kan gjøre for deg

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat

Sammen kan vi gå gjennom dine behov, og videreutvikle dine systemer for å møte morgendagens behov.