Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig funksjonalitet og brukeropplevelse.
Du kan lese mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler i vår personvernerklæring. Ved å fortsette og benytte siden aksepterer du vår bruk av cookies.

×
Thune

Gode IT-løsninger er gull verdt

Helt siden 1857 har Thune vært en av landets ledende innenfor gullsmed- og urmakerbransjen. 160 år etter åpningen bidrar moderne IT-løsninger til at Thune fortsatt leverer til gull.

I Stortingsgaten i Oslo ligger Thunes Flagship Store hvor eksklusive klokker, blinkende diamanter og skinnende gull fyller speilblanke montere og utstillingsvinduer. Gullsmedeventyret startet i Christiania i 1857, og Thune er i dag en av Norges ledende bedrifter innen gullsmed- og urmakerbransjen med butikker i Oslo, Akershus, Bergen og Trondheim.

– Vi er en bedrift med lang og ærverdig historie, hvor høy kvalitet på produktene, kompetente medarbeidere og god service er blant suksessfaktorene. Men vi er også helt avhengig av en moderne, stabil og sikker IT-løsning for å sørge for videre suksess og utvikling, forteller Erling Bjerke, daglig leder i Thune.

STABILITET OG SIKKERHET

For over 15 år siden valgte Thune å outsource ansvaret for IT. Da falt valget på Visolit, noe de ikke har angret på.

– Det har vært et langt og godt samarbeid, hvor vi kjenner hverandre godt. Visolit er en stabil og seriøs leverandør som har levert sikre, stabile og skreddersydde IT-løsninger tilpasset våre behov, noe som er veldig viktig for oss. Til tross for at vi er en liten kunde føler vi oss sett og prioritert, med personlig service og support.

Visolit har i dag blant annet ansvar for Thune sitt ERP-system, kontorstøtte, fildelingssystem, drift og support til bedriftens 17 ulike lokasjoner.

Selv om flere har anbefalt Thune å ha IT-driften internt igjen, og konkurrenter har kommet med tilbud, har Thune valgt å bli hos Visolit:

– Vi har vokst sammen og de har sørget for at vi til enhver tid har moderne løsninger tilpasset vår vekst og utvikling. Med intern IT-drift ville vi ikke hatt tilgang til slike ressurser, kapasitet og kompetanse. Vi er avhengig av at systemene våre har lite eller ingen nedetid store deler av døgnet, 365 dager i året. Med et slikt ansvar internt ville vi vært mye mer sårbare.
Enstens_hvit bakgrunnKJENNER BRANSJENS BEHOV

I retail-bransjen er det helt essensielt med velfungerende IT- og datasystemer. Enten det står kunder i kassa eller en leverandør kommer med varer, må alle systemer være operative i det øyeblikket du trenger de. 

Samtidig ønsker bransjen skalerbare løsninger som gjør det enkelt å etablere nye butikker uten å måtte foreta store investeringer i form av servere, datarom eller oppbemanning av eget IT-driftspersonell. 

– Visolit har lang erfaring med IT-drift for retailbransjen, og er eksperter på trygg og stabil IT-drift. Det har vi vært i over 20 år. Når Visolit tar seg av IT-driften blir det enklere å drive butikk samtidig som IT-kostnadene går ned, sier Alisan Senel, salgsdirektør i Visolit.

MODERNISERING

Thune ser nå fremover, og skal innen kort tid lansere nye digitale løsninger med tettere integrasjon av deres systemer, automatisering og hybride skyløsninger.

– Vi skal ivareta vår lange og tradisjonelle historie, samtidig som vi må sørge for innovasjon. Målet er økt effektivitet og å kunne benytte teknologien til å redusere kostnader og øke omsetningen per ansatt, avslutter daglig leder Erling Bjerke.

"Vi er en bedrift med lang og ærverdig historie, hvor høy kvalitet på produktene, kompetente medarbeidere og god service er blant suksessfaktorene. Men vi er også helt avhengig av en moderne, stabil og sikker IT-løsning for å sørge for videre suksess og utvikling." - Erling Bjerke, daglig leder i Thune.
Hva vi kan gjøre for deg

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat

Sammen kan vi gå gjennom dine behov, og videreutvikle dine systemer for å møte morgendagens behov.