Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig funksjonalitet og brukeropplevelse.
Du kan lese mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler i vår personvernerklæring. Ved å fortsette og benytte siden aksepterer du vår bruk av cookies.

×
SG Finans

Lønnsom finansiering

Finansieringsselskapet SG Finans har som strategi å tilby kundene brukervennlige, digitale tjenester. IT-driften har de satt ut til eksterne eksperter i Visolit – med betydelige kostnadsfordeler på kjøpet.

SG Finans har benyttet Visolit til å håndtere IT-driften siden 2011, og nylig forlenget de avtalen til 2018. – Det innebærer at vi kan fokusere på å utvikle og tilby våre kunder brukervennlige digitale tjenester, sier IT-direktør Sverre Edin i SG Finans.

Selskapet er Norges ledende finansieringsselskap innen equipment leasing og factoring. Hovedkontoret ligger på Lysaker utenfor Oslo, men de er representert i både Norge, Sverige og Danmark. Selskapet har som formål å dekke nordisk næringslivs behov for kapitalkrevende utstyr, likviditet og administrative tjenester ved fleksible finansielle løsninger.

SG Finans legger mye ressurser i å utvikle brukervennlige digitale tjenester for sine kunder.

 - For å gjøre det enkelt for våre kunder og samarbeidspartnere, har vi i en årrekke ligget i forkant med et bredt tilbud av brukervennlige digitale tjenester. Vi var blant annet en av de første med e-signatur for leasing i B2B-markedet, samt Norges første selskap som kunne tilby eTinglysning av leasingkontrakter i Brønnøysundregistrene, sier IT-direktør Sverre Edin i SG Finans. 

Outsourcer IT-driften

For at SG Finans skal kunne fokusere på egne forretningsapplikasjoner og løsninger, har de valgt å outsource selve IT-driften til Visolit.

- Visolit har driftet vår klientplattform siden sommeren 2011, inkludert PCer og kontornett, og sørger for at våre ansatte har moderne verktøy som sikrer at vi kan jobbe effektivt. Med mange kontorer og samarbeidspartnere har vi for eksempel hatt stor glede av Skype, som sikrer effektiv kommunikasjon, forteller IT-direktør Edin.

SG Finans er så fornøyde med tjenestene og løsningene Visolit leverer, at avtalen nylig ble forlenget til å gjelde frem til sommeren 2018.

- Over tid har teknologiutviklingen gjort det mulig å drifte enda mer effektivt, og våre behov har endret seg. Jeg er spesielt fornøyd med at Visolit var åpne for å tilpasse avtalen underveis, slik at vi nå har en enda mer effektiv samarbeidsmodell med betydelige kostnadsfordeler, sier Edin.

Key Account Manager, Vegar Henriksen i Visolit ser frem til videre samarbeid med SG Finans.

- Som finansinstitusjon og et relativt stort selskap har SG Finans en del spesielle krav og behov som ikke alltid passer i en standardmodell. Det har vi klart å løse sammen, og vi synes det er hyggelig at de fortsatt ønsker å benytte oss til å håndtere IT-driften deres, sier Henriksen.

Skytjenester i 2017

SG Finans har totalt 360 ansatte ved 22 kontorer i Skandinavia, 15 kontorer i Norge, fem i Sverige og to i Danmark.
- I likhet med oss opererer Visolit også på nordisk basis, og det så vi på som en klar fordel da vi valgte dem til å håndtere IT-driften vår. Vi er heller ikke store nok til selv å ha kompetanse på alle de områdene Visolit ivaretar for oss, sier Edin i SG Finans.

Som følge av regulatoriske begrensninger innen finansbransjen, har SG Finans ennå ikke hatt muligheten til å benytte skytjenester som Microsoft Azure og Office 365.

- Vi regner med å kunne ta i bruk de første skytjenestene i 2017, og det er trygt å vite at Visolit har kompetanse og satser offensivt på skytjenester, sier Sverre Edin.

Han anbefaler gjerne Visolit til andre selskaper.

- Visolit er fremoverlente på kompetanse og teknologi, de har konkurransedyktige priser, de er norske og de er enkle å kommunisere med, sier IT-direktøren i SG Finans.

"Visolit er fremoverlente på kompetanse og teknologi, de har konkurransedyktige priser, de er norske og de er enkle å kommunisere med." - IT-direktør Sverre Edin i SG Finans.
Hva vi kan gjøre for deg

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat

Sammen kan vi gå gjennom dine behov, og videreutvikle dine systemer for å møte morgendagens behov.