Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig funksjonalitet og brukeropplevelse.
Du kan lese mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler i vår personvernerklæring. Ved å fortsette og benytte siden aksepterer du vår bruk av cookies.

×
Stangeland Maskin AS

Sprenger fjell –har bombesikker datalagring

Stangeland Maskins 750 ansatte er eksperter på sprenging, graving, bygging og boring. Datarommet har bedriften like godt plassert dypt inne i fjellet – i et tidligere NATO-anlegg.

Entreprenørselskapet Stangeland Maskin står bak gigantprosjekter innen alt fra vei, jernbane og havner til flyplasser, tunneler og fergeterminaler. Siden 1959 har bedriften på Sola i Rogaland vokst til å bli en ledende aktør i bransjen med over 750 ansatte og milliardomsetning.

Men det er én ting Stangeland Maskin ikke lenger har: eget datarom. Dette står nemlig trygt plassert 175 meter inne i fjellet på Rennesøy, en snau halvtime nord for Stavanger – i Green Mountain Data Centre. Her, i det tidligere ammunisjonslageret  til Nato, har samarbeidspartneren Visolit én av sine datahaller.

– Dette gir bedre sikkerhet, kapasitet og fleksibilitet enn kunden klarer å ha ved eget datarom. I tillegg gir det stordriftsfordeler og reduserte kostnader, sier Dag Vaaland, key account manager for Stangeland Maskin.

Han får støtte av IT-ansvarlig i Stangeland Maskin, Kristian Fjermestad:

– Jeg er alene på vår interne IT-avdeling, noe som er mulig på grunn av vår gode driftspartner Visolit. Det gir en mye tryggere og bedre hverdag for oss å vite at et titalls erfarne og kompetente fagfolk står klar til å hjelpe, fremfor at jeg sitter på hele ansvaret for IT alene.

TILPASSES BRUKEN

Det har vært tunge tider i regionen etter oljeprisfallet, noe som har ført til oppsigelser, permitteringer og innsparinger. Stangeland Maskin har likevel klart å holde hjulene i gang med mange prosjekter i ordrebøkene.

– Selv om vi har klart oss godt, er det alltid betryggende å vite at vi har en IT-løsning som er fleksibel og skalerbar, hvor vi kun betaler for det vi til enhver tid bruker, sier Fjermestad.

Dette bidrar også til at Stangeland Maskin kan fokusere på sin kjernevirksomhet, deriblant å flytte i snitt 3.000.000 tonn masse i året. Ute i felt har bygg- og prosjektledere hele tiden alle data tilgjengelig via serverne på sin iPad, mobil og datamaskiner, noe som sørger for høyere effektivitet: 

– Det sørger for god kommunikasjon og effektiv drift i en stor organisasjon med mange, store og komplekse prosjekter, avslutter Fjermestad. 

Jeg er alene på vår interne IT-avdeling, noe som er mulig på grunn av vår gode driftspartner Visolit. Det gir en mye tryggere og bedre hverdag for oss å vite at et titalls erfarne og kompetente fagfolk står klar til å hjelpe." - IT-ansvarlig i Stangeland Maskin, Kristian Fjermestad
Hva vi kan gjøre for deg

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat

Sammen kan vi gå gjennom dine behov, og videreutvikle dine systemer for å møte morgendagens behov.